Share

Mingelpitchen

I Mingelpitchen träffar Nikki Amini, Charlotta Streiffert och Katinka Hollenberg varje vecka startups som de är nyfikna på, och som får pitcha sin idé till trion. Det blir ett underhållande samtal där vi får följa med bakom kulisserna och höra om utvec...


Latest episode

 • 7. Kvinnan som jagar tjuvjägare

  28:03
  Wildhood Foundation är en svensk insamlingsstiftelse som arbetar för att bekämpa tjuvjakt och illegal handel med hotade djurarter i Afrika och Indonesien. Wildhood grundades 2016 som en reaktion mot den omfattande tjuvjakten, med syftet att rädda våra mest ikoniska arter från att utrotas i sina naturliga habitat. Grundaren Filippa Tarras-Wahlberg driver en viktig verksamhet med hjärta och själ för djuren som drabbas av människans girighet.

More episodes

View all episodes

 • 6. Det sägs att e-sport är på god väg att bli världens största sport

  27:38
  Bolaget som lockat till sig Zlatan som investerare måste väl ändå ha något unikt. Challengermode är en tävlingsplattform för gamers att tävla i världens största datorspel online mot världens bästa spelare. Deras mission är att göra esporten lika tillgänglig som traditionell sport. Challengermode är för esportbranschen detsamma som Netflix är för filmbranschen.
 • 5. Har du gjort det mentala hälsotestet?

  22:54
  Veckans avsnitt av Mingelpitchen gästas av Hermine Bonde som varit med och grundat en digital psykisk hälsotjänst, Braive. Den ökande klyftan mellan behovet av hjälp och samhällets förmåga att erbjuda det, motiverade Braive till att utveckla ett effektivt och lättillgängligt självhjälpsalternativ. Erbjudandet är e-lärningsprogram där användaren kan påbörja behandling på eget initiativ. I programmen får användaren verktyg och bemästringsstrategier för att tackla sina specifika mentala utmaningar.
 • 4. Företagsfesten är räddad!

  29:13
  I detta avsnitt av Mingelpitchen presenteras en startup som vill revolutionera livemusikbranschen. Bolaget heter Gigital och vi får höra en av grundarna, Givar Shabani, berätta om hur det är att driva ett bolag som ska digitalisera en bransch som varken haft strukturer eller varit transparenta i sina affärer. God lyssning!
 • 3. En hjälpande hand i försäkringsdjungeln

  25:31
  För Mingelpitchen berättar Marcus Janback, en av grundarna till försäkringsstartupen Insurello, hur en bruten fot och skadad tumme gav honom startkapital till att skapa sitt bolag. Under sin skadedrabbade barndom fick Marcus hjälp med sina försäkringsärenden av sin mor som jobbat som skadereglerare på försäkringsbolag i över 20 år. Hans ärenden var alltid i trygga händer hos en expert och hon såg till att rätt summa pengar betalades ut av försäkringsbolaget. När Marcus sedan i vuxen ålder insåg hur många vänner som missade möjligheten att få ut rätt ersättning så uppkom idén om att starta Insurello - en digital tjänst som är till för att hjälpa människor att få ut det mesta från sina försäkringar!
 • 2. Skönhetsbehandlingar på arbetstid låter som en dröm

  29:08
  Dashl är startupen som erbjuder skönhetstjänster på dina villkor, där du befinner dig. De har på kort tid fått etablerade bolag att acceptera att skönhetsbehandlingar inte bara sker på arbetstid men också på arbetsplatsen. Grundarna Arbilina Nissan och Nina Akbari gästar Mingelpitchen och berättar om skönhetsportalen de skapat, vilka ambitioner de har med sitt bolag och såklart utmaningar de nu står inför. Ingen framgång utan motgång!
 • 1. Insekter är framtidens mat

  26:57
  Premiäravsnittet av Mingelpitchen gästas av Nutrient, en foodtech startup som forskar och producerar nya livsmedel. Vad kommer vi att äta om fem år, är det verkligen maskar och myror? Vilka råvaror kommer behövas för en hållbar utveckling av naturens resurser? Det sägs att insekter är ett av alternativen. Adam Engström, en av grundarna av Nutrient, berättar om hur hans intresse kring framtidens mat växt fram och vilka utmaningar Nutrient nu står inför.