Makkelijk Praten

Share

S01E07 | Druppeldynamica met Thijs de Goede

Season 1, Ep. 7

Druppels... ze neigen meestal op te gaan in een groter geheel, maar zijn op zichzelf al bijzonder interessant. Zo kun je er megavette foto’s van maken en zou je zomaar in het gevang kunnen belanden als de druppelgod je niet goed gezind is.


Thijs de Goede onderzoekt de dynamiek van druppels, om ze te weten te komen hoe bijv. bloed zich gedraagt op een plaats delict.


Verder kunnen hele grote biljartballen van belang komen bij het bepalen van pi, zou jouw baard wel eens de oorzaak kunnen zijn van de apocalyps en heeft een aantal scholieren een satelliet gebouwd van een blikje. Dat alles en nog veel meer in weer een nieuwe, megakekke aflevering van Makkelijk Praten!


STEM NU: Dutch Podcast Awards

Trouwens! We zijn genomineerd voor de Dutch Podcast Awards in de categorie 'Wetenschap'! Dus vind jij ons ook de allerbeste wetenschapspodcast van Nederland ga dan naar www.podcastawards.nl en stem in de categorie 'Wetenschap' op Makkelijk Praten!


Volg ons op:

Twitter: @mkklkprtnpdcst

Instagram: @makkelijkpratenpodcast

Facebook: @makkelijkpratenpodcast

www: makkelijk-praten.nl

Mail: makkelijkpratenpodcast@gmail.com


*Makkelijk Praten wordt mogelijk gemaakt door Wageningen University & Research, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht en het Nationaal instituut voor Subatomaire Fysica (Nikhef)

More Episodes