Share

cover art for DANNY LAM (TNKVRT): "Folk tror att vi PK-folk är humorlösa"

Machokulturen

DANNY LAM (TNKVRT): "Folk tror att vi PK-folk är humorlösa"

Season 2, Ep. 3

Bästa Danny Lam! <3 Han driver kontot TNKVRT, poddar, arbetar som UX-designer och är allmänt en fantastisk nörd och fin vän. Vi snackar om att växa upp bland rasistiska fördomar, vad som är cancelable, elitism i jämlikhetsrörelsen och - kanske viktigast av allt - vilka nördigheter som är viktigast för Danny. Instagram: @tnkvrt och @dannylaam.

More episodes

View all episodes

 • 7. HENRIK WAHLSTRÖM: "Det är ohållbart att män inte söker hjälp"

  56:02
  Henrik Wahlström! Många följer honom i sociala medier och lär sig från hans engagemang mot psykisk ohälsa och sexism, bland mycket annat. Han är klok, rolig och genomsyrande snäll. Vi snackar om hur det känts bakom kulisserna genom hemlisparaden, att återupptäcka kärleken för skateboarding, varför uppochned-kampanjen om psykisk hälsa är viktig och massor mer. Instagram: @henrikwahlstroem.
 • 6. BARAKAT GHEBREHAWARIAT: "En stor rädsla att våga visa sårbarhet"

  01:00:26
  Gästen är Barakat "Bino" Ghebrehawariat som är statsvetare, föreläsare och författare. Jag har hämtat mycket inspiration och kunskap från Barakat när det gäller antirasistiskt engagemang och i avsnittet pratar vi mycket om personen bakom kampen. Nyligen skrev han öppet att han varit deprimerad - och i vårt samtal berättar han varför det var svårt att uttala de orden.Podden Machokulturen spelas in i samarbete med The Park Södra i deras fantastiska och mysiga poddstudio i Stockholm.Klippning: Ludvig Gawell.
 • 5. ATEFEH SEBDANI: "Det är vi som har skapat Andrew Tate"

  01:00:07
  "Idag kommer jag provocera dig", lovade Atefeh Sebdani innan vi började spela in detta avsnitt. Hennes bok "Min hand i min" är obligatorisk läsning för alla. Vi pratar om trygga rum för ilska, varför intersektionella perspektiv är viktiga och hur tjafs och skitsnack polariserar jämlikhetsrörelsen. Instagram: @atefeh_sebdani. Podden spelas in på fina The Park Södra i Stockholm i ett samarbete som jag är väldigt glad över!
 • 4. FRILUFTSBABA: "Jag tog med 22 pappor ut i naturen"

  55:20
  Vahid Demic, kanske bättre känd som Friluftsbaba, gästar podden! Jag älskar Vahid och hans konto. Vi snackar om varför han vill få fler pappor att komma ut i naturen med sina barn, om hur vi båda tänker kring att vara emot våld men träna kampsport och hur friluftsliv behöver vara inkluderande. Ni KANSKE också får höra Vahids tolkning av ingen mindre än "Skogsturken".... Instagram: @Friluftsbaba.
 • 2. JOHANNA BLADH: "Ingen ska bli påhoppad när man ammar offentligt"

  52:28
  Journalisten Johanna Bladh gästar podden Machokulturen och snackar om hennes nya värld i föräldraskap, hur det är att bemöta kritik som offentlig person och att många (inklusive Johanna) har erfarenheter av att bli trakasserade när de ammar offentligt. Instagram: @johanna.bladh.
 • 1. LINNÉA CLAESON: "Män har räddat mitt liv"

  43:23
  Juristen, aktivisten och människorättskämpen Linnéa Claeson gästar Machokulturen och pratar om relationer, "manshat", att kämpa för jämlikhet i motvind och mycket mer. Instagram: @linneaclaeson.
 • 8. AVSNITT 8: FUCK MACHOKULTUREN

  01:01:30
  Sista avsnittet av den här säsongen! Peter Rung joinar podden och snackar om varför vi behöver fler killar och män i jämställdhetsrörelsen. Du hittar honom på Instagram under @peter_rung_ och mig kan du som alltid följa på @atillayoldas. Vill du ha en säsong 2? HOJTA! <3
 • 7. AVSNITT 7: STOPPA RASISMEN MOT SVARTA POJKAR

  48:05
  Saleh Aman gästa podden och snackar om hur svarta pojkar och män möter andra mansnormer än vita pojkar och män. Måttstockarna ser olika ut för män som rasifieras som icke-vita i vårt västerländska samhälle, där rasism inkluderas i machokulturen. Varför är det så? Följ Saleh på Instagram under s.aman0. Mig hittar du som vanligt på @atillayoldas!