Share

cover art for #C0969_210430_Heidi Brunborg: Kompetanse i endring

LØRN.TECH

#C0969_210430_Heidi Brunborg: Kompetanse i endring

Season 1, Ep. 969

I denne #LØRN episoden snakker Silvija Seres med IT-direktør i Statens lånekasse for utdanning, Heidi Brunborg. Vi lærer mer om hvorfor Lånekassen har vært viktig for demokratisering av Norge, om samfunnsoppdraget som er å gjøre utdanning mulig for alle, uavhengig av hvem du er og hvor du kommer fra. Vi hører også om arbeidet med revitalisere utviklingsprosessen, og hvordan Lånekassen holder følge med digitaliseringen.


– Vi skal bidra til at arbeids og næringslivet får tilgang til den kompetansen som trengs. Og siden behovet for kompetanse i samfunnet stadig er under endring, og måten å skaffe seg kompetanse på er under endring, så må også Lånekassen være i kontinuerlig endring for å levere på samfunnsoppdraget, som i seg selv har vært det samme siden opprettelsen i 1947, sier hun.


Anbefalt litteratur:

Jeg kjøpte «Staten og dataen» i februar og syntes den satte så godt ord på noen diffuse tanker jeg har hatt, som jeg ikke helt hadde klart å konkretisere, og den satte tematikken i mange interessante perspektiv, særlig historiske perspektiv.


Podkast: Vett og vitenskap med Gaute Einevold om kvantefysikk.


Dette LØRNER du:

Digitalisering i Lånekassen

Kompetanse i endring

Teknologi

Samfunn

More episodes

View all episodes