Share

cover art for Caroline Johansson

Martinson Möter

Caroline Johansson

Ep. 120

Välkomna till ett avsnitt av Martinson Möter Compassion´s egen podd! När Mattias gör ett avsnitt med Martinson Möter så är det oftast ämnen där han själv har lite koll (och därmed lite kontroll) men dagens live-podd spelades in inför publik på New Wines sommarkonferens 2023 och handlar om skandinaviska smycken. Inte ett område som Mattias bemästrar ännu. Det gör däremot gästen. Caroline Johansson är både grundare och designer i varumärket Zoe Hoop som fått fin uppmärksamhet och hurrarop från tv, tidningar och modemagasin sedan starten 2019.Vi får höra om den spännande livsresan Caroline har gjort. Uppväxt och Uppsala, Örnsköldsvik och en bedjande farmor, familjens avgörande Gudsingripande på ett helandemöte i Frälsningsarmén Uppsala. Vi frågar om dagsformen dagen innan tidningen Vanity Fair ringde med en glad överraskningsfråga i början av 2021. De ville ha med The Shepherd's Cross (Herdekorset) i sitt aprilnummer och när sedan British VOGUE hörde av sig efter någon månad, så överträffade det alla förväntningar. Vi får också följa med på vägen dit som kantats av både utbrändhet, tårar och tvivel men också förbön, tilltal från Gud och riktningsvisande bekräftelser längs vägen. Caroline vill med sitt arbete i Zoe Hoop verkligen hjälpa utvecklingsländerna och all personal på norra Thailand har rättvisa löner och goda arbetsförhållanden. Hon stryker under behovet av att var och en av oss bidrar där vi kan och är Guds praktiska händer och fötter. Hon har sett Compassion´s arbete på nära håll och vet vilken skillnad det gör.Välkommen till ett spännande avsnitt! Om du vill så kan du handla med koden ”Compassion” på Zoe Hoop´s hemsida och då går 20% av beloppet till Compassions arbete. Tack Caroline och Zoe Hoop!

More episodes

View all episodes

  • 135. Vi har kommit för att tillbe Honom

    48:46||Ep. 135
    De vise männen var vanliga hedningar som dragits till Jesus. Tänk på hur lite de visste. Det enda de såg var en stjärna och den enda informationen de hade var att ett barn, som skulle kallas "Judarnas konung", skulle födas. Den enda vägledningen de fick var stjärnan, och ändå riskerade de allt. De lämnade sitt välstånd, sitt goda rykte, sitt hemland och sin trygghet för att hitta barnet, ge honom gåvor och tillbe honom. Deras resa kan ha pågått i allt från två månader till två år, vilket innebär att de troligtvis började sin färd långt innan Maria blev gravid. Detta är ett av de finaste exemplen på tillbedjan och tro i hela Bibeln. De visste inte mycket om Jesus, men det lilla de visste fyllde dem med en sådan tro att de gav sig ut på en lång och osäker resa. Vilken lovsång!Jesus blev hyllad både av judiska herdar och hedniska vise män. De vise männens hjärtan var fyllda av lovsång och deras händer av gåvor, men Herodes var fylld av hat. Avståndet mellan Jerusalem, där Herodes bodde, och Betlehem, där man kunde möta Jesus, var bara sex kilometer, men han valde att stanna hemma. Det gjorde han, likaså alla hans kunniga kungliga rådgivare.Vi har inte tid att slösa. Vi vill vara ett folk som frimodigt följer herdarnas och de vise männens fotspår och sjunger: "Vi har kommit för att tillbe Honom!" Det kommer alltid att finnas människor nära oss som inte vill göra en enda ansträngning för att möta Gud. Honom som andra har vandrat i timmar, dagar, månader och kanske år för att få en liten glimt av. Vi vill samlas kring krubban och korset för att tillbe och tacka Jesus för vad han har gett och gjort för oss och för vår värld.Varmt välkomna till ett lite annorlunda avsnitt av Martinson Möter, en podd från fadderbarnsorganisationen Compassion. Här får ni ta del av en predikan med titeln "Vi har kommit för att tillbe Honom", som var rubriken på Mattias Martinsons undervisning vid gudstjänsten under konferensen LOVSÅNG, arrangerad av DavidMedia med flera i Kungsportskyrkan i Huskvarna.
  • 134. Kjell-Axel Johanson

