Share

cover art for Viikkokirje: Yrittäjyys on tehokkain tapa muuttaa maailmaa

Mimmit sijoittaa

Viikkokirje: Yrittäjyys on tehokkain tapa muuttaa maailmaa

Startup-tapahtuma Slush kokoaa vuosittain tuhannet kasvuyritykset ja sijoittajat yhteen talviseen Helsinkiin. Mimmien toimitus otti selvää, miksi näillä nuorilla yrityksillä on merkitystä, ja mitä kaikkien tulisi startupeista ymmärtää.

Kirjoittaja: Iines Joronen

Lukija: Evita Lestinen¨

Lue juttu: https://www.mimmitsijoittaa.fi/blogi/miksi-sinunkin-kannattaisi-olla-kiinnostunut-startup-skenesta-nain-nuoret-yritykset-muuttavat-maailmaa

More episodes

View all episodes

 • K1 Jakso 6. Asunto-update ja kaikki asuntolainasta

  34:32
  Tässä jaksossa puhutaan miltei kaikkia omasta asunnosta haaveilevia koskettavasta asiasta, nimittäin asuntolainasta! Harva kun voi vaan astella pankkiin ja maksaa satojatuhansia kerralla. Kuinka riskinsietokyky vaikuttaa asuntolainaan? Mitä kaikkea pankki haluaa lainanottajasta tietää? Mikä on korkotason rooli? Entä millaisia vaihtoehtoja lainanlyhennykselle on? Tietotaidon jaksossa tarjoaa asuntolainojen rautainen asiantuntija, Jenny Solkinen!Mimmit sijoittaa asuntoihin -podcastin ykköskauden yhteistyökumppanina toimii aihepiirin vahva asiantuntija, eli Nordea! Kuuntele jakso ja opi uutta yhdessä kanssamme, mutta hauskasti!
 • Viikkokirje: Mimmien KIRJA?!

  02:54
  Mikä pörssi on ja miten sinne pääsee? Mimmit sijoittaa Sijoitusopas auttaa ymmärtämään taloutta, sijoittamista ja maailmaa, mutta hauskasti.
 • K1 Jakso 5. Kaikki ASP-järjestelmästä

  21:08
  Uusi viikko, uusi podijakso! Tällä kertaa keskustelussa ASP:n lyhyt oppimäärä. Mitä ASP-järjestelmä tarkoittaa ja mitä kaikkea ihan jokaisen tulisi siitä tietää? Aihe on tärkeä ja erityisen ajankohtainen. Monia ensiasunnon ostajia koskettanut ASP-järjestelmä on nimittäin muuttunut aivan vasta, tämän vuoden huhtikuussa 2024. Kun kuuntelet jakson, tiedät missä maailma makaa ja mitä asuntolainamarkkinalle kuuluu.Mimmit sijoittaa asuntoihin -podcastin ykköskauden yhteistyökumppanina toimii aihepiirin vahva asiantuntija, eli Nordea! Kuuntele jakso ja opi uutta yhdessä kanssamme, mutta hauskasti!
 • Viikkokirje: Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa kotikonttorilla

  07:54
  Äly kodinkoneissa ja elektroniikassa tarkoittaa laitteiden kykyä sopeutua käyttäjänsä tarpeisiin ja käyttäytymiseen. Kysyimme Gigantin Yritysmyynnin asiantuntijalta, miten älykäs teknologia ja laitteisiin tuloaan tekevä tekoäly auttavat säästämään etätyöläisen aikaa, rahaa ja hermoja.Kirjoittaja: Matleena IngetLukija: Evita LestinenLue juttu: https://www.mimmitsijoittaa.fi/blogi/nain-saastat-alykkiden-laitteiden-avulla-aikaa-vaivaa-ja-rahaa-kotikonttorilla-lue-asiantuntijan-vinkit
 • K1 Jakso 4. Ensiasunnon ostajan tarina

