Mental träning för ryttare Sporre Academy


Maria Sundin är f.d. hoppryttare, c-tränare i hoppning, ridlärare, mental coach och mental tränare.


Jag har verkat i ridsporten på olika sätt i över 30 år, som unghästutbildare, tävlingsryttare, tränare, tävlingsarrangör, ridskolechef samt drivit olika projekt i samverkan med bl.a. HNS och Svenska Ridsportförbundet.

Nu poddar jag för att bli ännu bättre på det jag gör och för att dela med mig av mina erfarenheter.

Jag svarar på lyssnarfrågor och gör egna reflektioner runt det här med träning av hästar och ryttare, både mental och fysisk.

Sporre Academy är en samling ryttare och tränare som tror på att integrera den mental träningen i ridningen och att vi tillsammans blir bättre och starkare. Vi vill utveckla ridningen med ett samarbete på alla plan, men framförallt med vår bästa träningskamrat, hästen.

Maria Sundin

I  30 år har jag har arbetat på heltid med träning av ryttare och hästar. Det är ett fantastiskt arbete, där jag lärt mig så mycket om hur hästar och ryttare fungerar, både tillsammans och var för sig. Nu jobbar jag som mental coach och tränare med ryttare på alla nivåer upp till Svår klass. Här i podden pratar jag om sådant som jag tycker är intressant och viktigt. Att se utveckling hos människor och hästar är min största drivkraft.