Share

cover art for Det handlar om någon annan #194

Mellan raderna - en podcast om läsning

Det handlar om någon annan #194

Om böcker som spinner över lång tid och handlar om vänskap, 55-åringar är roligare och mer medvetna än de stackars kvinnorna i Just like that (men vi fortsätter ändå kolla). Om klasskillnader som i praktiken är maktförhållanden. Om att mörka att man skriver om folk i sin närhet, att ge ut en bok och ung kärlek.

More episodes

View all episodes

 • Stackars vita man

  59:39
  Jihde och Öhman är tillbaka! Avsnittet handlar om autofiktion, Agneta Pleijels Sniglar och snö, dystopin i Naomi Aldermans The Future, feelgood i Jenny Jacksons Pineapple Street (och vad Peppe stör sig på i den genren) samt Margaret Atwoods noveller. Lyssna gärna! Och glöm inte att prenumerera.
 • Återföreningen!

  46:16
  Mellan raderna är tillbaka! Vi pratar om smarta deckare, om Malou von Siverts generositet, Lagercrantz karisma, om att sätta språk framför dramaturgi, att vara spirituell, varför dokumentären om Robbie Williams är bättre än den om David Beckham och såklart om Carolina Gynning och att stå mot ett träd i skogen och pulla. Ja och en del riktigt bra rekommendationer på böcker. Lyssna gärna!
 • Kvinnlig galenskap

  47:42
  Äntligen ett nytt avsnitt! Karin har en ny favoritförfattare som är ingen mindre än Sara Stridsberg. Peppe har dykt ner i ChatGPT. Vi pratar också bland annat om Fasader av Viktoria Höglund, kvinnlig galenskap, Madonna och Osebol av Marit Kapla. 
 • Två avsnitt i ett #200

  01:10:31
  Om böcker som handlar om att skriva böcker, om anorexi, övergrepp, syskon och föräldrar och såklart den samhälleliga debatten. Mellan raderna är tillbaka!
 • En bra första mening #199

  44:28
  Vi är tillbaka! Karin har läst nobelpristagaren Annie Ernaux och är inte översvallande förtjust precis. Hon är inte heller galen i Karl Ove Knausgårds Morgonstjärnan. Peppe namedroppar folk hon träffat på bokmässan, pratar om Delphine De Vigans "Där barnen är kungar", om Youtube och barn. Och så blir det det vanliga snacket om livet.
 • Kvinnogissaren #198

  47:36
  Det är sommar och det betyder extra mycket tid för läsning. Vi pratar om bland annat Parmiddagen, om Göra mig förtjänt och om hur det känns när ens kompisar läser ens roman.
 • Bakispizza #197

  41:48
  Mellan raderna är tillbaka med att sprängfyllt avsnitt om böcker, människor och relationer!
 • Tips och varningar #196

  52:27
  I veckans avsnitt pratar vi om den självbiografiska !Rebell min flykt från Saudiarabien" av Rahaf Mohammed. Stark historia som gör en både glad och nedslagen. Om hur sport är politik, olja är poltik och pengar är politik. Om hur personalmakt är det nya konsumentmakt. Om besvikelsen i Vivians nya självbiografiska bok "Den udda kvinnan och staden". är storstäder överskattade som romankaraktärer. Det fruktansvärt tråkiga detaljerade beskrivningar av vapen. Vi tipsar om bra finlandssvensk litteratur. Och så har Peppes roman "En gång om året" äntligen kommit ut!
 • Tre i sovrummet #195

  54:25
  Jihde och Öhman snackar litteratur och livet.