LØRN.TECH

del

#0739: LØRNBIZ: Synniva og Annita: Vi mobiliserer endringsagenter

Season 1, Ep. 739

Læring i dag er mer enn å høre på en forelesning eller lese en bok, men hva er læring i 2020 og hvordan skal norske SMB klare å sette av tid til læring og utvikling når det er så press og fokus på drift?

I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Synniva Larsen som er leder for studentopplevelser for executive på Handelshøyskolen BI og Annita Fjuk som er ansvarlig for samarbeid mellom forskning og næringsliv hos Digital Norway, om hva de har fått av innsikt etter dybdeintervju med endringsagenter i SMB rundt om i Norge, for å lage et master kurs som skal mobilisere nye og eksisterende endringsagenter i norske SMB for den digitale transformasjonen som kommer.  

 

 — Nærmest alle har nevnt i denne prosessen er at de trenger en større innsikt i hva endringsledelse egentlig er, for dette er så komplekst og det er så mye mer du må gjøre enn å bare følge en typisk 5 stegs modell, forteller de i episoden.  

 

Dette LØRNER du:  

  • Fleksibel livslang læring 
  • Hva skal til for å dele ut studiepoeng? 
  • Digital verktøykasse 
  • Endringsledelse 
  • Lærende ledere  

 

Anbefalt litteratur:  

  • The Innovator's Method (Innbundet). Bringing the Lean Start-up into Your Organization. Forfatter: Nathan Furr og Jeff Dyer 

Flere episoder

11/11/2021

#1100: BIGDATA: Vegard Antun: AI & Deep learning som applikasjon og verktøy

Season 1100, Ep. 1
I denne episode avLØRNmøter Silvija postdoktor iDifferensialligninger og beregningsmatematikkfra UiO,VegardAntun. “Big Data”og «Deeplearning»er blitt et moteordfor store ogkompleksedatasettog ser ut til å bli en større og større del av hverdagen vår.Denne episoden er en innføring i hva“Big Data” og «Deeplearning»grunnleggendeeroghvilkenbetydningdet har for fremtidensbedrifter. Episoden tar oppviktigespørsmål som;Hva er det som er nyttig å vite av det data kan fortelle oss,hva er forskjellen påDeeplearningogMachinelearning,hvordan skal resultatene av datafangsten kommuniseresoghvilke problemer kan Deeplearningløse, og ikke løse?—Alle som driver medgamingog har utstyr til dette hjemme, har allerede utstyret nødvendig til å kunne jobbe med Big data og AI.DetteLØRNERdu:-Big data i helsesektor-Anvendt matematikk-Deep learningog hallusinasjoner-Kunstig nevralt nettverk-DeeplearningiGoogle translate- Deep learningvs. Machine learningRecommended literature:Bok:"RebootingAI: Building Artificial Intelligence We Can Trust"-Gary MarcusogErnest Davis.Company info:Universitetet i Oslo er et norsk forskningsintensivt statlig universitet. Det er det eldste og gjennomgående høyest rangerte universitet i Norge; frem til 1946 var det Norges eneste universitet og det beholdt sin posisjon som landets største universitet til 2016 da det ble nest størst.Sjekk ut kurset her