Share

cover art for 408 - Sam Larsson

Lundh

408 - Sam Larsson

Avsnitt 408 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Sam Larsson. Antalyaspor-spelaren pratar om varför det blev Turkiet, om att det tagit tid att få fart på karriären efter åren i Kina, om kvaliteten på turkiska Süper-Lig, om trycket när man spelar mot de stora Istanbul-klubbarna, om att löneutbetalningarna sällan är i tid, om poängstatistiken och om det trivsamma livet utanför fotbollen.

Dessutom talar Larsson om de tunga åren med pandemi och spel i Kina, om den jobbiga tiden när han jagade en ny klubb efter tiden i Kina, om att han tagit Dalian till Fifa för att få ut sin lön, om varför Blåvitt-tåget troligen gått för hans del, om målet att studsa vidare till större klubb eller liga ute i Europa, om varför han aldrig skulle utesluta något land eller någon liga och om drömmen att bli sportchef när han lägger av.

More episodes

View all episodes

 • 170 Re:Lundh – Jonas Thern

  01:27:56
  Det är tio år sedan jag drog i gång podden Lundh och i sommar kör jag de tio mest lyssnade avsnitten under vinjetten Re:Lundh. På sjunde plats kommer intervjun med Jonas Thern från oktober 2014.I dag är Jonas Thern knuten till IFK Värnamo, men då var han aktiv med en fotbollsskola i Osby och talade om brister i svensk fotboll, förfrågan om att bli förbundskapten, att ta över Malmö FF efter Rickard Norling och att fotbollsförbundet äntligen skulle besöka honom för att se hur han utbildar spelare. Vi talade givetvis om att Thern haft del i utvecklingen av Victor Claesson, Niklas Hult, Simon Thern, Loret Sadiku, Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad och vad som finns att lära. Det blev givetvis även samtal om spelarkarriären där han ledde Sverige till VM-brons som lagkapten 1994 och spelade för Malmö FF, Benfica, Napoli, Roma, Glasgow Rangers och både vann titlar och spelade en Europacupfinal.
 • Omtagning – Blågul framtid avsnitt 2

  01:30:34
  Blågul framtid – om krisen i svensk fotboll” försöker Fotbollskanalen belysa de problem och möjliga åtgärder som finns för svensk fotboll på sin väg framåt.Det andra avsnittet fokuserar på svensk damfotboll, där landslaget visserligen tagit många medaljer senaste åren men där man i höst presterat svagt och högst troligt missar OS. Dessutom riskerar klubblagen att halka efter i takt med att mer pengar flödar in till de största klubblagen Gäster: Stefan Alvén, sportchef Elitfotboll Dam, Magnus Wikman, assisterande förbundskapten, Elisabet Gunnarsdottir, tidigare tränare i Kristianstads DFF.Du hittar alla avsnitt i din poddspelare:Blågul framtid 1 - Sverige vs Danmark och NorgeBlågul framtid 2 - "Vi står vid ett vägskäl - måste steppa upp".Blågul framtid 3 – Projekt 500Blågul framtid 4 - AkademiernaBlågul framtid 5 - Bredden mot elitenBlågul framtid 6 - Anläggningskrisen: "Politikerna måste förstå"Blågul framtid 7 - Lars Lagerbäck: "Han borde ersätta Janne Andersson"Blågul framtid 8 - Supportrarnas makt: "Lätt att falla för populism"Blågul framtid 9 - Vad är syftet med en förening?Blågul framtid 10 - Agenter: "Är alla bara ute efter pengar?"Blågul framtid 11 - "Vi ska inte fastna i historien"Blågul framtid 12 - Vad säger forskningen?Blågul framtid 13 - "Taktik, träning och trender – vad svensk fotboll måste utveckla"Blågul framtid 14 - Larssons och Bennisons väg mot toppen: ”En nyckel att göra något extra med guldkornen”Blågul framtid 15 - FrågespecialBlågul Framtid 16 - "Då kommer fotbollen sakta dö ut"
 • Omtagning - Blågul framtid avsnitt 1

  01:37:39
  I poddserien ”Blågul framtid – om krisen i svensk fotboll” försöker Fotbollskanalen belysa de problem och möjliga åtgärder som finns för svensk fotboll på sin väg framåt.Det första avsnittet fokuserar på hur grannländerna Norge och Danmark har agerat i sin talangutveckling på herrsidan – som har burit frukt under de senaste åren och vi tar hjälp för att höra hur man ser på svensk fotboll utifrån. Gäster: Alfred Johansson, Rosenborg, Thomas Berntsen, AIK, Per Nilsson, tidigare RB Leipzig, numera agent.Ni hittar alla avsnitt i er poddspelare:Blågul framtid 1 - Sverige vs Danmark och NorgeBlågul framtid 2 - "Vi står vid ett vägskäl - måste steppa upp".Blågul framtid 3 – Projekt 500Blågul framtid 4 - AkademiernaBlågul framtid 5 - Bredden mot elitenBlågul framtid 6 - Anläggningskrisen: "Politikerna måste förstå"Blågul framtid 7 - Lars Lagerbäck: "Han borde ersätta Janne Andersson"Blågul framtid 8 - Supportrarnas makt: "Lätt att falla för populism"Blågul framtid 9 - Vad är syftet med en förening?Blågul framtid 10 - Agenter: "Är alla bara ute efter pengar?"Blågul framtid 11 - "Vi ska inte fastna i historien"Blågul framtid 12 - Vad säger forskningen?Blågul framtid 13 - "Taktik, träning och trender – vad svensk fotboll måste utveckla"Blågul framtid 14 - Larssons och Bennisons väg mot toppen: ”En nyckel att göra något extra med guldkornen”Blågul framtid 15 - FrågespecialBlågul Framtid 16 - "Då kommer fotbollen sakta dö ut"
 • 169 Re:Lundh – Nordin Gerzic

