Maten och livet med Walldén och Diadonna

Share

57. Fram med grytan! Nu myser vi!

Nu tar vi fram grytan och myser! För vad kan vara mer värmande och tröstande än en varm gryta nu när det är höst?Vi pratar även om anhängare till religionen Rödvinssås och vilka de olika budorden är. Vad händer om man bryter dem? Och vem kastade en silversked mot någon som hade balsamvinäger i såsen? 

Dessutom finns en vintjuv hos Diana och hos Jennie fick bacardin ben…

More Episodes

 • 77. Vårt bästa 2021! Och nya rätter på julrester och nyårsmeny

  01:08:23
  Vi summerar 2021 och tackar för det fina året. Det blir även tips på vad man gör med resterna efter jul. Vad sägs om julkskinkssliders gratinerade med vitlökssmör och jalapenokräm eller japansk tonkatsu på julskinkan? Det är ju också snart nyår och vi dyker ner i förslag på smaskig meny till årets sista och festligaste middag. Och så avger vi våra nyårslöften, amen. Och hur säger man egentligen ”råkkåfåår” Diana?
 • 76. Helgtipset! Juliga drinkar - vi tipsar om våra favoriter!

  14:14
 • 75. Jul med frikort och frågepodd

  01:09:30
  Här var det Naughty Christmas och en hel del snack om sex. And the city. Och vem skulle vi kyssa under misteln, fast äsch strunt i det - vilka är våra frikort? Får man ha mer än ett egentligen?! Här kommer de på parad! Vi svarar även på era frågor om både mat, trender och rasism. Dessutom djupdyker vi i hur mycket socker kan ha i glazen på julens revben utan att det hälls socker i? Sweet Christmas!
 • 74. Helgtipset! Laga Coq au vin! Den bästa kycklinggrytan!

  13:41
 • 73. Julspecial! 🎄

  53:48
  Vi djupdyker i julens goda och bjuder på våra bästa tips på hemgravad lax, ny kryddning på julköttbullar och specialrevben. Diana chockar Jennie med kalkonmiddag utöver julbordet på julafton och det pratas klubbar. Mat, vin och bok, sånt vi gillar! Och gissa vem av oss som äter upp hela adventskalendern redan 1 dec medan den andras choklad varar ända till julafton!
 • 72. Helgtipset! Ostiga tips till advent!

  15:46
 • 71. Vi planerar julmat med mycket grönt!

  58:23
  Julskinka, sill och köttbullar är kanske vanligast på julbordet, men vi dukar upp med mera grönt! Vi tipsar om våra bästa grönkålssallader och andra fräscha kålrätter som passar perfekt med övriga julmaten. Jennie planerar även att göra sill på svamp och tipsar om ost-och solrosbollar som även Diana är sugen på att testa. Och kanske du med?
 • 70. Helgtipset! Den ultimata saffransbullen! Baka, ät och bara njut!

  13:57
 • 69. Glöggfest - vad bjuder man på?

  47:58
  Diana tappar byxorna men är mest fokuserad på att inte bli kidnappad på gymet! Hot pants (eller tights?) Och får man tjuvstarta julmaten? Jennie går i alla fall helt igång på julgranspizza, men framför allt så får ni de bästa tipsen för en både sockersöt och saltrivig advent.