Share

cover art for Klimakrisa - vårt catch 22

Mellom linjene

Klimakrisa - vårt catch 22

Ep. 2

Med Bjørn Samset og Jostein Gaarder. Menneskeheten er i tidenes knipe. Vi vet at vi ikke kan fortsette å brenne olje, kull og gass, men slik vi har rigget livene våre, kan vi heller ikke slutte. Denne knipa er den virkelige krisa, mener klimaforsker og Bragepris-nominerte Bjørn Samset. Han møter forfatter Jostein Gaarder til en samtale om handlekraft og håp. 


Vil du vite mer om dette temaet? Les mer her!


Bøkene får du på ark.no

More episodes

View all episodes

  • 5. Hva koster en krig?

    26:10
    Med Simon Stranger og Bjørg Gjestvang. Etter 20 år med NATO-tilstedeværelse, har Taliban igjen kontroll over Afghanistan. Etter at de vestlige styrkene trakk seg ut, har mange stilt spørsmålet: Var det verdt det? Forfatter Simon Stranger møter Bjørg Gjestvang, enken etter offiseren Trond Bolle, i samtale om krigens kostnader. Vil du vite mer om dette temaet? Les mer her! Bøkene får du på ark.no.
  • 4. Det svømmende husdyret

    30:59
    Med Kjetil Østli og Fredrik Myhre. Den lekre laksen på sushibrettet er ikke et resultat av naturlig utvikling. Den er et konstruert husdyr, avlet fram av innovative forskere på 70-tallet. Skjønte disse vitenskapsmennene hva de satte i gang? Forfatter Kjetil Østli møter marinbiolog Fredrik Myhre i en samtale om hvordan laksen ble konstruert og følgene det fikk. Vil du ville med om dette temaet? Les mer her!Bøkene får du på ark.no 
  • 3. Jøderanet

    35:29
    Med Synne Corell og Monica Csango. Under andre verdenskrig ble jødene fratatt alt de eide. Hvilken rolle hadde den vanlige nordmann i dette tyveriet? Historiker og forfatter Synne Corell setter våre handlinger i direkte sammenheng med Holocaust. Vi møter henne i samtale med forfatter Monica Csango, som forteller om hvordan jøderanet har prega generasjonene etter. Ønsker du å lære mer om dette teamet? Les mer her!Bøkene får du på ark.no 
  • 1. Lesbene som banet vei

    28:39
    Med Cecilie Enger og Marta Breen. Mange av dem som har gått i front i kvinnekampen var trolig lesbiske. Men kvinnelig seksualitet var ikke noe man snakket om da mange av de viktige kampene ble kjempet. De som valgte bort det tradisjonelle familielivet, fikk en frihet få andre kvinner hadde. Forfatter Cecilie Enger har skrevet om Norges første kvinnelige redere, som levde sammen i Haugesund på begynnelsen av 1900-tallet. I podkasten møter hun feminismeforfatter Marta Breen. Vil du vite mer om dette temaet? Les mer her! Bøkene får du på ark.no.