Dialogisk

Share

Episode 96: Oklokrati

Dag og Gunnar har igjen fulgt lyset inn til studio og denne uka heves samtalen til å omfatte de høyere (styres)makter. Selv om du er veldig gammel skal ikke dine nazistiske handlinger i Auschwitz gå ustraffet, og det kan hende at trossamfunnet ditt er en kult selv om de kaller seg en "Family". Enten om det er idealistisk eller religiøst motivert har vi nok av eksempler på pøbler som har regjert opp igjennom historien. Men for Dag er det alt for mye logistikk forbundet med å være sektleder, og Gunnar er alt for lat til å skulle ha en slave. Politikere er bare mennesker, men hva med de av oss som ikke engang klarer å ta en valgomat? Og hvordan skal det gå med de halvblinde som ikke finner riktig linse?


Oklokrati (fra gresk (okhlos), «folk, flokk, pøbel») betyr «pøbelvelde», en styreform der de/den herskende er en gruppe (mobb), folkemasse eller pøbel. Oklokrati kan være en form for amatørstyre, der makten kan være ervervet på illegalt vis. Den kan også være lovlig og institusjonalisert.


Referanser:

-The Accountant of Auschwitz, Netflix: www.netflix.com/nl-en/title/81017506

-The Family, Netflix: www.netflix.com/nl-en/title/80063867

-Hans Olav Lahlum og skatt: http://vampus.blogspot.com/2019/08/lahlums-skatteskam.html

www.facebook.com/822145542/posts/10161953533695543?s=708905860&sfns=mo

-Video om Ben Shapiro: https://youtu.be/aDMjgOYOcDw


Anbefalinger:

-www.civix.photo

-www.youtube.com/user/Top10Memes

-www.facebook.com/dialogisk

More Episodes

6/25/2019

Episode 93: Litt kreft

I kjent stil serverer vi en episode uten mål og mening som inkluderer et mangfold av koselige temaer. Konsentrasjonsleirer fylt med barn, hvordan likes ødelegger sosiale medier, og politi som henretter folk. Hvem har drept flest i historien; Mao Zedong eller Gud? Er det lov til å kødde med kreft og voldtekt? Trening og slanking gjøres på eget ansvar da dette kan gi deg penere groupier, men kan også gjøre deg til en gretten gubbe. Tro- og livssynssamfunn er et pengesluk, men hva ville du valgt; Jesus i hjertet eller en slange i munnen?Referanser:-https://www.democracynow.org/2019/6/24/somebody_is_going_to_die_lawyer-https://www.klassekampen.no/article/20190624/ARTICLE/190629986-https://morgenbladet.no/kultur/2019/06/vitsemakere-vegrer-seg-https://fritanke.no/dyr-stotteordning-til-tro-og-livssyn-blir-trolig-beholdt/19.11213-https://www.digi.no/artikler/intervju-hver-gang-jeg-lukter-pa-windows-eller-linux-far-jeg-litt-kreft/468262-Tool reaction video: https://youtu.be/SSFbgfX4q-o-Why do people like exercise? https://youtu.be/pOmoxidaj5wAnbefalinger:-Tvilsomt med Tjomlid: https://www.youtube.com/c/tvilsomtmedtjomlid-Gunnars bilder: @civpix på Instagram-Gunnars mikroblog: https://civix.micro.blog/-Debrief med Dag, podcast: https://shows.pippa.io/debrief-Dags show: https://www.dagsoras.com/hvor-NERVE med Tone, podcast/YouTube: https://shows.pippa.io/nerve / https://www.youtube.com/c/NERVEmedTone-Easy, Netflix serie-Dark, Netflix serie