    01:06:37||Ep. 134
    Hej och varmt välkomna till Martinson Möter en podcast som drivs av fadderbarns-organisationen Compassion!  Det är dags för ett nytt, spännande avsnitt där vi möter Kjell-Axel Johanson. För många välkänd bibellärare, författare och pastor och kanske mindre välkänd som den mycket hängivne flugfiskare han också är.Kjell-Axel har hunnit med mycket genom åren. Bland annat rektor för Nordiskt Bibelinstitut i Säffle, Sverige-ansvarig för Örebromissionen (numera Evangeliska Frikyrkan), Med i uppstarten av Stockholm Vineyard’s teologiska utbildning, Föreståndare i Elimkyrkan på Östermalm, Stockholm (Det som idag är Folkungakyrkan) och nationell ledare för förnyelserörelsen New Wine. Med drömmen och längtan om att se den kristna kyrkan växa i Sverige var Kjell-Axel en tidig förespråkare för församlingsplanterande och det i en tid då det inte planterades speciellt många nya församlingar i landet. Församlingen Mötesplatsen i Örebro var hans första plantering och bidrag.Sedan 2014 arbetar Kjell-Axel i Woodland Church, Texas där han och hans fru Vivi-Anne spenderar kortare perioder, men hemadressen det är Odensbacken utanför Örebro. Så lite av ett pendlingsavstånd helt enkelt. På frågan om hur fattigdomen skall utrotas, får vi en lysande föreläsning med kraft, kärlek och kloka kreativa lösningar och även en hyllning till Compassions arbete. Det senaste halvåret har vi i podden Martinson Möter frågat både stora och svåra frågor om kristet ledarskap och karaktär. Kjell Axels liv bär ett legacy och hans praktiker är ett kvitto på gott, modigt och trofast ledarskap. Vi är så glada att få dela detta avsnitt just nu i denna Novembertid då Kjell-Axel firar 80-årig födelsedag! Så innerligt grattis Kjell-Axel & Grattis alla er som få lyssna till detta avsnitt. 
  • 133. Daniel Röjås

    58:57||Ep. 133
    Välkomna skall ni vara till Martinson Möter, en vintrig podcast skapad av fadderbarnsorganisationen Compassion. I det här avsnittet får vi bjuda på något utöver det vanliga!  Med ett rejält avstamp i den färska, saffransdoftande och pepparkaksbakande boken: ” Mer än tomtar och glögg” (Libris förlag) tar författaren Daniel Röjås med oss på en härlig och hissnande färd rakt in i de hoppfulla djupen i julevangeliet. Det är sällan podden börjar likna ett så hjärtligt väckelsemöte som den här gången.  Daniel är en uppskattad författare, flitig föreläsare och idog förkunnare och jobbar som pastor i Centrumkyrkan i Boxholm och i Mjölby Pingst. Han är glatt och genuint intresserad av musik med den största bredd alltifrån Mark Knopfler till Willie Nelson och Dolly Parton och han njuter som få av både livekonserter och cafébesök.  Daniel är född 1973 och växte upp i Östergötland med drömmar om att bli både rockstjärna och fotbollsproffs. Familjen gick till Missionsförsamlingen och på ett väckelsemöte i tidiga tonåren mötte han Jesus, Carl-Olov Hultby och en fjunig Niklas Piensoho. Daniel är sedan 2000 gift med sångerskan och sångpedagogen Tine och stolt pappa till Noah och Theo.  När Daniel i podden brinner till i frågan om utrotningen av fattigdom och behovet av Compassion, så finns det ingen av oss som kan undgå varken julevangeliets kärna eller evangelistens innerliga glöd! 
  • 132. Malin Abrahamsson