  01:03:14
  Det är tio år sedan jag drog i gång podden Lundh och i sommar kör jag de tio mest lyssnade avsnitten under vinjetten Re:Lundh. På åttonde plats kommer intervjun med Nordin Gerzic från november 2014.I dag är Nordin Gerzic TV-expert med fokus på allsvenskan, men då var han en av förklaringarna till att Örebro SK gjort en stark comeback i den högsta serien och han talade öppet om den misslyckade tiden i Blåvitt, om reaktionerna efter att han under året berättat om sitt spelmissbruk och att han ångrade att han inte tackade nej till landslaget vintern 2011 men även om chocken kring uppgifter om riggade matcher och hur han slutade med fotboll trots att Bayern München jagade honom.
 • Lundh : På djupet 5 - Den svällande fotbollsvärlden

  35:15
  Lundh – På djupet 5: Den svällande fotbollsvärldenI avsnitt fem av Lundh: På djupet tar vi avstamp i att EM-slutspelet den här gången innehöll 24 lag. Rätt eller fel med ett utökat EM? Ska det rentav bli ännu större? Kommer vi ens orka med VM 2026 med 48 lag eller är det rentav för lite? Och vad gör det med fotbollsintresset att det bara blir fler och fler matcher? Gästar gör Viaplay-duon och de tillika tidigare elitspelarna Martin Åslund och Richard Henriksson.
 • 168 Re:Lundh – Anders Svensson

  01:29:48
  Det är tio år sedan jag drog i gång podden Lundh och i sommar kör jag de tio mest lyssnade avsnitten under vinjetten Re:Lundh. På nionde plats kommer intervjun med Anders Svensson från april 2016.I dag är Anders Svensson mest aktiv i att driva utbildningscenter som heter Skills Academy och poddar även om utveckling av fotbollsspelare. Intervjun med Svensson skedde då det var avsnitt 100 av podden och hans första gästspel var det överlägset mest lyssnade och det var dags att höra honom igen.I poddintervjun berättade Anders Svensson om hur lätt det var att sluta spela fotboll, att han drömde om att få hjälpa Elfsborg, hur jobbig han var att träna, att Borås-klubben måste ge unga spelare chansen och hur mycket han uppskattar Jörgen Lennartsson. Dessutom talade han om uppståndelsen från första podcast-intervjun, att Erik Hamrén inte förlåtit honom än för vad han sa, att han och gamle kompisen Marcus Allbäck knappt hade någon kontakt då och vad frispråkigheten kostat honom. Givetvis talade han om vad som är viktigt för svensk fotboll att utveckla men även om det dåvarande jobbet som TV-expert, vilka experter som imponerade och varför han hade svårt att kritisera Zlatan Ibrahimovic
 • 440 - Pontus Farnerud

  01:07:02
  Avsnitt 440 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Farnerud. Örgrytes sportchef talar om varför han nappade på uppdraget, om klubbens historia är ett tungt ok, om att lägga en ny strategi för Öis, om det ens finns plats för Örgryte i Göteborg, om hur samarbetet med Real Sociedad ska stärka klubben, om den pressade ekonomin och om tron på att Andreas Holmberg och spelartruppen räcker för att hänga kvar.Dessutom berättar Farnerud om svårigheten att hitta rätt efter spelarkarriären, om det jobbiga restaurangprojektet, om chocken när han fick sparken av Blåvitt, om han inte bytt ett ord med Håkan Mild efter det, om att IFK Göteborg inte kommit mycket längre, om jobbet han gjorde för moderklubben Landskrona Bois och om att för första gången vända tillbaka till Landskrona IP och vara i motståndarlaget.
 • 167 Re:Lundh - Kennedy Bakircioglu

  01:10:43
  Det är tio år sedan jag drog i gång podden Lundh och i sommar kör jag de tio mest lyssnade avsnitten. På tionde plats kommer intervjun med Kennedy Bakircioglu från i början av 2015.Hammarbys dåvarande lagkapten talade om återkomsten i allsvenskan, om gristräningen som skulle göra nykomlingen till en utmanare, om att stanna i klubben efter karriärens slut och om att organisationen finns där för att Bajen ska bli en toppklubb. Han berättade även om sina frisparkar, om att kärleken från fansen kan bli för mycket, om sin favoritramsa, om varför det aldrig lyfte i landslaget, om hur lätt det är att välja fel klubb i utlandet och om van Bastens utfrysning.
 • 439 - Andrea Möllerberg

  01:16:19
  Avsnitt 439 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Andrea Möllerberg. SvFF:s generalsekreterare talar om vad hon fick ärva av företrädaren, om planen för att göra förbundet effektivare, om missnöjet med förändringarna på förbundet, om kritiken mot hennes ledarskap, om det inte är dyrt med alla som köps ut, om det hårda sparkravet, om att SvFF har för många projekt som inte är kopplade till fotboll, om att det kan vänta nya besparingar 2025 och om att hon är trött på Reinfeldt-kritiken.Dessutom berättar hon om Zlatans betyg på avtackningen, om att det inte talas med honom om någon förbundsroll, om att Norge får nej på sin önskan att vara med i EM 2029-ansökan, om att arbetet med ett nationellt träningscenter är vilande, om förtroendet för Jon Dahl Tomasson, om hoppet om en VM-plats för herrarna, om hur SvFF jagar Uefa om höjda prispengar för damer, om varför inte SvFF säger nej till VM i Saudiarabien och hur man ska komma tillrätta med bristerna på mångfald i styrelserna.