Mandagsmøtet

 • Bør han sette opp bibelskole-året på CV'en?

  20:11
  Kan frivillig jobbing i en frimenighet og et års bibelskole være ødeleggende for CV'en? Erlend er snart ferdig med mastergrad i samfunnsvitenskap. Han mener leder- og organisasjonserfaringen hans er gull verd, men er redd arbeidsgivere kan ha fordommer. Det har han... dessverre grunn til å være! Eks- statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) er ikke imponert over det han kaller "sekulære fundamentalister" i arbeidslivet, mens DNs Eva Grinde må innrømme at hun kanskje har noen fordommer mot veldig religiøse mennesker.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Karriere på feilspor

  18:30
  Markedet for folk med kompetansen til ukens innsender var dårlig da han var nyutdannet for noen år siden. Han ble tvunget til å ta en jobb som ikke var relevant, og som ikke gir utviklingsmuligheter. Er det for sent å komme seg på rett spor i karrieren nå? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Den klamme ridder

  19:48
  Sofie har en kollega som er selverklært likestillingsforkjemper - men som viser det på ganske merkelige måter. Hva gjør man med den mannlige kollegaen som prøver å spille likestillingsridder uten at noen har bedt om det, samtidig som han hele tiden trekker frem hvor overraskende det er at kvinner er gode i jobben sin?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Kan man be sjefen dra på lederkurs?

  15:01
  Ukens innsender er en sliten ansatt, som har en hel smørbrødliste over feil og mangler på sjefen sin. Er det innafor å be sjefen dra på lederkurs? Eller er det ens egne forventninger til sjefen man må revurdere?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Slikt bytter du bransje

  16:40
  Hva gjør du hvis du vil over i en helt ny bransje? I ukens episode får du råd om hvordan du går frem for å gjøre deg kjent med et felt du ikke kjenner fra før, hvilke arbeidoppgaver du kunne fått i en annen bransje, og hva du gjør for å komme deg inn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Har du bedragersyndrom?

  22:23
  Ukens innsender har god selvtillit – alle andre steder enn på jobb. Der føler hun seg som en «fake». Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted gjester Mandagsmøtet for å finne ut hvordan man blir kvitt det såkalte «bedragersyndromet» - syndromet som får deg til å tenke at det bare er et spørsmål om tid før alle finner ut at du egentlig er dårlig i jobben din. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Sjenert leder = dårlig leder?

  19:46
  Mandagsmøtet starter året med et spørsmål fra en helt fersk leder, som attpåtil starter sjefskarrieren på en helt ny arbeidsplass. Problemet er bare at sjefen ofte blir sjenert og stille rundt nye mennesker. Så hvordan fremstår man da som trygg og dyktig i sjefsrollen? Og finnes det noen kvaliteter i sjenerthet som egentlig er en fordel i sjefsstolen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Slik får du høyere lønn

  20:32
  Hva bør man gjøre – og absolutt ikke gjøre – når man vil forhandle seg til bedre lønn?Mandagsmøtet guider deg gjennom lønnsforhandlingsmøtet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • 50 og ferdig?

  16:32
  Ukens innsender har et problem Mandagsmøtet har fått mange spørsmål om – hvorfor ser det ut til at arbeidsgivere ikke engang vurderer jobbsøkere som har bikket 50? Er det noe man kan gjøre for å ikke ende i nei-bunken kun etter et øyekast på fødselsdatoen på CVen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
loading...