Makkelijk Praten

Share

S01E09 | Regeneratieve Geneeskunde met Bart Spee

Season 1, Ep. 9

Met stamcellen en een 3D-bioprinter een lever kweken, vervolgens dit lever onderzoeken om te kijken hoe we leverziektes kunnen verhelpen en heel misschien wel transplanteren in een levend organisme?


Klinkt als toekomstmuziek, maar voor Bart Spee, regeneratief geneeskundige aan de Universiteit Utrecht, is bovenstaande dagelijkse kost. Hoewel, kost? Kweekvlees is nog niet echt eetbaar, maar wellicht wel in de toekomst? Zo zou zijn onderzoek in de toekomst niet alleen oplossing kunnen bieden voor bijvoorbeeld leverziekten en het tekort aan orgaandonoren, maar ook nog eens aan het voedselprobleem. Kortom, de perfecte gast voor een nieuwe aflevering van Makkelijk Praten!


Ook hebben we het uitgebreid over blunders in de wetenschap, vershoudfolie en hoe je het hardste geluid onderwater kan maken. Komt dat horen!


Volg ons op:

Twitter: @mkklkprtnpdcst

Instagram: @makkelijkpratenpodcast

Facebook: @makkelijkpratenpodcast

www: makkelijk-praten.nl

Mail: makkelijkpratenpodcast@gmail.com


*Makkelijk Praten wordt mogelijk gemaakt door Universiteit Utrecht, het Nationaal instituut voor Subatomaire Fysica (Nikhef), Wageningen University & Research en de Universiteit van Amsterdam.

More Episodes