Share

cover art for Savner du egentlig 2,0 diesel?

Mil etter mil - en podcast om bil

Savner du egentlig 2,0 diesel?

Season 7, Ep. 51

Elbilene tar over, men hva med lyden av det gode, gamle og følelsen av å belaste en motor tungt? David og Håkon diskuterer hvorfor elbiler ikke helt matcher stempelmotorens fortreffelighet, men det finnes også lyspunkter. I tillegg har Porsche forutsigbart nok kommet med en nyhet det er all grunn til å like.

More episodes

View all episodes

 • 72. Bonus: Sunn elbilskepsis?

  47:03
  Jan-Hugo Holten i Norges Miljøvernforbund er gjest i studio. Han kommer med en dose argumenter mot nye elbilen og stiller spørsmål ved nordmenns elbilentusiasme. Holten peker på at det kanskje ikke er så dumt å holde gamle biler på veien. Selv kjører han gammal Pajero, Volvo 850 og en C4 Corvette.
 • 71. Biler «alle» synes er kule, men som slett ikke er det

  41:24
  Det er et vanskelig tema David og Håkon begir seg ut på i denne episoden. Biler «alle» synes er kule, men som slett ikke er det kan det snakkes mye om, men hva betyr det egentlig? Kan mange, ja nærmest alle ta feil – og hva gjør at folk flest liker en bilmodell? Sikk vekk fra at det diskuteres litt andre temaer også.
 • 70. Juks med bruktbiler?

  49:16
  I denne episoden snakker David og Håkon om et merkelig avvik i hestekrefter på biler som annonseres på Finn.no. Er det noen som spekulerer i å oppgi feil? Det blir selvfølgelig masse annen bilprat som alltid!
 • 69. Hvorfor kjøper ingen denne?

  37:10
  Over 200 solgte BMW M3 siden 2015, men ikke en gang 20 stykker av Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio er registrert her til lands. David og Håkon tar seg en tur med faceliftutgaven for å finne ut om den fortsatt er noe å glede seg over.
 • 68. Hæ?! 46.000 omdreininger?

  42:28
  I denne episoden fortsetter David og Håkon med listen over biler med høyt turtall. Her dukker det opp noen skikkelig sære biler og noen ekstra overraskende. Og Lexus får naturlig nok litt kritikk.
 • 67. Bilene med høyest turtallsperre + Davids løpsbil

  44:56
  Det har dukket opp en oversikt over biler med høyest turtallsperre, noe David og Håkon naturligvis kaster seg over. I tillegg kommer det frem at David utrolig nok har klart å kvitte seg med en bil, men frykt ikke: Bilsamlingen er fortsatt stor og god. Bilen han nettopp solgte snakkes det selvfølgelig om i denne episoden.
 • 66. Bonus: David tapte NAFs rekkeviddetest.

  47:31
  I denne episoden prater David og Håkon om NAFs duggfriske rekkeviddetest der David satt bak rattet i bilen som gjorde det dårligst. Fortsatt byr denne testen på både positive og skuffende resultater - hør alt i denne episoden.
 • 65. Davids kosebil påkjørt

  48:35
  Davids Mazda RX-8 er blitt påkjørt, men det var ingen Jens Stoltenberg-stil over ulykken. Hva menes med det, lurer du? Det blir flere historier om påkjørsler i denne episoden. Håkon har dessuten kjørt langt med en Polestar 2 og kommer med sine betraktninger om hvordan det er å stole på den passe moderne elbilen.
 • 64. OK med blårøyk + største 911-endring ever?!

  48:35
  I denne episoden tar David og Håkon for seg nye Porsche 911, der GTS-modellen har fått en helt ny og uvanlig spennende drivlinje. Kan du tenke deg hva «T-en» i 911 GTS T-Hybrid står for? Svaret får du selvfølgelig i denne episoden, i tillegg til noen tanker om blårøyk og en ny elbil fra USA.