    51:21||Ep. 132
    Hej och varmt välkomna till Martinson Möter, en podcast skapad av fadderbarnsorganisationen Compassion!Vi är glada att kunna presentera ett nytt och spännande avsnitt där vi träffar sångerskan och mångsidiga körledaren Malin Abrahamsson. Malin har många strängar på sin lyra: hon är legitimerad logoped, diplomerad och certifierad massör samt auktoriserad lärare i Complete Vocal Technique. Hennes arbete omfattar traditionell röstbehandling, röst- och andningsmassage, klassisk massage och sångundervisning. Men det är i sin roll som körledare för många körer, gospelfestivaler, tv-framträdanden, konferenser och inspelningar som vi verkligen känner igen hennes glädje, engagemang och varma ledarskap.I podden delar Malin med sig av sin tidiga upplevelse av Guds ledning, som uppmuntrade henne att ge sig in i musikuppdragen. Hon berättar även om den betydelsefulla resan till den amerikanska västkusten, där hennes kallelse blev ännu starkare. Malin har nu rest över Atlanten så många gånger att hon slutat räkna. Dessutom har hon varit Compassionfadder till Grace i så många år, vars namn påminner om den Gud som de båda tror på och som leder och kallar oss till att tjäna varandra. Vi hinner också snudda vid nödvändigheten av snygga skor, att klä sig i svart/vit randigt ofta och att glädjen av att börja äta lussekatter i oktober.Låt dig inspireras av detta livfulla samtal, som uppmuntrar oss alla till medkänsla och handling. Varsågoda, välkommen Malin Abrahamsson!
  • 131. Emil Matsson

    01:04:14||Ep. 131
    Hej alla vänner till Martinson Möter en podcast som drivs av fadderbarns organisationen Compassion!Varmt välkomna till ett nytt, spännande avsnitt där vi möter Räddningsmissionens direktor, Emil Mattsson. Emil är inte bara en passionerad löpare och kajakpaddlare med förkärlek för solnedgångar, utan även en hängiven dragspelsfantast sedan 25-årsåldern! Sedan 2012 har han lett utvecklingsarbetet för ett av Göteborgs mest betydelsefulla diakonala initiativ. Förutom de breda insatser som redan görs för stadens bästa, har han varit drivande bakom nystartade skolor och maträttsbutiker – alltid med Guds rike som ledstjärna.Räddningsmissionen är unikt på så vis att hela 35 frikyrkoförsamlingar, från Hillsong till Katolska kyrkan, gemensamt fungerar som huvudmän för arbetet.Emil är en vis och hängiven ledare, med ett stort hjärta för det arbete Räddningsmissionen utför. Detta genomsyrar hela vårt samtal, där vi får ta del av hans tankar kring hållbart ledarskap, hans kloka reflektioner, och även hans humoristiska insikter om sitt bristande minne. Emil har ett smittande engagemang för att stötta "dessa mina minsta" i samhället och en profetisk drivkraft i politiska frågor. Allt grundar sig i en levande och varm tro på Gud.Låt dig inspireras av detta innerliga samtal som vill uppmuntra oss alla till compassion och handling där vi är och där vi bor. Varsågoda här har ni Emil Matsson!
  • 130. Let My People Go

    55:09||Ep. 130
    Varmt välkomna till ett lite annorlunda Martinson Möter, en podd från fadderbarns-organisationen Compassion. Här ni får del av en predikan som heter: LET MY PEOPLE GO vilket var rubriken på Mattias Martinsons undervisning i Gudstjänsten på konferensen LOVSÅNG som arrangerades av David Media m.fl. i Kungsportskyrkan Huskvarna.LET MY PEOPLE GO sa inte bara Moses, Martin Luther King, Harriet Tubman, Jesus Kristus utan också vi i vår tid vill ropa samma sak. "Jag befriade tusen slavar. Jag kunde ha befriat tusen till om de bara visste att de var slavar.” är Harriets kommentar om kraften i kunskap och medvetenhet i kampen mot slaveriet. Vad var målet med den nyvunna friheten som Israels folk fick ta del av i gamla testamentet? Tillbedjan av Gud.Här kommer alltså ett avsnitt av Martinson Möter med matnyttig undervisning som har som mål att uppmuntra och utrusta var och en utan oss att befria slavar både här hemma och ute på Compassionfältet i alla våra 29 länder där vi arbetar på oförtrutet! Bli fadder du också!
  • 129. Andreas & Mattias - Resan till Filippinerna

