Makkelijk Praten

Share

S02E05 | Evolutionaire genetica met Mirte Bosse

Season 2, Ep. 5

Lang geleden kroop de Tiktaalik roseae als eerste waterdier het land op. Althans, dat is het vermoeden - zeker weten doen we het niet. Wat we wel zeker weten, is dat dit inmiddels uitgestorven chordadier niet zal hebben doorgehad dat hij 375 miljoen jaar later in de inleiding van een wetenschapspodcast over evolutie zou genoemd. Daar was-ie vast hartstikke trots op geweest.


Want daar gaan we het over hebben deze aflevering: evolutie en genetica! Wat een feest! En dat doen we met niemand minder dan dr. Mirte Bosse, wetenschapper aan de Wageningen University & Research. Trouwens, zelfs Makkelijk Praten evolueert! We hebben namelijk nieuwe apparatuur en wat niet al. Dat geeft Sander de vrijheid mensen af te kappen middels jingles instarten - ook dat is evolutie.


Uiteraard is dat niet alles! Ook komen fatshamende leraren, rock-concerten voor witte haaien en de voor-en nadelen van contactloos betalen aan bod.


Volg ons op:

Twitter: @mkklkprtnpdcst

Instagram: @makkelijkpratenpodcast

Facebook: @makkelijkpratenpodcast

www: makkelijk-praten.nl

Mail: makkelijkpratenpodcast@gmail.com


Links artikelen The Easy Talking Science Journal

Uitgestorven reuzenaap blijkt verre familie van orang-oetan

Leraren geven kinderen met overgewicht onderbewust lagere cijfers

KISS geeft concert voor witte haaien


Waterworld

https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterworld


*Makkelijk Praten wordt mogelijk gemaakt door Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research, Universiteit van Amsterdam en het Nationaal instituut voor Subatomaire Fysica (Nikhef).

More Episodes