Share

Mission: Possible - en podkast fra NMS

Uhøytidelige, morsomme og interessante samtaler om tro, misjon og livet, laget av journalist Gunnar Grøsland for NMS


Latest episode

 • 10. Vakote Yama

  56:57
  Vakoté Yama Dieudonné er en kunstner, musiker og misjonær fra Kamerun, som også har jobbet som trosopplærer i Oppsal menighet. Flere av sangene hans blir sensurert i Kamerun, fordi makthaverne føler seg kritisert.Livet har ført ham fra et stort hus med 18 rom i Ngaoundéré i til et rekkehus på Sofiemyr. Han og kona Lise har vært misjonærer sammen på Madagaskar. Første gang han kom til Norge, var det med Gospel singers. Han har spilt inn Bjørn Eidsvåg på fransk.Moren vokste opp som muslim – faren var kristen, men hadde flere koner. Og terrororganisasjonen Boko Haram har de siste årene preget familiens liv.

More episodes

View all episodes

 • 9. Per Ragnar Haraldstad

  53:50
  Det er snart ett år siden livet ble snudd på hodet for den tidligere Japan-misjonæren Per Ragnar Haraldstad. På en tur tilbake til sitt andre hjemland fikk han påvist ondartet hjernesvulst. I vinter planla han sin egen begravelse. Men noe har skjedd.
 • 8. Ragnhild Fuglestad

  01:09:27
  Ungdomsskolelæreren måtte slutte i jobben på grunn av kronisk migrene. Hun ble delvis sengeliggende med voldsomme smerter. Midt i smerten ropte hun om hjelp fra Gud – og i møtene med Gud har livet forandret seg radikalt.Ragnhild Fuglestad kommer seg oftere ut av huset nå enn hun gjorde for fem år siden. Nye tabletter minsker smertene og reduserer antall migreneanfall.Hun har ennå ikke opplevd den fulle helbredelsen selv, men har fått se andre bli friske når hun bad for dem. Hun er ikke bitter på alt hun har mistet etter at hun måtte gi opp det travle livet hun førte. 
 • 7. Eivind Arnevåg

  01:02:42
  Den tidligere fotballproffen Eivind Arnevåg mener KFUK-KFUM, Rertreatbevegelsen og Oase har lært han mye om henholdsvis Gud, Jesus og Den hellige ånd. Nå brenner han for at bønn skal gjennomsyre Norge, og er med å etbalere Bønnehus. I denne episoden forteller han om sin reise og hvordan livet har blitt forandret – både for han selv og kona og for mange andre som går på den samme veien. 
 • 6. «Hjarta og lommeboka»

  54:31
  Nyttårsaften 1963 holdt Steinar Ihle nyttårsprekenen på radio. En preken som siden har blitt heftig debattert både på godt og vondt. Hva var det med denne nyttårsprekenen med tittelen «Hjarta og lommeboka» som førte til et så stort opprør?Hør datter Åslaug Ihle Tingnæs og biskop emeritus Erling J. Pettersen reflektere rundt Steinar Ihles preken over 60 år etter.Utdragene fra talen er lest inn av Lars Sigurd Tjelle.
 • 5. Sindre Skeie og Tord Gustavsen

  01:08:35
  Hva var det egentlig som skjedde den dagen vår tidsregning startet? Det blir sagt at han som ble født hadde vært til hele tiden. Han er visdommen, ordet, logos som var med og skape verden. Så kanskje kan vi si det var en kosmisk kraft fra evigheten som tok bolig i en eggcelle i Maria og som ble født blant okse og esler i en stall i Betlehem. Et stykke fra stallen passet en gjeng med gjetere på sauene. Og med ett var det som om himmelen åpnet seg, og en armada av lysende skikkelser sang verdens første julesang for gjeterne. Siden har hundrevis av julesanger blitt skrevet for at vi skal ane litt mer om det uforståelige. At vi kan ta inn det mysteriet det er at Maria den kvelden fødte et barn som både var Gud og menneske. I dag får du høre julesanger slik de aldri før har blitt fremført. I denne episoden improviserer Tord Gustavsen, en av Norges beste jazzpianister, på flygel over noen av våre kjæreste og fineste julesanger, i samtale med Sindre Skeie. Vi tar for oss seks forskjellige julesanger og kjenner etter hvordan tekstene og musikken taler til oss.
 • 4. Thor Haavik – «Farmen-presten»

  47:56
  For 2000 år siden fikk elleve unge menn et umulig oppdrag. De skulle gå ut og gjøre alle folkeslag til Jesu disipler. Thor Haavik fikk selv et tilsynelatende umulig oppdrag - et «mission impossible». Eller var det et Mission possible?Hør «Farmen-presten» Thor Haavik snakke om livet, de to gangene han har gått ned på kne, og hva han tenker om seg selv som en Jesu disippel i 2023 i samtale med journalist Gunnar Grøsland.