Martinson Möter

Share

Jonas Dagson

Season 12, Ep. 95

Välkomna till Martinson Möter, podcasten som vill vara en röst till tröst och hopp från fadderbarnsorganisationen Compassion.

Idag hälsar vi journalisten Jonas Dagson varmt välkommen till Martinson Möter, han är inte bara pensionerad journalist utan han har är även en passionerad teologi. Han har under en lång rad år rapporterat om allt ifrån katastrofer, brott och olyckor till idrottsprestationer, politik och trender. Han har intervjuat ögonvittnen, brottsoffer, forskare, idrottshjältar och kungligheter.

Vid sidan av sitt ordinarie journalistjobb har Jonas sedan tidigt 1990-tal använt journalistiska metoder och visuell pedagogik för att guida läsare in i Bibelns värld. För att klara det har han behövt plöja sig igenom åtskilliga volymer teologisk litteratur och ställa oräkneliga frågor till mängder av internationella arkeologer och bibelforskare. Så efter att ha gett ut de storsäljande böckerna: ”Steg för steg genom gamla testamentet” och ”Steg för steg genom nya testamentet” så är det dags för hans kanske viktigaste bidrag till svenskarnas bibelläsning, tegelsten på över 1,6 kg med titeln: Steg för steg - STUDIEBIBELN – den visuella vägen in i bibelns värld. Studiebibeln har förutom själva bibeltexten, hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Med Jonas egna ord är boken en ”simskola för bibelläsare”. 

Vi ställer givetvis Jonas frågan hur bibeln ser på kristen generositet och fattigdomsbekämpning.

Dagen Martinson Möter gräver, som du hör lite djupare och kommer fram till mycket spännande information!

More Episodes