Share

Militärsnack

Vi förklarar svåra militära termer med enklare ord.


Latest episode

 • 64. Militärsnack #64 - Hemvärnet under 30 år - Johan Lindholm

  26:29
  Vi möter Johan Lindholm som är kompanichef i Hemvärnet och har lagt mycket tid och engagemang i detsamma. I detta resonerande avsnitt kikar vi främst på tre saker som förändrats under hans nära 30 år i hemvärnets tjänst; medlemstal, material och mannarnas motivation.Kräv din plikt och lyssna på Johan, gå med i Hemvärnet och bli Militärsnack-patreon.https://www.forsvarsmakten.se/hemvarnet/http://www.militarsnack.se/http://www.patreon.com/militarsnackSkön lyssning! :)

More episodes

View all episodes

 • 63.1. Militärsnack #63 Bertil - Boken om beredskapssoldaterna som gav sina liv

  22:51
  Simon Olsson är författaren som gett ut en hel binge böcker inom vårt gemensamma intresseområde. Senast ut är hans bok "Härmed får jag vördsamt meddela" som ger liv åt alla de tragiska öden som drabbade de svenska soldater som under krigsåren, trots att vi inte själva var i krig, gav sina liv i rikets tjänst.En underbar och samtidigt gripande sorglig bok beskriven här i en trevlig intervju.Här är Simon Olsson!Lyssna, dela och gilla!Kontakta Simon, köp boken och följ hans grupp:https://www.facebook.com/beredskapsoffer
 • 63. Militärsnack #63 - Spel, militärt och krig, på dator

  40:31
  Daniel har jobbat med spelutveckling sedan 2007 och är insyltad i det senaste och det som komma skall. Vad gillar han i datorspel, vilka var han bra på och allra viktigast; vad kommer i framtiden?Vi pratar om spelens nytta för soldatutbildning och frågar oss vilka faror som kan finnas och inte minst komma av allt för verkliga spel.Möt Daniel Frostberg!Njut!
 • 62. Militärsnack #62 - Pansarterrängbil 300 A

  59:58
  I detta avsnitt pratar vi med FMV och deras ingenjörer Carl Ögren och Johan Lampinen som varit delaktiga att ta fram detta nya trupptransportfordon. Vi pratar om vad det är, vad det inte är och spännande är det att höra om en av försvarets senaste tillskott.Löjtnanten är, åtminstone tillfälligt, tillbaka och vi försöker att inte köpa skånsk whisky men väl med "fumpkork".Njut!Stöd oss på patreon.com/militarsnack eller var en hygglig gratislyssnare som gillar och delar våra avsnitt!Seså, dela nu!
 • 61. Militärsnack #61 - Lottakåren

  32:12
  I detta avsnitt möter vi Maria Öst, Svenska Lottakårens kommunikatör, som varit med sedan ungdomen och driver på för att få med fler att dra strån till såväl försvarsförmågan som sin egen utveckling.Maria berättar om vilka de vill ha med, vad man kan göra och hur det går till. Gå med! Bli medlem eller, inte minst, inspirera en tjej i din närhet att bli aktiv i Lottakåren!Foto:Niclas KindahlTassljud: Ninja
 • 60. Militärsnack # 60 - FN-Dagen live i Norrköping

  01:21:08
  Karl Axel, TV, och Christer, TH, gästade oss på vårt första liveframträdande som Militärsnack. Detta på Norrköpings stadsbibliotek.Detta är hela samtalet som det kördes inför publiken på plats. Dessa glömde Henning att ta namn på varför de är okända, men uppskattade, frågeröster.Vi kommer garanterat att vilja göra fler liveframträdanden.