Share

cover art for Pernilla Wahlgrens sömmerskor tjänar 5 kronor i timman - hur sjukt?

Modetipset Secondhand

Pernilla Wahlgrens sömmerskor tjänar 5 kronor i timman - hur sjukt?

Season 2, Ep. 30

I veckans avsnitt tar Anna och Emelie upp cirkusen kring Pernilla Wahlgrens kollektion för Gekås och att det efter granskning framkommit att kläderna är sydda i fabriker där sömmerskorna tjänar 5 kronor i timman. Anna berättar även om hur berörd hon blev av Louise Xins visning och Emelie avslöjar att hon själv faktiskt gör en kollektion just nu, nämligen för Fairtrade som självklart är gjord av secondhandkläder. Kollektionen är en kampanj för Good Clothes Fair Pay som anordnar Europas största namninsamling för att de som syr våra kläder ska ha rätt till en lön det går att leva på. Anna presenterar dessutom Modetipsets första manliga Veckans Stilsmarta, ingen mindre än Jeanbosco Nzubaha.

Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!


Läs mer om Good Clothes Fair Pay här:

https://fairaction.se/nyheter/levnadslonnu/

Läs mer om Louise Xins visning här:

https://www.scandinavianmind.com/news/louise-xin-on-the-story-behind-putting-up-a-couture-show-inside-the-european-parliament

Jeanbosco Nzubaha på Instagram:

https://www.instagram.com/thejeanbosco/

Kom ihåg att följa #secondhandutmaningen23 och Secondhand Mission på Instagram och få chansen att vinna en all-inclusive lyxig secondhandweekend tillsammans med oss i Stockholm.

Besök vår hemsida www.modetipset.se – en plattform och samlingssida för Modetipset Secondhands community! Här finner du allt från podcastavsnitt till sömnad, re-makes, lagningar och andra tips och trix! Har du frågor och funderingar eller något speciellt ämne du vill att vi tar upp i podden? Fyll i kontaktformuläret på www.modetipset.se


Instagram @modetipset.se

Anna Blom @msannablom

Emelie Norberg @emeliienorberg

More episodes

View all episodes

 • Säsongsavslutning - Modetipset Secondhand tar sommarlov

  02:12
  Vi önskar alla våra lyssnare, gäster och vår fantastiska samarbetspartner Sellpy en underbar sommar och vill ge er ett stort tack för denna säsong av Modetipset Secondhand. Sommaren är den perfekta tiden att ge sig ut på loppisar och verkligen grotta ner sig utan stress, så passa på nu att njuta av sommaren, hitta de där unika fynden och ha det bara riktigt härligt utan krav.Vi ses i höst igen - många kramar från Anna, Nina och Jessica. Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Håll-käften-kappan, fuskpälsen och skräddad elegans

  35:07
  I veckans avsnitt pratar vi faktiskt om höstens trender, för, ja - hösten är på väg! Butikerna har redan börjat rea ut sommarplaggen och snart hängs höstens nyheter upp, vare sig vi tycker om det eller ej. Anna ser fram emot höstplagg men Jessica och Nina, not so much - de har knappt börjat med sommargarderoben än! Vi pratar håll-käften-kappan, fuskpälsen, electric grandpacore och skräddad elegans. Vi ser även boho i höst tillsammans med slipsen, skinnjackan, stora kragar och höftbältet.Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • The Hunt: färgfräseri

  11:29
  I veckans avsnitt är det THE HUNT som gäller och Anna, Jessica och Nina svarar på en lyssnarfråga: vilka nyckelplagg är det som gäller i höst? Mob wife-trenden håller i sig men vi kommer även att få se mycket färg! Jessica berättar om besvikelsen över ytterligare en färganalys hon varit med om och även hur hennes garderob ser ut.Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Är secondhand bra eller dåligt?

  36:21
  I veckans avsnitt tar vi upp någonting som gör oss fundersamma - nämligen en rapport från Rise som hävdar att ”Secondhand is currently bad for global sustainability". Med oss har vi Malin Wennberg, doktorand på Stockholms Universitet, som just nu skriver en avhandling om hur vi uppfattar idén hållbart mode över tid, med fokus på att undersöka och kartlägga hur marknaden hållbart mode har uppstått. Malin har dessutom även själv jobbat inom modeindustrin, både i Sverige och utomlands, och vi har ett väldigt intressant samtal.Så, är secondhand bra eller dåligt ur ett hållbarhetsperspektiv? Lyssna själv och avgör!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Midsommarklänningar och Regency-core

  23:00
  Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!I veckans avsnitt är det THE HUNT som gäller och vi är på jakt efter härliga klänningar inför midsommar - och sommar! Nina är på vift, Anna pratar bodycon och Regency-core och Jessica om hur hon vill gå klädd i sommar: skirt, blommigt, ljust, virkat och boho. Vi har även hittat färgglada brudklänningar till lyssnaren Malin som ska gifta sig i höst. Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Färganalysen är tillbaka

  34:56
  I veckans avsnitt intervjuar Anna färganalytikern Åsa Sannerheim, och Jessica och Nina besöker Åsa för att få sina alldeles egna färganalyser! Åsa arbetade som florist i många år innan hennes resa inom färganalys tog fart och utbildade sig till färganalytiker via True Color International i Sydney,Australien, 2019. Honhar även läst färglära på Borås Textilhögskola och är utbildad på Konstfack i Stockholm. Idag driver Åsa företaget The Color Insight i Björkhagen i södra Stockholm.Lyssna på avsnittet för att lära dig mer om färglära och Åsas expertis!Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Boho chic och tennis core - sommarens trender

  43:10
  I veckans avsnitt pratar vi Met galan och röda mattan - vi älskade Zendayas looks! Vi går även igenom sommarens hetaste trender som är transparent, boho chic, pudriga pasteller, och speciellt ljusblått! Och tennis core? Japp, Anna delar med sig av sin senaste TikTok trendspaning. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Anna fuskar och Jessica blir dissad av Ida Sjöstedt

  11:07
  I veckans avsnitt av The Hunt har Jessica och Nina hittat skorna som Anna ville att de skulle leta efter åt henne , men - Anna har fuskat och frångått reglerna! Passar sneakers och klänning ihop, och vad hände egentligen när Jessica Jessica blev dissad av självaste Ida Sjöstedt?Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Jessica tvättar aldrig - Anna ger tvättråd!

  18:43
  I veckans avsnitt av Modetipset pratar vi tvätt! Jessica tvättar aldrig, Nina önskar att fler som lämnar in secondhand kunde tänka lite mer på det där med just tvätt, och Anna, ja - hon har massor med praktiska tips och trix och tvättråd. Vi får även hända vad som hände när det blev skumbad hennes tvättmaskin i New York och hur hon löste det med ett smart knep.Det och mycket mer i Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.