Share

cover art for Saako ystävän elämään puuttua?

Mahdollisuuksia -podcast

Saako ystävän elämään puuttua?

Season 1, Ep. 7

Voiko kaveria pyytää käyttämään vähemmän alkoholia tai urheilemaan enemmän? Saako ystävän elämänvalintoihin puuttua vai kuuluuko ystävyyteen hyväksyä toinen juuri sellaisena kuin hän on? 

Miten asioista voi keskustella ilman että tulee loukanneeksi toista? Ronja Salmen vieraana rap-artisti Pyhimys sekä Marena Kukkonen Suomen Mielenterveysseurasta. 

More episodes

View all episodes

 • Miten löytää ystäviä aikuisena?

  22:54
  Miten aikuisiällä voi löytää uusia ystäviä ja mistä sellaista kannattaa etsiä? Monella nuorella aikuisella asiat ovat muuten mallillaan, mutta se sydänystävä puuttuu. Ystäville soittelu ja viestittely jää helposti vähemmälle, jos kaverin kuulumiset voi lukea Instagramista. Voiko Somesta kuitenkin olla myös jotain hyötyä ystävän etsinnässä? Ronja Salmen vieraana vloggaaja Mansikkka eli Maiju Voutilainen. Podcastin on tuottanut Basso. 
 • 9. Kannattaako bestiksen kanssa muuttaa yhteen?

  26:28
  Millainen ystävyyssuhde taipuu kämppisasumiseen ja milloin taas kannattaa pysyä omissa yksiöissä? Minkälaisia elämyksiä kämppisasuminen voi tarjota verrattuna yksin asumiseen? Syventääkö kimppakämppä ystävyyssuhdetta vai voiko se myös vaurioittaa sitä? Ronja Salmen vieraana Miikka Niiranen. Podcastin on tuottanut Basso. 
 • 10. EXTRA: Bisnestä sydän edellä — vastuullisen yrittämisen DNA

  30:20
  Noora Shinglerin toimittamassa Mahdollisuuksia-podcast sarjan toisessa extrassa paneudutaan siihen, miten nuorten yrittäjien firmoista yhä useampi perustuu vastuullisuuden, esimerkiksi eettisyyden tai ekologisuuden ympärille.Siinä missä aikaisemmin yrityksillä on ollut ehkä muutama lause vastuullisuudesta jossain nettisivujen alalaidassa, on se nyt etusivun juttu ja koko homman ydin! Nooran vieraana aiheesta keskustelemassa LOVIA brändin perustaja Outi Korpilaakso ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen viestintäpäällikkö Liisa Kairesalo.
 • 9. Ratkaiseeko raha ystävyyden?

  28:22
  Onko rahalla väliä ystävyyssuhteissa? Kuinka paljon tuloerot määrittävät sitä, kenen kanssa vapaa-aikaa viettää? Millaisia haasteita voi tulla vastaan, jos toinen tienaa merkittävästi enemmän kuin toinen? Kannattaako rahasta ennemmin puhua avoimesti, vai pitää talousasiat kokonaan erillään ystävyyssuhteesta? Ronja Salmen vieraana bloggaaja Natalia Salmela. Podcastin on tuottanut Basso.
 • 8. EXTRA: Sosiaalisen median stara vai addikti - kuinka olla somessa vastuullisesti?

  25:19
  Noora Shinglerin toimittamassa Mahdollisuuksia-podcast sarjan extrassa käsitellään vastuullista elämäntapaa ja miten käyttää somea vastuullisesti.  Monen parisuhde, unirytmi ja sosiaalinen elämä kärsii jatkuvasta puhelimessa roikkumisesta. Missä menee aktiivisen some-toimijan ja addiktin raja? Entäpä jos oma työ on sosiaalisen median parissa — mikä on työaikaa ja mikä vapaa-aikaa? Nooran vieraana tubettaja Kalenterikarju eli Mikko Toiviainen sekä Inka Silvennoinen Peluurista.
 • 6. Onko parhaasta kaverista työkaveriksi?

  33:36
  Millaista on tehdä töitä hyvän ystävän kanssa? Mitä juttuja työelämän ja ystävyyden yhteen sovittamisessa kannattaa ottaa huomioon? Entä mitä sellaista ystävä voi tarjota työarkeen, joita etäisempi työkaveri ei kykenen antamaan? Ronja Salmen vieraana tubettajat EeddSpeaks ja Vinkare eli Eetu Pesonen ja Ville Kankare. Podcastin on tuottanut Basso. 
 • Mustasukkaisuus, välittämistä vai rajoittamista?

  29:17
  Moni meistä on joskus ollut mustasukkainen kaveristaan. Mustasukkaisuus onkin usein merkki siitä, että ystävä on tärkeä. Kun parhaan ystävän bailausta toisen kaveriporukan kanssa voi seurata Instagramista, on fomo usein väistämätön. Voiko mustasukkaisuuden tunnetta hallita, vai onko se aina kiinteä osa ihmissuhteita? Ronja Salmen vieraana näyttelijä Alina Tomnikov sekä psykoterapeutti Heli Vaaranen. Podcastin on tuottanut Basso.
 • 4. Voiko harrastaa seksiä ja pysyä vain ystävinä?

  33:05
  Yleensä ystävyyden erottaa parisuhteesta se, että ystävät eivät ole seksuaalisessa kanssakäymisessä toistensa kanssa. Jos homma menee joskus seksin puolelle, ystävyyssuhde usein kärsii tavalla tai toisella. "Friends With Benefits" on kaikille tuttu käsite, mutta kuinka moni on pidemmän päälle onnistunut järjestelmässä ilman haavereita? Onko seksin ja ystävyyden onnistunut yhdistelmä täysin utopistinen ajatus vai kenties täydellisin mahdollinen ihmissuhdejärjestely?Ronja Salmen vieraana seksuaalisuus-, lifestyle ja hyvinvointibloggaaja Kaisa Merelä sekä Väestöliiton nuorten seksuaalikasvatuksen asiantuntija Sari Hälinen. Podcastin on tuottanut Basso.