Nästa steg

Share

37. AI - från prat till praktik

Season 4, Ep. 5

Markus Drugge, grundare av Arboair, kan ses som en pionjär inom AI. Men trots det hade han inte alls koll på hur det fungerade i början. Att kunder hade en viss kravprofil var det som fick honom att inse behovet av AI. Så började en lärandeprocess av begrepp och definitioner som många slänger sig med i branschen.


För de senaste åren har AI varit på allas läppar. Kanske är vi många som förknippar artificiell intelligens med något coolt och futuristiskt. Inte är det väl då konstigt att dra slutsatsen att användande av AI skulle vara ett bra säljargument?


Men Drugge menar att det inte är på AI som kundernas fokus ligger: “De flesta skiter i det,” konstaterar han rakt. Så vad är egentligen fördelarna med AI?


Lyssna på Markus Drugge i ett samtal om vilken nytta tekniken faktiskt har i hans tjänst och huruvida AI är överskattat som säljargument.


Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg


“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. 


Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tastegetMore Episodes

lördag 10 december 2022

40. Hur vet man om organisationen mår bra?

Season 4, Ep. 8
Alla som driver en organisation vill att den ska må bra och alla som är en del av en organisation vill må bra. Men att få effektivitet och lönsamhet utan att det är på bekostnad av trivsel och trygghet kan ibland kännas som en omöjlig uppgift.Theresia Olsson Neve är vd på Whole, ett företag som kan beskrivas som en psykolog för organisationer. Olsson Neve berättar att de utvecklat ett sätt att ställa diagnos på ett företags tillstånd. För som bekant finns det många saker som kan sänka en organisation och ta sig uttryck i otrygghet, skitsnack, oheliga allianser, sjukdom och stress.Så hur ser man till att ens organisation mår bra? Och hur balanserar man egentligen som chef att vara hänsynsfull mot sina anställda och samtidigt kunna sätta ner foten när något inte funkar? Lyssna på när Olsson Neve berättar om hur Whole hjälper företag att få pusselbitarna att falla på plats i ett samtal kring vad som skapar en god arbetskultur som driver företag till att ta nya steg.  Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg “Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget
lördag 5 november 2022

35. De flesta sammanslagningar går åt helvete. Vad kan vi lära oss av det?

Season 4, Ep. 3
Oönskade, onödiga och orättvisa. Sammanslagningar har ett dåligt rykte och går nästan aldrig som planerat hur goda förberedelser man än har gjort. På sätt och vis gick sammanslagningen av Chef och Mgruppen enligt plan i början, vilket gör den här historien extra intressant. Efter beskedet processade de anställda nyheten om fusion, ett nytt gemensamt kontor hittades, man arbetade i grupper och folk verkade förstå grejen med det nya. Men sedan hände något.Cissi Elwin ledde sammanslagningen som resulterade i Chefakademin där hon numera är vd. Personalen fick beskedet i april förra året och planen var att den nya  organisationen skulle sätta sig under våren och vara färdig så att alla kunde jobba tillsammans efter semestern. Men i stället blev det en tung höst.  Fusionen blev mycket jobbigare för personalen, ledningen och för Elwin än vad hon räknat med. Hör henne berätta om vad som hände, vilka fel hon gjorde och hur hon till slut löste det.Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretagande När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg “Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget