Share

cover art for Militärsnack #44 - Senaste nytt om Försvarsmaktens eldhandvapen

Militärsnack

Militärsnack #44 - Senaste nytt om Försvarsmaktens eldhandvapen

Ep. 44

Hemvärnets Vapenofficer, Joachim Peru, svarar på allt han kan, vill och får om Försvarsmaktens kommande vapenrockad. Ak5 ut och in kommer... Ja, lyssna på Joachim Peru i denna uttömmande intervju!


Bli Patreon på

patreon.com/militarsnack


Foto: Försvarsmakten

More episodes

View all episodes

 • 54. Militärsnack #57 - Om Kriget Kommer med Anders Frankson

  35:53
  Tjohooo! äntligen tillbaka efter en alldeles för lång sommarsemester!Möt författaren Anders Frankson som just släppt boken Om Kriget Kommer. En bok om det moderna krigshotet, Ukraina, Ryssland och lärdomar från krig i nutid och historien.Njut!
 • 56. Militärsnack #56 - Midsommar och permission

  32:40
  Vi tar paus. Men före det ger vi ett tips på sommarupplevelse.Foto: Femörefortet
 • 55. Militärsnack #55 - Störtbombare

  16:27
  I detta korta och lite oförhappande avsnittet pratar Henning om störtbombaren. En viktig faktor under andra världskriget, kanske avgörande för kriget i stilla havet men hopplöst omodern direkt efter.
 • 54.1. Militärsnack #54 - Krigsfilmer från våra östra grannar

  25:54
  I detta avsnitt kikar vi på rullar från våra grannar i öst!
 • 53.1. Militärsnack #53 - Brygg För Ukraina

  31:19
  I detta skummande avsnitt pratar vi med Jimmy Westholm som driver Brygg För Ukraina, ett av de finaste donationsprogrammen vi sett i ukrainaärendet!Möt Jimmy! Börja brygga öl, skänk till vänner och bidra! Ukrainas sak är vår!Bli Patreon på http://www.patreon.com/militarsnack!
 • 52. Militärsnack #52 - Stiftelsen Jesper Lindbloms Minne

  40:13
  Ett avsnitt om Stiftelsen Jesper Lindbloms minne. Stiftelsen är verkligen aktiv och drivande i viktiga frågor för veteraner. Detta och mycket mer. Njut!Jesper i bild.Besök hemsidan för Jespers minne!En förklaring varför Stefan använder arbetsnamnet Camp Valkyria, detta enligt Stefan här nedan; Namnet valkyrior är en sammansättning av val, ”fallna krigare” och kjósa, ”välja, utvälja”, som betyder själaförare.Valkyriorna är i den nordiska mytologin kvinnliga väsen som tog hand om de fallna / stupade på slagfältet och förde dem till Valhall. Namnet Camp Valkyria är inspirerat av den nordiska grupperingsplatsen Camp Valkyria, i Srebenik i Bosnien-Hercegovina, där den nordiska 7:e pansarskyttekompaniet grupperades vid under BA02.Nordbat 2 var den svensk-danska pansarskyttebataljonen som ingick i United Nations Protection Force (UNPROFOR). Från början ingick tre svenska pansarskyttekompanier, ett stab- och trosskompani, ett danskt stridsvagnskompani och ett norskt fältsjukhus denna bataljon vars första chef var överste Ulf Henricsson 1993-1994. Campen grupperades i Srebrenik under BA02 som var den andra missionen av de svenska Bosnienbataljonerna Sverige bidrog med till de fredsbevarande styrkorna i Bosnien-Hercegovina från mars – oktober 1994. 
 • 51.1. Militärsnack #51 - Sveriges VeteranFörbund

  42:03
  I detta avsnitt möter du Dolken, eller P-G. Svenska veteranförbundets vältaliga kamratstödsprofil.De gör ett grymt jobb och du borde stödja dem!Hitta honom och förbunden påhttps://www.sverigesveteranforbund.seochhttps://www.gulabandet.se
 • 50. Militärsnack #50 - Aurora 23 och ett Strf90

  30:59
  Ett lite kortare "midövningsavsnitt".Vi pratar Auror 23 och Löjtnanten pratar ord till en bild; Stridsfordon 90.LÄNK TILL BILD:t.ly/STUG 
 • 49. Militärsnack #49 - En man, ett foto och en mikrofon

  14:27
  I ett kortare avsnitt brottas Henning ensam med nervositet, relativ fåordighet och andra mikrofonrelaterade åkommor.Men vi har fått sponsor! http://www.skanskchili.com/Länk till bild:https://tinyurl.com/59srk8p8Omslagsfoto:By Airwolfhound - commons file, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70277974