Share

cover art for Inger Besserudhagen- Tchaikovskys Symfoni No.5 i E-moll

Lytteren

Inger Besserudhagen- Tchaikovskys Symfoni No.5 i E-moll

Hva har en orkestermusiker til felles med en skiskytter? Møt Inger, solohornist i Oslo-filharmonien og eier av fire horn som alle bærer samme navn.

More episodes

View all episodes

 • Henrik Mestad- Beethovens Fiolinkonsert

  29:49
  I denne sesongens siste episode møter vi skuespiller Henrik Mestad. Han hører på det samme verket hver gang han skal inn i en rolle, og det kun på grunn av et Walkman-bytte på 90-tallet. På hjemmebane er han lidenskapelig opptatt av fridans for hele familien.
 • Mimmi Tamba- Mozarts symfoni No.40

  28:15
  Artist Mimmi Tamba vil gjerne unngå båser, og har som livsprosjekt å lage sin egen musikksjanger. Hun lar seg inspirere av både Mozart og dronning Elizabeth I av England.
 • Gunnveig Grødeland- Pendereckis Metamorphosen

  26:45
  Hvordan ville pandemien hørt ut hvis det var en symfoni? Virusforsker Gunnveig Grødeland forteller om et verk som for henne reflekterer dysharmonien i samfunnet, men som også henger sammen i en større helhet. 
 • Fridtjof Stensæth Josefsen- I Dovregubbens hall

  23:42
  «Det starter med et smil, og slutter med et skrik.» Det sier Fridtjof Stensæth Josefsen om Griegs I Dovregubbens hall, som gjorde ham så redd som barn at han sjeldent turte å høre hele.
 • Nina Jensen- Clair de Lune

  29:24
  Musikk kan gi oss håp, selv når alt virker håpløst. Det har Nina Jensen fått kjenne på kroppen. Verket Clair de Lune kan utløse nye følelser hver gang hun hører det.
 • Didrik Solli-Tangen- Blomsterarien fra Carmen

  25:48
  Hvordan kan en som syns opera var skikkelig teit ende opp med å bli klassisk sanger? Didrik Solli-Tangen forteller oss om hvordan han bruker kroppen som instrument og at det kanskje kan hjelpe å spise seg stappmett før konsert.
 • Isalill Kolpus- Våren

  24:22
  Hvor viktig er en tolkning av et verk? Det fikk komiker Isalill Kolpus kjenne på da hun forelsket seg i én versjon av Våren, mens den neste ikke fremkalte noen følelser i det hele tatt. Når den riktige versjonen blir spilt, blir hun øyeblikkelig tatt tilbake til Finnmarksviddas mektige natur.
 • Pierre Xhonneux- César Francks Symfoni i D-moll

  28:19
  Pierre Xhonneux er klarinettist i Oslo-Filharmonien. Hør ham fortelle om magien som oppstår når musikere, dirigent og publikum smelter sammen og blir ett.