Share

cover art for Fjellfoto med Ole Thøring

Naturfotopodden

Fjellfoto med Ole Thøring

Season 2022, Ep. 4
Fjellfoto med Ole Thøring

Yster og naturfotograf Ole Thøring bor og lever tett på naturen på Dovre. I denne episoden får du høre hvordan han jobber for å ta gode bilder - og du får lære mer om hvordan han jobber for å ta gode naturbilder. Ole er også verdensmester. Foreløpig ikke innen naturfoto, men som yster.


Naturfotopodden er produsert av NM i Naturfoto og bladet Villmarksliv.

More episodes

View all episodes

 • 7. Jerv og jervefotografering med Robin Jensen

  51:16
  Jerv og rovdyrfotograferingRobin Jenssen fra Narvik snakker i denne episoden om jerv. Han er kåret til «Årets nordiske naturfotograf» i Nordic Nature Photo Contest (NNPC). Der vant han med et bilde av nettopp jerv. I tillegg vant han prisen i kategorien årets pattedyr. Naturfotopodden er produsert av NM i Naturfoto og bladet Villmarksliv.
 • 6. Pål Brenne – pastor, naturfotograf og redaktør

  48:52
  Pastorens åpenbaring 1. påskedagPå Brenne er først og fremst pastor, men også en ivrig naturfotograf og redaktør for bladet «Naturfotografen», som gis ut i regi av Biofoto. 1. påskedag for noen år siden fikk På Brenne en aldri så liten «åpenbaring». Etter et smått utrolig møte med en ulv i skogen i nærheten av hjemstedet Sørumsand, mistet han gleden og motivasjonen rundt naturfotografering etter at ulveflokken ble utryddet. En ulveflokk, som ifølge Brenne, overhodet ikke var et problem.Sakte men sikkert, kom fotomotivasjonen tilbake - og i et forsøk på å fange noen skogsfugl på bildebrikken - var det et helt annet dyr som poserte villig.Mer om det i denne episoden av Naturfotopodden, der det handler om hvordan man kan utnytte nærområdene og nærnaturen der man bor til å ta gode naturbilder. Det blir også snakk om rovdyr, sensorfoto og mye annet.Naturfotopodden er produsert av NM i Naturfoto og bladet Villmarksliv.
 • 5. Møt Roger Brendhagen

  01:04:40
  – Jeg bruker mye tid på å ta «stygge» bilderRoger Brendhagen er ikke kjent for å ta stygge bilder. Tvert imot. Han er en av Norges ypperste naturfotografer og tar bilder som vinner priser, bilder som du mer enn gjerne henger opp på veggen og bilder som for folk til å forstå hvor vakker naturen vi har rundt oss er. Men, han tar også det han kaller «de stygge bildene». Bildene som forteller en historie. Bildene som du kanskje ikke vil ha på veggen. Bildene som forteller noe om klimaendringene og det som skjer med verden. Hør hele intervjuet med Roger Brendhagen i Naturfotopodden.Naturfotopodden er produsert av NM i Naturfoto og bladet Villmarksliv.
 • 3. Turfotograf og markaelsker - møt Lars Lindland

  50:21
  Turfotograf og markaelskerLars Lindland kaller seg turfotograf, og bildene han tar fra Østmarka, Nordmarka og resten av Norge har fått tusenvis til å følge han på Instagram. I denne episoden av Naturfotopodden får du høre mer om hvordan han jobber for å ta gode turbilder. Her er mye å lære. Følg gjerne @Oslomarkalove på Instagram.
 • 2. Møt en av Norges mest unge og lovende naturfotografer - Knut Erik Alnæs

  49:31
  Møt Knut Erik AlnæsI denne episoden av Naturfotopodden møter du en av Norges yngste og mest lovende naturfotografer. 22 år gamle Knut Erik Alnæs studerer jus på heltid ved Universitetet i Oslo, men har likevel tid til å være mye ute.– Det er naturopplevelsen og møte med ville dyr og fugler som driver meg, sier han.Knut Erik Alnæs er Canon-ambassadør, han er medlem av Norske Naturfotografer og han sitter i juryen til NM i Naturfoto, som drives av Villmarksliv. Liker du det du hører? Husk å abonner/følg oss der du lytter til lyd.
 • 1. På leik - orrfugl og tiur - med Bjørn Aksel Bjerke

  47:01
  Bli med på leikBjørn Aksel Bjerke er takserdermist og jobber i fuglesamlingen på Naturhistorisk museum. Bjørn Aksel Bjerke kan mye om leiken til både orrfugl og tiur.Naturfotopodden er produsert av NM i Naturfoto og bladet Villmarksliv.
 • Velkommen til Naturfotopodden

  01:11
  Velkommen til NaturfotopoddenEn ny podkast for deg som er naturfotograf - eller som ønsker å bli det. Her vil også bli mye å lære for deg som bare er opptatt av gode naturopplevelser. Programleder er Henrik Strømstad. Han er profesjonell naturfotograf, medlem av Norske Naturfotografer og sitter i juryen i NM i Naturfoto. Naturfotopodden produseres av Villmarksliv og NM i Naturfoto.Husk å abonner på podkasten - og den den gjerne med dine venner, så sørger det for at vi kan lage mer naturfotopodkast fremover.