Share

cover art for Avsnitt 64 - Hur talar vi till våra barn

Nakna Sanningen

Avsnitt 64 - Hur talar vi till våra barn

Season 2, Ep. 64

Att ge barnen extra mycket kärlek innebär att vara konsekvent och utvecklande.

Öka ditt barns självkänsla, ta tid för ditt barn, vara en bra förebild och gör kommunikation till en prioritet. Som föräldrar behöver man skapa en miljö där barnen får uppleva säkerhet och lugn. Det handlar om fysisk och känslomässig trygghet, om sådant som pålitlighet, förutsägbarhet och ärlighet. Det underlättar för barnen in dom förstår vad som förväntas av dom i vardagen. Som förälder behöver man vägleda dom och lära ut. 

More episodes

View all episodes

 • 71. Avsnitt 71 - Människan mår bra av misslyckande

  29:55
  När människan eller företagen misslyckas verkar många plötsligt ha åsikter och tyvärr inte till det bättre, tvärtom så verkar många glädjas åt andras misslyckanden. Hur långt kan man egentligen gå?
 • 70. Avsnitt 70 - JAG STÖR MIG!

  25:50
  Du andas så konstigt! Jag vill skiljas pga dina konstiga läten. Jag stör mig på hur du andas, smaskar och flåsar. Jag kan inte leva med de.  
 • 69. Avsnitt 69 - Ska vi ligga älskling?

  28:39
  Den bästa komplimangen jag kan få av min man är när han undrar varför jag är så uppklädd när vi “bara” ska på fotbollsaktivteter. Jag vill visa upp mig, få min man att se vilken kvinna jag är, känna mig sexig och snygg, för honom och mig själv. Sen skadar ju det inte att andra kanske tänker, "lyckos honom som har henne vid sin sida."
 • 68. Avsnitt 68 - Jag lever för helgen!

  29:23
  Söndag eftermiddag/kväll kommer måndagsångesten där jag inser att det är en ny vecka men jobb. Samma gamla vanliga jobb. Jag jobbar bara för att få lön, mat på bordet, tak över huvudet och pengar för att leva på helgerna. Gör inte du de också? 
 • 67. Avsnitt 67 - Nästan 20.000kr i elräkning

  27:28
  Att pandemin, kriget och matpriserna har påverkat oss är inget vi har undkommit men att vi nu under hösten också måste hantera nästa kris i form av alldeles för höga elpriser är nog pricken över i:et. Vi är nog inte dom enda som har råkat ut för detta eller kommer bli drabbad. Hur tänker politikerna göra nu för att rädda svenska folket ifrån en personlig konkurs.
 • 66. Avsnitt 66 - Därför är jag anställd!

  32:36
  Att vara anställd känns tryggt, man vet att man får en inkomst, man vet när man har semester, man vet att när man är sjuk får man sjuklön och likaså när jag vabbar eller är i behov av sjukersättning. Dessutom om jag vill ta ett lån för att köpa hus eller bil så är det bra att ha en anställning.  
 • 65. Avsnitt 65 - Lämna din Comfort zone!

  28:35
  Att bara träna i t-shirt är en betydligt större grej än vad jag trodde. Har detta med självförtroendet att göra eller hur gör jag för att komma ur den? 
 • 63. Avsnitt 63 - Vi är så äckliga!

  38:22
  Hur äckligt och ohygienisk är de inte? Vi har sett flertalet restauranger och foodtrucks där man inte byter sina handskar när man har jobbar i olika stationer. Där handskarna har varit allt ifrån soporna, köket och kassalinjen. Detta kan ju inte vara bra!