Share

cover art for #2 Underbara Clara

När jag var 15-podden

#2 Underbara Clara

I När jag var 15-poddens andra avsnitt berättar bloggaren och entreprenören Underbara Clara om sin väg till att bli en av Sveriges mest lästa kvinnor, hur hon röt ifrån mot mobbarna, hur hon handskats med utbrändhet och att det - med poeten Edith Södergrans bevingade ord - inte anstår henne att göra sig mindre än hon är. Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.

More episodes

View all episodes

 • #10 Lo Kauppi

  57:13
  Den snabbtänkta och humoristiska Lo Kauppi ger sin lyskraft till vårt sista avsnitt. Hon berättar om att smuggla ballonger med amfetamin i magen, att som tonåring leva med ätstörningar - och om vändpunkten, då hon med teaterns hjälp inledde sin inspirerande väg framåt.
 • #9 Linnea Claeson

  55:53
  Handboll, kommunikation, juridik - det finns mycket att prata med Linnéa Claeson om. Här ger hon oss tips på hur man kan möta sexism, känna hopp om framtiden och komma ihåg att skratta på vägen.
 • #8 Alexandra Pascalidou

  45:53
  Inspiratör, kritiker, världsförbättrare och förföljd sedan barndomen. Alexandra Pascalidou har inte valt alla sina roller själv, men fortsätter envetet att göra sin röst hörd. Här berättar hon om vad som driver henne framåt, även när hon lever under direkta hot. Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.
 • #7 Ebba Witt-Brattström

  59:59
  I När jag var 15-poddens sjunde avsnitt gästas vi av litteraturprofessorn och författaren Ebba Witt-Brattström. Hon berättar om feministiska föregångare, sin relation till Beyoncé, vikten av att gå vid första slaget och om tänkandets glädje. Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.
 • #6 Mikaela Lauren

  46:38
  Veckans gäst berättar om sina karriärer som först elitsimmerska och sedan världsmästare i proffsboxning. Om att längta efter barn och att frysa in sina ägg, om tiden i fängelse och att det faktiskt går att lära sig balansera kontroll och njutning. Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.
 • #5 Seher Yilmaz

  41:54
  I veckans avsnitt av När jag var 15-podden träffar vi Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz. Hon berättar bland annat om vikten av att många olika röster får bli hörda i samhället, om att vänta barn och hur det är när omgivningen förväntar sig att man ska vara på somliga sätt bara för att man råkar vara tjej. Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.
 • #4 Pernilla Andersson

  53:04
  Vi träffar musikern och producenten Pernilla Andersson som berättar om hur att göra slut kan vara det enda alternativet, att det ibland hade känts skönt om hennes pappa hade varit en sådan som jobbar på Försäkringskassan och ger oss tipset att ha "en diva i bakfickan". Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.
 • #3 Suad Ali

  35:34
  Suad kom till Sverige från Somalia som treåring. 2016 korades hon till Årets supertalang och hon spås bli en av landets stora kvinnliga ledare. I avsnittet berättar hon om vägen dit, om hinder och fördomar hon mött på vägen och vikten av att vi alla står upp för varandra. Programledare: Diana Olofsson och Johanna Wester. I samarbete med Baaam.