Share

cover art for Militärsnack #57 - Om Kriget Kommer med Anders Frankson

Militärsnack

Militärsnack #57 - Om Kriget Kommer med Anders Frankson

Ep. 54

Tjohooo! äntligen tillbaka efter en alldeles för lång sommarsemester!

Möt författaren Anders Frankson som just släppt boken Om Kriget Kommer. En bok om det moderna krigshotet, Ukraina, Ryssland och lärdomar från krig i nutid och historien.

Njut!

More episodes

View all episodes

 • 69. Militärsnack #69 - Vad Ukraina verkligen behöver med Rostislav & Gregg

  26:18
  I detta avsnitt lyssnar vi på Överste Rostislav som tjänar i Ukrainas Nationalgarde i Rapid Reaction Brigade "Rubig". Som sakkunnig har jag med Kai Rämö, major i svenska flygvapnet.Kenneth Gregg, som numer knappast längre behöver presenteras ytterligare, har åter igen hjälpt oss. Denna gång har han med sig sin kollega i den Ukrainska armén, överste Rostislav som berättar vad Ukraina verkligen behöver.Kenneth själv är med och förklarar om några av de logistiska problemen frivilliga hjälpsändningar har och hur de underlättas och vad han anser bör göras.Foto: K. Gregg
 • 68. Militärsnack #68 - Jonas Dillner och Livgardets dragonmusikkår

  30:54
  Vi åker till K1 och möter Jonas Dillner, producent på Livgardets dragonmusikkår, och pratar civilanställning, growl, brass och högvakt.Jonas som sjungit i metalband har ett hjärta för musik, perfektion och duktiga musiker. Hör honom berätta och lyssna sedan på honom och hans musiksammanhang i länkarna nedan:https://soundcloud.com/jonas-dillnerhttps://www.youtube.com/channel/UCuSz57-jMhiXOfhW0b5CeKg
 • 67. Militärsnack #67 - Atombomber, är de de domedagsvapen vi trott?

  18:12
  Henning bjuder in Kai Rämö statsmannen.se att prata om något Henning vill bringa klarhet i; Är atombomberna av idag de domedagsvapen vi fick lära oss i skolan?
 • 66. Militärsnack #66 - Anders Tengner om musik i krig och propaganda

  32:39
  I detta avsnitt avhandlar vi, tillsammans med musikkonnessören Anders Tengner, den ytterst viktiga accessoaren musik och dess verkan som vapen, effekter för stridsmoralen och i propaganda.Du hittar listan "Anders Tengners lista för Militärsnack" här:https://open.spotify.com/playlist/01yQ1fw1y3nFvCycHpsSAs...eller sök på titeln!P.S Bli inte Patreon!
 • 65. Militärsnack #65 - Sveriges ockupationsplan mot Danmark

  36:33
  Marcus Törner är författare och militär. Han brinner för att lära sig nya saker men denna gång vill han lära oss något och har därför en nära nog helt färdigskriven bok om Sveriges anfallsplaner mot Danmark för att dels driva ut de sista tyska trupperna och stabilisera Danmark och skydda det från såväl revolution som andra former av orosmoment.Lyssna på Marcus och gå med på hans facebooksida!Operation Rädda Danmarkhttps://www.facebook.com/profile.php?id=61552061686808Njut!
 • 64. Militärsnack #64 - Hemvärnet under 30 år - Johan Lindholm

  26:29
  Vi möter Johan Lindholm som är kompanichef i Hemvärnet och har lagt mycket tid och engagemang i detsamma. I detta resonerande avsnitt kikar vi främst på tre saker som förändrats under hans nära 30 år i hemvärnets tjänst; medlemstal, material och mannarnas motivation.Kräv din plikt och lyssna på Johan, gå med i Hemvärnet och bli Militärsnack-patreon.https://www.forsvarsmakten.se/hemvarnet/http://www.militarsnack.se/http://www.patreon.com/militarsnackSkön lyssning! :)
 • 63.1. Militärsnack #63 Bertil - Boken om beredskapssoldaterna som gav sina liv

  22:51
  Simon Olsson är författaren som gett ut en hel binge böcker inom vårt gemensamma intresseområde. Senast ut är hans bok "Härmed får jag vördsamt meddela" som ger liv åt alla de tragiska öden som drabbade de svenska soldater som under krigsåren, trots att vi inte själva var i krig, gav sina liv i rikets tjänst.En underbar och samtidigt gripande sorglig bok beskriven här i en trevlig intervju.Här är Simon Olsson!Lyssna, dela och gilla!Kontakta Simon, köp boken och följ hans grupp:https://www.facebook.com/beredskapsoffer
 • 63. Militärsnack #63 - Spel, militärt och krig, på dator

  40:31
  Daniel har jobbat med spelutveckling sedan 2007 och är insyltad i det senaste och det som komma skall. Vad gillar han i datorspel, vilka var han bra på och allra viktigast; vad kommer i framtiden?Vi pratar om spelens nytta för soldatutbildning och frågar oss vilka faror som kan finnas och inte minst komma av allt för verkliga spel.Möt Daniel Frostberg!Njut!
 • 62. Militärsnack #62 - Pansarterrängbil 300 A

  59:58
  I detta avsnitt pratar vi med FMV och deras ingenjörer Carl Ögren och Johan Lampinen som varit delaktiga att ta fram detta nya trupptransportfordon. Vi pratar om vad det är, vad det inte är och spännande är det att höra om en av försvarets senaste tillskott.Löjtnanten är, åtminstone tillfälligt, tillbaka och vi försöker att inte köpa skånsk whisky men väl med "fumpkork".Njut!Stöd oss på patreon.com/militarsnack eller var en hygglig gratislyssnare som gillar och delar våra avsnitt!Seså, dela nu!