Share

cover art for Konsumentfrillan

Teknikveckan

Konsumentfrillan

Ep. 92

Din favoritpodd är tillbaka med ett rykande färskt avsnitt där vi snackar om konsumentskärmar från Apple, IKEA Trådfri, Universal Control och mycket mer. Vore det inte dags för Apple att släppa en konsumentskärm som inte bränner sönder plånboken? Det har nyligen släppts lite rykten om att Apple kommer lansera tre skärmar i olika prisklasser och det är LG som står för panelerna. Vi pratar även om IKEA Trådfri som inte längre behöver en fjärrkontroll för att lägga till en ny lampa och vi går även igenom varför vi är rätt besvikna på IKEA. Detta och mycket mer kan du förvänta dig i detta avsnitt av Macradion.

More episodes

View all episodes

 • 574. Teknikköpen från helvetet

  54:12
  Denna vecka är det stridstruppen Bulan, Dennis och Attefors som anmäler sig till podd. Trion har spelat Helldivers 2 och det har satt sina spår. Det blir också sämsta teknikköpen genom åren, för hur nöjd var du egentligen med din första platt-tv? Sonos ryktas släppa hörlurar i sommar och vi tar en djupdykning ner i Sonos historia och mystiken runt deras logotyp. Dessutom har det testats hörlurar och bärbar gaming-PC. Hur ser framtiden ut för dessa små handhållna enheter och spelindustrin i stort egentligen? 
 • 573. Den blöta recensionen av Apple Vision Pro

  40:19
  Äntligen har vi (läs Peter Esse) fått testa Apple Vision Pro. Har åsikterna från Peters tidigare torr-recension förändrats? Eller är de bara tunga och meningslösa? Det kan vi säga redan nu att åsikter har förändrats. Esse spår en ljusframtid för Apple Vision Pro och i detta avsnitt får ni veta varför. 
 • 572. Dubbla spår med Anton Berg

  51:54
  Vi sätter oss åter igen ner med dokumentärpoddaren Anton Berg och går igenom de senaste säsongerna av Spår och även samarbetet med Skuggland. Hur går det egentligen till att göra 6 avsnitt om en man som fastnar i en hiss? Dessutom vad är näst på tur och kommer vi få se Anton Berg i rutan igen?
 • 571. Apple förändrar allt och ingenting

  01:01:04
  Apple uppdaterar och vi får alternativa appstores, men får vi verkligen det? De ger oss även fler uppdateringar för att anpassa sig till EU och har låst upp NFC och spel i molnet. Dessutom har Esse inte testat Apple Vision Pro men recenserar det ändå. 
 • 570. När du cyklat vilse och förlorat mobilen

  01:13:45
  Denna vecka är det Dennis Klarin, Marcus Attefors och Bulan Bengtsson ni får möta upp i ett trevligt samtal.Det händer äntligen lite på marknaden och vi får Apple-nyheter, Bulan är taggad på att testa en bärbar PC-spelmaskin, Attefors har fått en större Airfryer och Dennis stör sig på TV4 Play. Serien Fargo är vi flera som kärat ner oss i och ljudteknikern har testat premiumlurar. Allt detta och mycket, mycket mer får ni höra om i veckans avsnitt.
 • 569. Teknikmässor saknar humor

  45:40
  Den här veckan har Dennis och Peter fått besök av vår älskade och ständiga hang-auround Anders.Vi tar en närmare till på CES-mässan som gått av stapeln i Las Vegas. Vad är det egentligen för teknik som visas upp? Vilka är våra favoriter. Peters liv leker efter att ha fått ambilight på riktigt efter tre års längtan och Dennis har plöjt svensk humor på SVT och berättar vad ni borde se.
 • 568. Teknik, kött och saggiga sugrör

  01:05:16
  Denna vecka är det återigen Dennis Klarin, Marcus Attefors och Peter Esse ni möter i etern.Det blir de stora problemen som diskuteras idag. Smutsiga mobilskal, saggiga sugrör och koppar av papper och när tv-spel-kontrollen inte funkar som en vill i sin Tesla. Vi tar också tempen på Esse för att se om han är den teknik-guru han utger sig för att vara. Men det är inte bara den läckerbiten vi tar tempen på, utan även köttbiten med Meater Plus. 
 • 567. Nådens år 2024 är hamstervideons år

  01:37:05
  Nytt år och nya möjligheter. Podden är tillbaka i sin forna skrud som Teknikveckan och idag skall vi förespå framtiden.Förutom namnet så får vi som gammal Teknikveckan-tradition också möta Peter Esse, Marcus Attefors och Dennis Klarin i veckans avsnitt. Det blir en framåtblick inför året. Vad vi tror och hoppas kommer hända och hur utvecklingen kommer att se ut. Det utlovas ett spännande teknikår 2024.
 • 566. Return of the Esse

  01:14:52
  Veckans största nyhet är såklart att Peter Esse är tillbaka i vår feed och kommer så förbli tillsammans med fler förändringar kommande år.Dennis och Bulan är som vanligt på plats och går igenom teknikåret 2023 tillsammans med Esse. Det blir högt och lågt. Vad har hänt - har det ens hänt något 2023?