    51:28||Ep. 129
    Ni är så varmt välkomna till Martinson Möter. En podd från fadderbarns-organisationen Compassion. Och idag ska ni verkligen få en närmare inblick i Compassions arbete för att befria barn från fattigdom i Jesu namn. Ni ska få följa med Andreas Öjebrandt & Mattias Martinson på en resa över 900 mil bort på jordklotet. Nämligen till Filippinerna, där dom träffade sina Compassion-kollegor och fick följa deras arbete på plats. Ni kommer få höra om möten med underbara ungar mitt i djungeln, dansade barn i fattiga förortskvarter och sjungande småbarn hos fiskefolket i Cebu. Ni kommer också få höra om när Mattias kände sig som Hagrid i Harry Potter och när Andreas spelade lovsångstrummor på ett bord. Starka intryck och drabbande möten med människor och deras fantastiska och omvälvande livsberättelser. Öppna hjärtat & sinnet så åker vi. 
  • 128. Carina & Urban Ringbäck 2

    01:02:41||Ep. 128
    Kära lyssnare där ute i Sverige, Norden, Europa och ja.. på hela jordklotet. Varmt välkomna tillbaka till Martinson Möter såhär i höstuppstarten. Oavsett vem du är och var du är så är vi så glada att du lyssnar. Tack!Podden har haft paus under en tid, men nu är vi äntligen tillbaka med ett nytt avsnitt och nytt upplägg baserat på olika teman. Och nytt för dagens avsnitt är också att bredvid Mattias så tar Andreas Öjebrandt plats, marknadschef på Compassion. Tillsammans så möter dom Carina & Urban Ringbäck för att sitta ner och prata om ledarskap på temat “Karaktär”.Vill du veta mer om Carina & Urban så har dom gästat Martinson Möter förut i avsnitt 24 från 9 December 2020. Nedan finner du länken till det avsnittet:https://www.compassion.se/poddar/avsnitt-24/Återigen varmt välkomna till Martinson Möter, En podd från fadderbarnsorganisationen Compassion.
  • 127. Lennarth Hambre

    01:08:59||Ep. 127
    Välkomna skall ni alla vara till årets sista Martinson Möter och som le grand finale bjuder vi på en synnerligen spännande gäst. Med sin kockutbildning har han i många långa trofasta år rört om i kyrkan kök och kryddat den kristna samfundssoppa med sina gåvor av ledarskap och kreativitet och när han kände sig klar med det arbetet så började han baka riktiga bullar med en av sina söner och många anställda i Sveas Bageri & Konditori i Kumla och fick även den verksamheten att jäsa. Vi säger varmt välkommen till Lennarth Hambre!Med långt över 30 år inom kyrkan tjänst som evangelist, församlingsplanterare, pastor, författare och nationell ledare för det samfund som kom att kallas Evangeliska frikyrkan med biståndsarbete i över 40 länder så sitter Lennart på många värdefulla erfarenheter. Han berättar om sin barndom och vad förlusten av en far gör med en. Han berättar om den ekumeniskt samfunds breda förbönsorganisationen ”Bed för Sverige” som bland annat anordnande stora Jesusmarscherna i Stockholm med över 10 000 deltagare under flera års tid. Han berättar utan omsvep hur det var 2006 då han helt oförberedd gick gå in i väggen och hur sömnen försvann på en natt och hur ångesten tog över men också vilket fin hjälp han fick och det enorma gensvaret när han lyft på locket om delade sina tankar i tidningen Dagen.2018 gav han ut boken ”Ledarskapets hantverk” och strax fick han frågan om han kunde hjälpa bokförlaget Libris några veckor. Det visade sig bli en sejour på mer än 38 månader, men också en period som han är väldigt tacksam för. Lennart älskar motorcyklar, båten, böcker och sommarstugan i Askersund och stugan är en fridfull plats för återhämtning och inspiration. Det är där han har alla sina biografier och hustrun Kerstin har sitt växthus.Innan vi avslutar vårt underbara samtal så blixtrar det till och Lennart levererar kraftfullt något som han av hjärtat brinner för och han delar sin passion hur vi kan utrota fattigdomen i världen. Låt dig tändas av samma eld! Här har ni en av tidningens Dagens ledarskribenter Lennarth Hambre!