Share

Måndagslycka


Latest episode

 • 10. Anna Tebelius Bodin - Det är i hjärnan det händer

  01:08:33
  Anna Tebelius Bodin är hjärnforskaren som är expert på motivation och personligt ledarskap. I det här poddavsnittet pratar vi om varför vi gör som vi gör och varför vi alla är konsumtions-junkies som gör vad vi behöver för att få substanserna att flöda. Känslorna har övertaget över vårt logiska tänkande men genom några enkla knep kan du ta kommandot över din 40 000-åriga hjärna i den digitala tillvaron vi lever i. MIssa inte det här spännande avsnittet med Anna Tebelius Bodin!

More episodes

View all episodes

 • 9. Henrik Axelsson - Alla är motiverade

  01:01:42
  Henrik Axelsson är polisen som är expert på motivation, engagemang och kommunikation. Genom att hitta det som motiverar och engagerar så kan människor nå sin fulla potential och dessutom må bra samtidigt. I podden pratar vi om varför ALLA människor är motiverade och hur man kan upptäcka vad som väcker engagemang och passion hos sig själv eller sina medarbetare. Om du gillar att utveckla dig själv och nå dina mål är det här samtalet du inte vill missa!
 • 8. Per Holknekt - Ett samtal om livet, kärleken och slipsar

  01:10:39
  Per Holknekt är Sveriges enda normala flipperspelande och skateboardåkande modedesigner och entreprenör. Som designern som inte kan rita är han grundare av älskade varumärken som Odd Molly och Svea, idag driver han flera företag och projekt för att göra världen bättre, bland annat för han en kamp mot lagöverträdelser i spelbranschen som kostar många människors liv varje år. I det här avsnittet har vi ett öppenhjärtigt samtal om livet, vi pratar om spelmissbruk, kärlek, föräldraskap och varför Per Holknekt aldrig skulle anställa en person som kommer till anställningsintervjun med slips. Det här är ett samtal du inte vill missa!
 • 7. Danny Lam - Nätaktivism mot rasism genom TNKVRT

  57:35
  Danny Lam är grundare av Instagram-kontot TNKVRT där han jobbar för att motverka rasism, homofobi och andra orättvisor i samhället genom att utbilda och dela vardagshistorier från de som utsatts. Kontot har idag över 130 000 följare och Danny Lam har fåt flera utmärkelser för sitt arbete bland annat har han utsetts till årets mångfaldsinspiratör, en av årets mäktigaste unga och en av de under 30 år som tagit makten under 2020. Vi pratar om hur han genom nätaktivism når ut, vad mikroagressioner gör med människor och varför det är så viktigt att vi pratar om rasism och lyssnar på de berättelser som finns för att verkligen förstå. I avsnittet får du även veta mer om Danny och hans resa när han kom till insikt om hur rasism mot asiater präglat hans eget liv under många år utan att han ens förstod det. 
 • 6. Moa Wictorén - Fabulous HR på framgångsföretaget Lyko

  01:08:11
  Lyssna på ett spännande samtal med Moa Wictorén som är HR-chef på framgångsföretaget Lyko. Lyko är uppstickaren som tog över branschen och som till och med länkat till konkurrenter på sin webbsida på grund av sitt 100-procentiga kundfokus, Moa berättar varför, hon berättar också om Lykos historia som går längre tillbaka i tiden än du förmodligen visste. Du får veta varför grundarens titel på LinkedIn är lagerarbetare och du får veta varför Moa och resten av gänget på det numer stora företaget Lyko är fabulous och fucking lucky. Det här är ett avsnitt med fokus på HR-frågor på ett ett företag som de flesta känner till, missa inte när HR-chefen ger oss storyn bakom framgången och berättar om bolagets nästa steg.
 • 5. Gunvor Engström - Ett riktigt samtal om samtal

  01:21:48
  Du kanske tror att du vet vad ett samtal är men det vet du inte förrän du lyssnat på det här avsnittet av måndagslycka med styrelseproffset och samtalsproffset Gunvor Engström. Gunvor är en av Sveriges kunnigaste inom företagande, entreprenörskap och styrelsearbete med en bakgrund som fd Landshövding i Blekinge, fd VD för Företagarna och med erfarenheter från arbetsplatser som Utrikesdepartementet, Svenskt Näringsliv, Näringsdepartementet och Riksbanken. Vi pratar om hur ett riktigt samtal leder till utveckling och om företagande, entreprenörskap och styrelsearbete. Det här är ett samtal du inte vill missa!
 • 4. Linda Hammarstrand - Så får du passion på jobbet

  01:07:20
  Vill du få dina kollegor att känna ett brinnande engagemang och vill du själv ha nycklarna för att känna passion för det du gör? Linda Hammarstrand, Director of Passion, berättar i podden hur hon hittade receptet till att skapa magi på Disneyland och hur hon tog med sig ingredienserna hem för att göra Stena och Clarion Hotel till två av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Få reda på varför du måste ha en Katjing-lista och varför stafetten är avgörande för att ditt team ska bli framgångsrikt.