Share

cover art for Hvis vinyl skal være motstandsvåpenet, er det bare å gi opp

Morgenbladets bokpodkast

Hvis vinyl skal være motstandsvåpenet, er det bare å gi opp

Vi er omgitt av innhold. Vi puster innhold. Men hva er egentlig innhold for noe? Er det ganske enkelt alt det som finnes på internett, eller på skjermene våre? Eller er det vanskeligere å definere enn som så? I denne episoden av Morgenbladets bokpodkast forsøker vi å nærme oss hva begrepet innhold faktisk betyr, og om hva som følger med på lasset når det vi før kjente som konkrete sjangre, medier og uttrykk havner i den store innholdskverna. Med Olaf Haagensen og Bernhard Ellefsen.

More episodes

View all episodes

 • Er lytting like bra som lesing?

  32:25
  Lese eller lytte – spiller det egentlig noen rolle? Spørsmålet om lydbøker er like «bra» som papirbøker, ser ut til å være et kontroversielt et. Når så mye av det såkalte konsumet av bøker flytter seg fra bok til lyd, blir det dessuten et viktig spørsmål. Hvis lyttingen ikke er like bra som lesing, bør vi jo være veldig bekymret over nedgangen i lesing. I denne episoden av Morgenbladets bokpodkast veier vi lytting opp mot lesing. Med Olaf Haagensen og Bernhard Ellefsen.
 • Morgenbladet politikk og økonomi: Må renten opp, opp, opp eller har vi andre valg i pengepolitikken?

  21:31
  Hør sjette episode av Morgenbladet politikk og økonomi. Husk at du kan abonnere på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify. Mens Erna Solberg gjennomførte sitt intervjumaraton forrige torsdag satte Norges bank opp renten og varslet en ytterligere renteøkning i desember. Det er verst for alle som har lån, men også ille for regjeringspartiene. De sliter ikke bare med renteøkningene i seg selv, men også med forestillingene om at det hadde vært mulig å ha lavere rente.Dette diskuterer Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde i denne ukens episode av Morgenbladet politikk og økonomi.
 • De beste bøkene vi har lest til nå i høst

  31:40
  Bokhøsten er på sitt mest intense og i vår redaksjon føles det som om luften er fylt av bokutgivelser vel så mye som høstløv. I en mild protest mot flyktigheten, tar vi en pustepause og et blikk på hva vi har lest så langt i høst. Hvilke utgivelser er det leserne bør få med seg? Hvilke har vi fått med oss? Og hvilke venter i ukene og månedene som kommer? Med Olaf Haagensen og Bernhard Ellefsen.
 • Morgenbladet politikk og økonomi: Trenger vi Erna Solberg i norsk politikk?

  25:52
  Hør femte episode av Morgenbladet politikk og økonomi. Husk at du kan abonnere på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify.Erna Solberg kjemper ikke bare for egne posisjoner i disse dager. Hennes ettermæle står også på spill. For hva er det som står igjen etter Solbergs åtte år som statsminister – og utgjør det beviset på at vi trenger Erna Solberg i norsk politikk?Dette diskuterer Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde i denne ukens episode av Morgenbladet politikk og økonomi.
 • Norsk sakprosahistories forunderligste trilogi

  31:18
  «Ut av skyggene» kalte journalist og forfatter Shazia Majid sin gode bok om innvandrerkvinners kamp for likestilling gjennom nesten femti år. Lenge har nettopp «skyggene» vært en treffende metafor for rommet som har gjort omfattende og skadelig sosial kontroll mulig blant minoriteter i Norge. Men i familien Raja/Ansar er det ikke lenger så mye som ligger i skyggen: Etter hele tre bøker fra samme, lille familie, vet vi nå mer om Abid, Nadia og Abida enn vi vet om de fleste i vår egen omgangskrets. I denne episoden av Morgenbladets bokpodkast snakker vi om nyere norsk sakprosahistories mest slagkraftige og forunderlige trilogi, og om hvordan den henger sammen med det bredere og svært oppløftende norsk-pakistanske gjennombruddet i samtidslitteraturen. Med Olaf Haagensen og Bernhard Ellefsen.
 • Morgenbladet økonomi og politikk: Arbeiderpartiets oppblåste selvbilde

  22:32
  Hør fjerde episode av Morgenbladet politikk og økonomi:Selv etter ukens historiske valgnederlag snakker Arbeiderparti-medlemmer om å komme tilbake over 30 prosent oppslutning. Men å tro at man er større enn man er, får konsekvenser. Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde snakker om Arbeiderpartiets fall og selvbilde i denne ukens episode.
 • Forlagsbransjens gallere

  29:18
  Noen forlag er blitt kjøpt opp, noen har gått fra en storeier til en annen, noen er slått sammen. Men så å si ingen norske forlag står lenger for seg selv, uavhengig og selvstendig. De siste årene har gitt oss en enorm konsolidering av den norske bokbransjen. Men noen ytterst få gallere holder stand mot konsernene. Hvem er de? Hvordan ser uavhengig forleggeri ut i Norge i 2023? Med Olaf Haagensen og Bernhard Ellefsen
 • Morgenbladet politikk og økonomi: Folk er opptatt av klima. Men politikken engasjerer ikke.

  22:39
  Hør tredje episode i Morgenbladets podkast om politikk og økonomi. Abonner på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify.På ett og samme døgn fikk vi høre at Greta Thunberg-generasjonen er død, og at klimainteressen blant velgerne er på vei opp. Hvordan kan dette henge sammen?Maria Berg Reinertsen og Aslak Bonde drøfter hvor kompleks klimadebatten er både nasjonalt og lokalt, og det byr på en anledning til å stikke innom Marias favoritt-lokalvalgkamp i Høyanger kommune. Dessuten får vi får vite hvorfor Maria heier på Fpu-leder Simen Velle i klimadebatten.
 • Morgenbladet politikk og økonomi: Vi vil det ikke, men vi må snakke om regjeringens habilitetskriser

  21:36
  Andre episode i Morgenbladets podkast om politikk og økonomi. Abonner på podkasten i Apples podkast-app eller i Spotify.Med Anniken Huitfeldt fikk Støre-regjeringen denne uken nok en alvorlig habilitetssak på samvittigheten. Hvordan vil sakene påvirke regjeringens og Jonas Gahr Støres posisjon fremover? Og er det virkelig nødvendig med et habilitetsregelverk som i verste fall kan gjøre at en statsråd felles av å ha en dum ektemann? Det snakker Aslak Bonde og Maria Berg Reinertsen om i Morgenbladets podkast om poltikk og økonomi denne uken.