Share

cover art for #C1071_211020_Nora Andresen Midttun: Ung leder i Norges største teknologibedrift

LØRN.TECH

#C1071_211020_Nora Andresen Midttun: Ung leder i Norges største teknologibedrift

I denne #LØRN episoden blir vi bedre kjent med Nora Andresen Midttun. Nora er utdannet sivilingeniør med økonomifag, og hun bruker begge perspektiver i jobben som leder av avdeling i finansorganisasjonen hos Hydro. I episoden gjør vi refleksjoner rundt det å være en ung leder for en av Norges største teknologibedrifter og vi lærer mer om det spennende arbeidet teamet hennes gjør, og hvordan Hydro bidrar til det grønne skiftet – blant annet hvordan de produserer aluminium med lavt karbonavtrykk grunnet bruk av vannkraft som primær energikilde.

 

– I arbeidet mitt må jeg bruke begge perspektiver fra ingeniørfagene og økonomifagene. Hydro eier mange gamle anlegg som må vedlikeholdes for å kunne opprettholde kontantstrømmen. For å kunne vurdere vedlikeholdsprosjektene så er det nyttig med både en teknisk og økonomisk bakgrunn, sier hun.


Dette LØRNER du:

Norsk Hydro

Lederskap

Skjæringspunktet mellom teknologi og økonomi


Anbefalt litteratur:

Sam Eyde – Grenseløs gründer


Bedriftsbakgrunn:

Norsk Hydro ASA er et norsk industrikonsern grunnlagt i 1905 med virksomhet innen energi og aluminium. Konsernet er Norges nest største selskap etter Equinor, og har virksomhet i over 50 land over hele verden. Den norske stat eier gjennom Nærings- og fiskeridepartementet 34,26 prosent av aksjene i selskapet. Norsk Hydro ble grunnlagt av ingeniøren Sam Eyde med fransk, svensk og noe norsk kapital. I 2004 ble den opprinnelige kunstgjødselvirksomheten (Hydro Agri) skilt ut som det børsnoterte konsernet Yara, og i 2007 ble selskapets olje- og gassdivisjon fusjonert med Statoil i StatoilHydro, som senere skiftet navn til Statoil og deretter Equinor.

More episodes

View all episodes