Makkelijk Praten

Share

S01E01 | Donkere Materie met Erik Hogenbirk

Season 1, Ep. 1

“Hoe meer je weet, hoe meer je niet weet”


Aldus Aristoteles, iemand die met al zijn kennis dus heel weinig wist. Wat hij bijvoorbeeld niet wist, is dat deze uitspraak millennia na dato nog steeds aan de orde van de dag is.


Hebben we bijvoorbeeld eindelijk de massa van alle materie in het heelal in kaart kunnen brengen, dient zich er daarop een nieuw probleem aan: het “Donkere Materie”-probleem.


Over dit probleem, ook wel Dark Matter genoemd, gaan Adriaan ter Braack en Sander Denneman in gesprek met Nikhef-promovendus Erik Hogenbirk, die onderzoek doet naar de detectie van Dark Matter. Hoe detecteer je donkere materie? Bestaat het überhaupt? Wist Aristoteles ervan? Waarom is het relevant voor de gewone burger? En waarom liep er onlangs een astronaut met een keukenmes zijn ruimtesonde te prikken?


Aan het einde van deze eerste aflevering van Makkelijk Praten, zul je het weten. Of eigenlijk juist niet weten, als we Aristoteles mogen geloven.


Volg ons op:

Twitter: @mkklkprtnpdcst

Instagram: @makkelijkpratenpodcast

Facebook: @makkelijkpratenpodcast

www: makkelijk-praten.nl

Mail: makkelijkpratenpodcast@gmail.com


*Makkelijk Praten wordt mogelijk gemaakt door Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Wageningen University & Research en het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef)

More Episodes