Share

cover art for Kina-elbilturen fra helvete

Mil etter mil - en podcast om bil

Kina-elbilturen fra helvete

Season 4, Ep. 36

Marius har dratt på langtur til Trondhiem i en Nio ES8 og det gikk ikke som planlagt. Tvert imot faktisk. Dessuten, SV vil bli kvitt alle dieselbiler (igjen) og Ford Raptor vil ta Norge før det stenger for slikt. 

More episodes

View all episodes

 • 59. V8-prat og Livets Bil, turbo og armen i karmen

  49:36
  I denne episoden presenteres neste bil i Davids bilsamling. Vet du ikke hva Livets Bil egentlig er, får du definitivt vite det nå og det vil nok glede deg å høre hva David og broren har montert på taket. Det blir også en prat om viktigheten av V8 og noen tanker om Goodwood.
 • 58. Mercedes' modelldød, men er det ikke like greit?

  45:46
  David og Håkon snakker om Lamboghinis nye Huracan-arvtager, som visstnok har fått kodenavnet 634. Det blir også en diskusjon rundt Mercedes glimrende ladbare hybrider som går langt og bruker lite drivstoff. Dessverre skjer det skumle endringer som gjør at du bør følge godt med om du går med tanker om å kjøpe en av disse i Norge.
 • 57. Politiets falkeblikk i studio

  49:38
  Du har sett ham på TV og bor du i Oslo-området har du nok sett ham på veien også. Av kolleger i politiet beskrives han som en av de absolutt mest kunnskapsrike og nå er han med i studio: Politioverbetjent Inge Frydenlund Trafikkorpset forteller om hvordan politiet jobber, hva de ser etter, hva som irriterer ham i trafikken og historien om da han måtte hoppe opp på et Jaguar-panser. 
 • 56. Rar Renault eller vulgær amerikaner?

  47:16
  David har funnet 10 kabrioleter mellom 400.000 og 800.000 kroner. Dette er en fortsettelse der det dukker opp flere merkelige alternativer som forhåpentligvis får deg til å tenke grundig over egen garasje og bilvalg. Og er det egentlig lov med kamelonfarget folie?
 • 55. Det store tilhengerfestespørsmålet

  55:31
  David og Håkon snakker om bilabonnementfirmaet Fleks, som går mot konkurs. I tillegg kan endelig kjøreinntrykk av nye og elektriske Mercedes-Benz G-Klasse deles, og det avsløres hvordan Mercedes har tenkt rundt tilhengerfeste.
 • 54. Full uenighet rundt ombygget Porsche

  01:01:06
  David og Håkon er rivende uenig i om det er OK å kalle en VW-basert bil for en Porsche. Det diskutres cabriolet til budsjett på 400.000 til 800.000 kroner (med flere svært gode forslag) og David har gått tom for bensin.
 • 53. Produsentenes hemmelige bilbrosjyrer

  56:22
   denne episoden snakker David og Håkon om hvor stas det er med gamle bilbrosjyrer og kommer inn på brosjyrene kun ment for internt bruk. Håkon har for øvrig vært i Frankrike og kjørt klassiske G-Klasser, blant annet G 65 AMG og de artige modellene fra 80-tallet.
 • 52. Vårvask: Dette MÅ du passe på + Davids turbo-motor

  54:40
  I denne episoden tar David og Håkon for seg hvordan du gjør bilen klar for vår og sommer med en grundig vask. Her er det mye å passe på, men du får kanskje noen tips du ikke nødvendigvis har tenkt på. David har hentet seg en ny turbo-motor og det avsløres hvilken bil den er tiltenkt
 • 51. Savner du egentlig 2,0 diesel?

  41:49
  Elbilene tar over, men hva med lyden av det gode, gamle og følelsen av å belaste en motor tungt? David og Håkon diskuterer hvorfor elbiler ikke helt matcher stempelmotorens fortreffelighet, men det finnes også lyspunkter. I tillegg har Porsche forutsigbart nok kommet med en nyhet det er all grunn til å like.