Share

Morgenbladets filmpodkast
Memoria (2022). En rar film om fornemmelser, minner og tid.
Season 2, Ep. 22
•
Tilda Swinton spiller lavmælt og svært troverdig i Apichatpong Weerasethakuls siste film «Memoria». Vi befinner oss i Colombias Bogotá hvor vi får være med på jakten på en lyd som Jessica (Swinton) har inne i hodet. Resten blir for kronglete å forklare uten at det høres ut som en drøm. Ida, Ulrik og Aksel prater seg gjennom denne nydelige og snåle filmen i ukens episode
More episodes
View all episodes
Morgenbladet politikk og økonomi: Trenger vi Erna Solberg i norsk politikk?
25:52Hør femte episode av Morgenbladet politikk og økonomi. Husk at du kan abonnere på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify.Erna Solberg kjemper ikke bare for egne posisjoner i disse dager. Hennes ettermæle står også på spill. For hva er det som står igjen etter Solbergs åtte år som statsminister – og utgjør det beviset på at vi trenger Erna Solberg i norsk politikk?Dette diskuterer Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde i denne ukens episode av Morgenbladet politikk og økonomi.Morgenbladet økonomi og politikk: Arbeiderpartiets oppblåste selvbilde
22:32Hør fjerde episode av Morgenbladet politikk og økonomi:Selv etter ukens historiske valgnederlag snakker Arbeiderparti-medlemmer om å komme tilbake over 30 prosent oppslutning. Men å tro at man er større enn man er, får konsekvenser. Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde snakker om Arbeiderpartiets fall og selvbilde i denne ukens episode.Morgenbladet politikk og økonomi: Folk er opptatt av klima. Men politikken engasjerer ikke.
22:39Hør tredje episode i Morgenbladets podkast om politikk og økonomi. Abonner på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify.På ett og samme døgn fikk vi høre at Greta Thunberg-generasjonen er død, og at klimainteressen blant velgerne er på vei opp. Hvordan kan dette henge sammen?Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde drøfter hvor kompleks klimadebatten er både nasjonalt og lokalt, og det byr på en anledning til å stikke innom Marias favoritt-lokalvalgkamp i Høyanger kommune. Dessuten får vi får vite hvorfor Maria heier på Fpu-leder Simen Velle i klimadebatten.Morgenbladet politikk og økonomi: Vi vil det ikke, men vi må snakke om regjeringens habilitetskriser
21:36Andre episode i Morgenbladets podkast om politikk og økonomi. Abonner på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify.Med Anniken Huitfeldt fikk Støre-regjeringen denne uken nok en alvorlig habilitetssak på samvittigheten. Hvordan vil sakene påvirke regjeringens og Jonas Gahr Støres posisjon fremover? Og er det virkelig nødvendig med et habilitetsregelverk som i verste fall kan gjøre at en statsråd felles av å ha en dum ektemann? Det snakker Aslak Bonde og Maria Berg Reinertsen om i Morgenbladets podkast om poltikk og økonomi denne uken.Ny podkast: Morgenbladet økonomi og politikk
21:49Hør første episode i Morgenbladet nye podkast om økonomi og politikk, med journalist og samfunnsøkonom Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde. Du kan abonnere på podkasten og høre de neste episodene i Spotify eller Apples podkast-app.Om første episode: Jonas Gahr Støre var blant de første til å omfavne Thomas Pikettys ideer da han la grunnlaget for en ny ulikhetsdebatt med Kapitalen i det 21. århundre. I dag, ti år senere, har Støre og Piketty skilt lag. Mens Piketty ønsker arveavgifter og formueskatt på opp til 90 prosent, vegrer Arbeiderpartiet seg for å bruke skatter og avgifter for å få bukt med toppene i ulikhetsstatistikken. Hvorfor? Det diskuterer journalist og samfunnsøkonom Maria Berg Reinertsen og politisk analytiker Aslak Bonde i den første episoden av Morgenbladets podkast om politikk og økonomi.14. Er drittsekk-regissørenes tid over?
41:32Hvordan er det å lage provoserende og «farlige» filmer i en verden etter #metoo? Blir filmer bedre av å ha tyranniske regissører, og er drittsekk-regissørenes tid over? Og klarer vi å skille regissøren fra verket, dersom innholdet i verket oppleves som problematisk? Morgenbladets filmpanel diskuterer også den østerrikske regissøren Ulrich Seidl, og kontroversene knyttet til en av hans nyeste filmer. Med Morgenbladets kulturjournalist Elise Dybvig og filmanmeldere Ulrik Eriksen, Aksel Kielland og Viviana Vega.13. Er det historisk korrekte kostymedramaet passé?
35:29Hvorfor har det blitt så populært å lage kostymedrama som blåser i historiske fakta og lurer inn moderne elementer? Hva reflekterer anakronistiske kostymedrama som «Bridgerton», «The Great» eller «Corsage» – historien eller vår egen tid? Og kan kostymedramaet fungere som propaganda for monarkiet?Morgenbladets filmpanel har sett «Corsage» og diskuterer hva som kjennetegner et kostymedrama og sjangerens appell. Med Morgenbladets kulturjournalist Elise Dybvig og filmanmeldere Ulrik Eriksen, Aksel Kielland og Viviana Vega.12. Hva slags kår har den uavhengige filmen i Norge?
32:27Hva slags støtteordninger for film har vi i Norge i dag, og hva kjennetegner filmene som lages utenfor disse ordningene? Morgenbladets filmpanel har sett Franciska Eliassens «Den siste våren» – en ny og uavhengig norsk film, og diskuterer hva man kan få til med et svært lavt budsjett. Med Morgenbladets kulturjournalist Elise Dybvig og filmanmeldere Ulrik Eriksen, Aksel Kielland og Viviana Vega.11. «Yellowstone» er en kjempesuksess. Er kvalitetsserienes tid forbi?
31:40Den moderne western-serien «Yellowstone» har tatt USA med storm, men kritikerne er ikke overbevist. Hvorfor er serien så populær blant republikanere, og hva kan populariteten fortelle oss om amerikansk (og norsk) samfunnsliv? Og hvor treffende er egentlig beskrivelsen «Succession satt til Det ville vesten»?Morgenbladets filmpanel har sett «Yellowstone» og diskuterer seriens appell, samt hvilken dysfunksjonell tv-familie de helst ville vært medlem av – familien Roy («Succession») eller The Duttons («Yellowstone»)?Med Morgenbladets filmanmeldere Aksel Kielland, Ulrik Eriksen og Viviana Vega og kulturjournalist Elise Dybvig.