Share

cover art for OpenAI - Och sen då?

Microsoft Partnerpodden

OpenAI - Och sen då?

Ep. 67

Som vi lovar i avsnittet bad jag OpenAI att summera och sedan skriva ett intro till podden.


"Microsoft har investerat 10 miljarder dollar i Open AI för att demokratisera och tillgängliggöra AI-teknologi. Men vad kan vi göra med det? Microsofts kunder vill veta vad de kan göra med tekniken och investeringen och vad dom kan uppnå med den och podcastens gäst Jonas Dahlberg gör sitt bästa för att svara på det."


Som OpenAI informerar oss om är veckans gäst Jonas Dahlberg säljchef på Microsoft för Data & AI. Jag känner att eftersom nuvarande begränsningar med hur mycket grunddata jag kunde mata in gjorde att vi tappade lite av nyanserna som att vi går igenom hur olika koncept passar olika delar av Microsoft industry pipelines och inte minst dom case som byggs just nu med OpenAI så har jag lite jobb att göra inför framtiden men jag vill jättegärna hur din feedback, hur väl tycker du OpenAI lyckades?

More episodes

View all episodes

 • 105. Garantera att dina data stannar i Sverige

  40:26
  Om du någonsin stött på svårigheter med att migrera till moln för att det finns rädslor om hur data hanteras eller läcker till tredje land är det här avsnittet för dig. Vi pratar med Daniel Akenine från Microsoft och Olof Eilertsson från ATEA om Microsoft Cloud for Sovereignty, EU Data Boundary och det nya adekvansbeslutet som gör det tryggt och lagligt att använda molntjänster som Azure. Microsoft Cloud for Sovereignty | Microsoft
 • 104. Copilots i BizApps, Power Platform och Dynamics

  43:16
  Trodde ni vi var klara med Copilots? Ha! Vi hade bara en paus! Lättlurad! Vi tar hjälp av Peter Rhodin för att reda ut hur Copilot fungerar inom BizApps, Dynamics och Power Platform. Vi funderar också över hur bra man blir en bra partner inom dessa områden. Vi skulle bli superglada om du ville lämna ett betyg eller recension av Partnerpodden på Spotify eller Apple Podcasts.
 • 103. AI i offentlig sektor med Anthony McCarrick från ATEA

  49:39
  Anthony McCarrick har en lång bakgrund inom skola och offentlig sektor. Nu jobbar han med nationella AI-frågor på ATEA och hjälper offentlig sektor att bli mer framgångsrika med AI. Tony bjuder på otroligt spännande tankar och kunskap om innovation, att anpassa sig som individ och samhälle, om AI och mycket mer.
 • 102. Hur jag slutade oroa mig och lärde mig älska förändring

  39:51
  Hur navigerar man stora förändringar i livet och arbetslivet? Speciellt nu i tiden där AI förväntas vända upp och ned på det mest vi är bekväma med är det lätt att känna oro för vad det ska göra med ens jobb, ens kunskap och vad man till stor del identifierar sig med. Vi tar hjälp av Jason Feifer som har gjort en fantastisk podcast om hur vi hanterat förändring historiskt, samt en bok om hur man kan dra lärdom av dessa historier för att känna sig mer trygg i karriären. Boken och podden heter Build for tomorrow (https://www.amazon.se/Build-Tomorrow-Embracing-Adapting-Future-Proofing/dp/1399804588/). Jason har även ett nyhetsbrev som heter One Thing Better (https://onethingbetter.email), och handlar om exakt det. I varje utskick får du ett tips på hur du kan göra en sak bättre. Detta avsnitt är på engelska.
 • 101. Så lyckas du på LinkedIn

  46:30
  Hur kan du som individ eller som företag nå så många som möjligt på LinkedIn? Hur hittar man egentligen den bästa kandidaten för ett jobb? Och vad är det för innehåll som uppskattas mest av användarna på LinkedIn? Detta är några av frågorna vi frågar Adam Mujica Nors som jobbar på LinkedIn i Sverige.
 • 100. 100-årskalas med Tomas Frimmel

  41:50
  Partnerpodden har gjort 100 avsnitt! Det fick vi fira tillsammans med Tomas Frimmel, chef för svenska Microsoft. Det blir en diskussion om AI, ledarskap, handboll och en gurkburk(!). Tack för att du lyssnar och hoppas vi får fortsätta att låna dina öron i 100 avsnitt till.
 • 99. Github Advanced Security med Jonas Helin

  39:29
  Github Advanced Security är även släppt för Azure DevOps. Det kändes som en bra anledning att prata med Jonas Helin från Github om vad Github Advanced Security är och varför det är så viktigt. Vi kommer in på skillnader och likheter mellan Github och Azure DevOps. Slutligen kastar vi in en liten cliff hanger om kommande event du inte vill missa. About GitHub Advanced Security - GitHub DocsGitHub Advanced Security for Azure DevOps (microsoft.com)GitHub Universe - November 8-9, 2023
 • 98. Microsoft Security Copilot med Karl Young

  25:42
  Vi fortsätter vår genomgång av olika Copilots. Denna gång pratar vi med Karl Young om hur Security Copilot kan hjälpa dig i ditt säkerhetsarbete. https://aka.ms/securitycopilot
 • 97. Så använder du M365 Copilot

  44:09
  M365 Copilot lanseras 1 november. Vi tog hjälp av Nina Rapp från Microsoft för att förstå mer om vad Copilot kan göra och hur man praktiskt använder det. Vi pratar också om kostnaden för Copilot är värt pengarna.Lyssna gärna på avsnitt 96 för att förstå mer om hur din organisation blir redo för att lyckas med Copilot.