  24:09
  Ensiasunnon ostajan tarina! Siis what?! Tämän viikon podijaksossa sukelletaan niin sanotusti itse asiaan, kun iki-ihana Elle astuu sudioon ja kertoo matkastaan asunnosta haaveilevasta asunnon omistajaksi (ja velalliseksi...). Luvassa on roppakaupalla vertaistukea ja inspiraatiota! Let’s opitaan yhdessä, mutta hauskasti.Mimmit sijoittaa asuntoihin -podcastin ykköskauden yhteistyökumppanina toimii aihepiirin vahva asiantuntija, eli Nordea! Kuuntele jakso ja opi uutta yhdessä kanssamme, mutta hauskasti!
 • K1 Jakso 3. Kannattaako NYT ostaa asunto, ekonomisti Juho Kostiainen?

  32:56
  Nyt jos koskaan kannattaa laittaa viikon jakso kuunteluun, sillä kolmosjakson vieras on yhtä kuin ikivihreän ja ajantasaisen markkinatiedon äänitorvi. Studiopenkkiin saapui nimittäin Nordean huipputietävä ekonomisti Juho Kostiainen! Viikon jakso aukiselittää kaiken tarpeellisen, ajankohtaisen ja kiinnostavan asuntomarkkinasta. Samalla myös tulevaa valottaen! Asuntomarkkinan tilanne ATM? Hintatilanne? Asunnon ostaminen tässä markkinassa? Uusi jakso vastaa näihin ja moneen muuhun, mutta hauskasti!Mimmit sijoittaa asuntoihin -podcastin ykköskauden yhteistyökumppanina toimii aihepiirin vahva asiantuntija, eli Nordea! Kuuntele jakso ja opi uutta yhdessä kanssamme, mutta hauskasti!
 • Viikkokirje: Miten talouspolitiikan päätökset vaikuttavat sinuun?

  05:16
  Viime kesänä aloittaneen Petteri Orpon hallituksen kaavailemat muutokset talouspolitiikkaan alkavat näkyä, kun osa päätöksistä astuu voimaan tämän vuoden aikana. Käydään yhdessä läpi, miten muutokset vaikuttavat sinun elämääsi.Kirjoittaja: Iines JoronenLukija: Evita LestinenLue juttu: https://www.mimmitsijoittaa.fi/blogi/miten-talouspolitiikan-paatokset-vaikuttavat-sinuun
 • K1 Jakso 2. Asuntokaupoille yksin vai yhdessä, Emili Kumpuniemi?

  32:08
  Ykköskauden toka jakso sukeltaa asunnon ostamisen maailmaan yhdessä inspiroivan yrittäjä-vaikuttaja Emili Kumpuniemen kanssa! Jaksosta tuli yhtä inspiroiva ja aurinkoinen, kuin jakson vieras Emili itse on. Läpikäydään asunnon ostamista yksin vs. yhdessä, lainansaantia yrittäjänä sekä vakuuksien saloja! Lisäksi oiotaan vanhentuneita käsityksiä ja päivitetään asuntotiedot tähän päivään. Let’s opitaan uutta yhdessä, mutta hauskasti!Mimmit sijoittaa asuntoihin -podcastin ykköskauden yhteistyökumppanina toimii aihepiirin vahva asiantuntija, eli Nordea! Kuuntele jakso ja opi uutta yhdessä kanssamme, mutta hauskasti!
 • Viikkokirje: Miten TikTok vaikuttaa meihin?

  08:32
  Erilaiset muotiin liittyvät trendit ja estetiikat ovat nousseet Tiktokissa viraaleiksi päätä huimaavalla tahdilla viimeisen vuoden aikana. Mikä trendejä synnyttää, ja mitä jokaisen Tiktokia selaavan tulisi ymmärtää nopeasyklisistä muoti-ilmiöistä?Kirjoittaja: Matleena IngetLukija: Evita LestinenLue juttu: https://www.mimmitsijoittaa.fi/blogi/tiktok-synnyttaa-ilmioita-ja-vaikuttaa-kuluttajiin-miksi-erilaiset-trendit-nousevat-ja-laskevat-kiihtyvlla-tahdilla