Share

Mötesplats Offentliga Affärer Podden

Allt om offentlig upphandling


Latest episode

 • 8. Vinnarna av Handslaget 2023 delar med sig av sina framgångsfaktorer

  24:29
  Vinnarna av Handslaget 2023 Martina Skog och Sara Wedne, Upphandlare i Huddinge kommun, delar med sig av sina framgångsfaktorer kring upphandling inom vård och skyddat boende. Vår eminente programledare Gunnar Oesterreich tar reda på hur de gick till väga i sin upphandling, vad som kännetecknar en bra beställare och vikten av förarbetet inför upphandlingen.

More episodes

View all episodes

 • 7. Ulrica Dyrke, Almega, Hur ser utvecklingen ut när det gäller offentliga affärer?

  26:10
  Vår lysande programledare Gunnar Oesterreich pratar med Ulrica Dyrke, Jurist och näringspolitisk expert avseende offentlig upphandling Almega, i ett eftersnack under Mötesplats Offentliga Affärer 2023. Vad borde ha sagts under dagarna? Vilka spaningar och reflektioner finns från konferensen? Och hur ser utvecklingen ut när det gäller offentliga affärer?
 • 6. Ola Kroon, HBV, och Jens Wernborg, ARC Consulting, om digitala produktpass - lagkrav och möjligheter

  42:50
  I detta avsnitt får vi lyssna till Eftersnacket under Mötesplats Offentliga Affärer 2023 där vår eminente programledare Gunnar Oesterreich pratar med Ola Kroon, Inköpschef på HBV, och Jens Wernborg, Associate partner ARC Consulting. Samtalet går mellan att prata om vad som sades, och inte sades, under dagarna och om deras föreläsning om digitala produktpass - lagkrav och möjligheter.
 • 5. Britt-Marie Mattsson i eftersnack efter Mötesplats Offentliga Affärer

  39:40
  I detta avsnitt får vi träffa årets moderator för Mötesplats Offentliga Affärer, Britt-Marie Mattsson.Britt-Marie är flerfaldigt prisbelönad för sin journalistik, har skrivit en rad böcker och även haft sitt eget program i SVT. Hon har bevakat hela tolv amerikanska presidentval ochintervjuat många av världens mäktigaste ledare och har under hela sin yrkeskarriär granskat och rapporterat om olika händelser i världen och hur de påverkar vårt samhälle.Så vilka var de hetaste ämnena under konferensen? Vad behöver offentlig sektor lära av näringslivet eller har vår offentliga sektor den kunskap och kompetens som krävs för att utveckla den offentliga affären? Välkommen att lyssna in på eftersnack efter Mötesplats Offentliga Affärer med årets moderator Britt-Marie Mattsson och vår eminente programledare Gunnar Oesterreich.
 • 4. David Moheim och Karin Peedu, Upphandling i en föränderlig värld

  45:44
  Knappt hade pandemin släppt sitt grepp fick vi ett krig i Europa och ökad hotbild mot Sverige. Dessutom har vi bestämt oss för att gå med i NATO, något som inte fanns på bordet för mindre än två år sen.Det har lett till att vi på kort tid behöver förbereda oss för en eventuell kris genom att upphandla nödvändig materiel både för civilt och militärt bruk. För detta har det anslagits stora resurser i form av pengar och personal.Hur samordnar vi inköpen? Hur säkrar vi leveranserna? Vilka krav kommer att ställas på inköpare och leverantörer?Det och ett antal frågor till skall vi diskutera med Karin Peedu, upphandlingsstrateg på SKR, Sveriges Kommuner och Regioner och David Moheim, avdelningschef på FMV, Försvarets Materielverk.
 • 3. Fredo Schotanos, A better world starts with public procurement

  41:07
  I det här avsnittet beger vi oss utomlands, närmare bestämt till Nederländerna för att träffa en av Europas främsta experter på offentlig upphandling, professor Fredo Schottanus som forskar i ämnet vid Universitetet i Utrecht.Enligt professor Schottanus är väl genomtänkt offentlig upphandling grunden för att skapa en bättre värld. Hur har han kommit fram till det? Vad behöver vi göra för att komma dit? Kanske tänka mer på hela affären, öka dialogen mellan upphandlare och leverantörer och fokusera på hållbarhet?Lätt att säga, men vad betyder det egentligen? In och lyssna så får du svaren.
 • 2. Anna Dyhre och Sebastian Nordgren, Hur gör vi upphandlingsavdelningen till en riktigt intressant arbetsplats?

  45:14
  I det här avsnittet pratar vi om employer branding med fokus på upphandlingsavdelningarna.Väl genomförd offentlig upphandling skapar stora samhällsvärden för medborgarna. Men har upphandlingsavdelningarna den position de förtjänar? Hur kan vi få ledningen att förstå och värdera det arbete upphandlarna gör? Hur kan vi behålla och attrahera ny kompetens? Kort sagt, hur gör vi upphandlingsavdelningen till en riktigt intressant arbetsplats?Det och en hel del annat kommer vi att diskutera tillsammans med Anna Dyhre, expert på employer branding och Sebastian Nordgren, inköpschef i Nacka kommun i superintressanta avsnitt.