LØRN.TECH

del

#1061: TRANSPORT: Per Espen Stoknes og Frode Hvattum: Den nye grunnloven

I denne episode av LØRN snakker Silvija med Per Espen Stoknes sammen med sin medvert Frode Hvattum. Begge er kloke transportnerder. Stoknes er psykolog med doktorgrad i økonomi og foredragsholder, i tillegg til å være førstelektor ved Bedriftsøkonomisk institutt (BI). Lurer du på hvordan FN’s bærekraftsmål har påvirket transport? Hvordan fikk de alle verdens land til å signere? Og er det enkelt å grønnvaske seg gjennom alle målene? Alt dette dykker vi inn i! 

 

— Ikke bruk bærekraftsmålene som en måte å grønnvaske bedriften på, bruk de som er endringsmotor


DETTE LØRNER DU: 

FN’s bærekraftsmål 

Grønnvasking  

Grønn aksjon 

Grønn vekst 

 

RECOMMENDED LITTERATURE:  

Martin Stucthey et al (2016) A Good Disruption 

Kate Raworth (2017) Doughnut Economics 

Anne Sverdrup-Thygeson (2020) På Naturens Skuldre 

Flere episoder

5/25/2022

#C1149: MILJØDIREKTORATET: Tonje Stubsjøen Kvaløy: Den digitale Jeger

Season 1, Ep. 1149
I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Tonje Stubsjøen Kvaløy, seniorrådgiver i Miljødirektoratet. Episoden er en del av serien vi har med Miljødirektoratet, og går i dybden på muligheten digitalisering gir oss og hvordan det kan forbedre arbeidsprosesser. Dette utforsker vi ved hjelp av flere interessante og forenklede samtaler med inspirerende personer, som har ulike arbeidsroller hos Miljødirektoratet. Dagens gjest lærer oss om hvordan digitalisering skaper forbedret brukeropplevelse, og hvordan det gjør prosesser enklere og effektive. Vi ser på arbeidet med Jegerprøven og apper som konkrete eksempler av resultater på en digitalisering i Miljødirektoratet.-Den digitale transformasjonen har bidratt til å forenkle tungvinte prosesser i digitale format. Jegerprøveeksamen med app-løsningen er ett eksempel på dette.Dette LØRNER du:Digitalisering gir positiv brukeropplevelse Forenkling og kostnadseffektivisering gir store direkte gevinsterDigital jegerprøveeksamen og Min jegerdokumentasjon (app) er to resultaterAnbefalt Litteratur/Kurs: Kurs: E-læringsprogram om arter og biomangfoldBedriftsinformasjon: Dette er MiljødirektoratetMiljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. De er er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet og deres hovedoppgavene er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning.
5/25/2022

#C1054: MILJØDIREKTORATET: Linda Jacobsen og Kristin Grimstad: Digitaliseringens mange ansikter 

Season 1, Ep. 1054
I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Kristin Grimstad, HR-sjef i MIljødirektoratet, og Linda Jacobsen, seksjonssjef for digitalisering i MIljødirektoratet. Vi er vitne til stor endringskraft med den digitale utviklingen. Digitaliseringen stiller nye krav til arbeidsmarkedet, og det er lett å gå seg vill. I denne episoden lærer vi at det er på tide å slutte å identifisere oss med ett fag, ett oppdrag og ett verktøy, men heller å se helheten, verdien i kompetansedeling og tverrfaglighet samt nødvendigheten og behovet for hverandre fremfor selve faget vårt.-Hold deg oppdatert og vær nysgjerrig hele tidenDette LØRNER du:Samarbeid mellom ulike kompetanserLederen som rollemodellKompetansebygging og -delingAnbefalt litteratur fra Linda Jacobsen:Team Topologies by Matthew Skelton and Manuel PaisThe phoenix project A Novel about IT, DevOps, and Helping Your Business Win by Gene Kim, Kevin Behr and George SpaffordAccelerate av Gene Kim, Jez Humble, Nicole ForsgrenAnbefalt litteratur fra Kristin Grimstad:Seeing Around Corners, by Rita McGrathDigital transformation, av Pernille KræmmergaardOrganisasjonskultur av Henning BangBedriftsinformasjon:Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. De er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet og deres Hovedoppgavene er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurening.