Share

cover art for Färgglada underkläder och overload av tygkassar

Modetipset Secondhand

Färgglada underkläder och overload av tygkassar

Season 2, Ep. 28

I veckans avsnitt fortsätter Anna och Emelie med sina funderingar kring att shoppa underkläder, och även badkläder, secondhand. Dessutom menar Anna att en ny form av sexighet vuxit fram och att Kate Moss nakenklänning har gjort comeback. Emelie berättar om ett kommande event hon ska på i Jönköping på Asecs, en helg i hållbarhetens tecken, och att hon även blivit inspirerad till att sy en alldeles egen boiler suit. Och vad ska Anna egentligen göra i helgen i ett försök att gå mot ett mer självförsörjande hushåll?


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!


Emelies DIY-guide i hur du gör en egen denim boiler suit:

https://www.youtube.com/watch?v=YH7-aA0ZJE8&t=38s


Asecs - en helg i hållbarhetens tecken:

https://asecs.se/remake/


Green Little Heart:

https://greenlittleheart.com/


Johanna Leymann:

https://johannaleymann.se/secondhand/


Kom ihåg att följa #secondhandutmaningen23 och Secondhand Mission på Instagram och få chansen att vinna en all-inclusive lyxig secondhandweekend tillsammans med oss i Stockholm.


Besök vår hemsida www.modetipset.se – en plattform och samlingssida för Modetipset Secondhands community! Här finner du allt från podcastavsnitt till sömnad, re-makes, lagningar och andra tips och trix! Har du frågor och funderingar eller något speciellt ämne du vill att vi tar upp i podden? Fyll i kontaktformuläret på www.modetipset.se


Instagram @modetipset.se

Anna Blom @msannablom

Emelie Norberg @emeliienorbergMore episodes

View all episodes

 • Midsommarklänningar och Regency-core

  23:00
  Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!I veckans avsnitt är det THE HUNT som gäller och vi är på jakt efter härliga klänningar inför midsommar - och sommar! Nina är på vift, Anna pratar bodycon och Regency-core och Jessica om hur hon vill gå klädd i sommar: skirt, blommigt, ljust, virkat och boho. Vi har även hittat färgglada brudklänningar till lyssnaren Malin som ska gifta sig i höst. Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Färganalysen är tillbaka

  34:56
  I veckans avsnitt intervjuar Anna färganalytikern Åsa Sannerheim, och Jessica och Nina besöker Åsa för att få sina alldeles egna färganalyser! Åsa arbetade som florist i många år innan hennes resa inom färganalys tog fart och utbildade sig till färganalytiker via True Color International i Sydney,Australien, 2019. Honhar även läst färglära på Borås Textilhögskola och är utbildad på Konstfack i Stockholm. Idag driver Åsa företaget The Color Insight i Björkhagen i södra Stockholm.Lyssna på avsnittet för att lära dig mer om färglära och Åsas expertis!Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Boho chic och tennis core - sommarens trender

  43:10
  I veckans avsnitt pratar vi Met galan och röda mattan - vi älskade Zendayas looks! Vi går även igenom sommarens hetaste trender som är transparent, boho chic, pudriga pasteller, och speciellt ljusblått! Och tennis core? Japp, Anna delar med sig av sin senaste TikTok trendspaning. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Anna fuskar och Jessica blir dissad av Ida Sjöstedt

  11:07
  I veckans avsnitt av The Hunt har Jessica och Nina hittat skorna som Anna ville att de skulle leta efter åt henne , men - Anna har fuskat och frångått reglerna! Passar sneakers och klänning ihop, och vad hände egentligen när Jessica Jessica blev dissad av självaste Ida Sjöstedt?Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Jessica tvättar aldrig - Anna ger tvättråd!

  18:43
  I veckans avsnitt av Modetipset pratar vi tvätt! Jessica tvättar aldrig, Nina önskar att fler som lämnar in secondhand kunde tänka lite mer på det där med just tvätt, och Anna, ja - hon har massor med praktiska tips och trix och tvättråd. Vi får även hända vad som hände när det blev skumbad hennes tvättmaskin i New York och hur hon löste det med ett smart knep.Det och mycket mer i Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • The Hunt: Converse De Luxe - sneakers med klack?!

  08:26
  Anna är på en seriös jakt - det är sneakers säsong och Anna har hittat en modell som hon bara måste ha! Tänk Uma Thurman i Kill Bill fast inte gula, utan vita Onitsuka Tiger Mexica 66 med svarta detaljer. Den nya it-skon, enligt sneakersproffset Anna. Nina har ingen koll på sneakers men Jessica gillar Air Jordans. Trendspaning från New York: de nya Converse De Luxe med klack. Vad tycker vi egentligen om det? Lyssna to find out!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Jordbävning i New York och balkonghäng med Sarah Jessica Parker

  28:52
  I veckans avsnitt pratar vi om Sellpys cirkulära Fashion Report där man gjort en undersökning om 2000 personers vanor med secondhand och shoppa kläder. Anna berättar även om sin resa till New York där hon fick uppleva allt från inställda flyg, dela uber med en främling i flera timmar, och en jordbävning! Och visste du att Anna faktiskt även bott i New York en gång i tiden och då som granne med självaste Sarah Jessica Parker?! De hade en sak gemensamt - vad får du höra i podden!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • The Hunt - vi älskar och hatar 80-tals-looken

  10:09
  I veckans The Hunt har Jessica och Nina har försökt att hitta skinnjackor till Anna, men Anna är kräsen! Vitbeige går bort pga Sonny Crockett-vibes från Miami Vice och 80-tals-passform är inte Annas melodi. Jessica älskar dock 80-tals-looken som får henne att minnas sin barndom och känna sig trygg. Vilken trend kan Nina inte ta till sig och varför skämdes Anna när hon och en familjemedlem skulle ut på middag i New York. Next up - lapptäcke!Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.
 • Är lyxvarumärken egentligen så mycket bättre än fast fashion?

  34:12
  Vi pratar remake! Nina har sytummen mitt i handen och inte använt nål och tråd sen syslöjden. Annas favoritplagg är en kappa som är en remake av en filt från 1950-talet. Vi får även reda på att någonting så spännande som en remakemaskin har tagits fram i Science Park Borås som genom automatisering och AI gör om kläder på löpande band! Vi diskuterar kring Frankrikes nya förslag gällande fast fashion. Är egentligen de stora modehusen med lyxvarumärken så mycket bättre än fast-fashion-kedjorna när det kommer till hållbarhet? Hur viktig är kvalitet för oss? Hur tänker vi när vi själva väljer kläder?Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!Följ oss på Instagram @modetipset.seAnna Blom @msannablomJessica Lasses @jessicalassesNina Campioni @ninacampioniPrenumerera på vårt nyhetsbrev på http://www.modetipset.seModetipset Secondhand - i samarbete med Sellpy.