Share

cover art for Over logistieke uitdagingen en hoe Heineken magazijnen efficiënter maakt... met Marc Bekkers en Henk-Jan van Donkelaar

Logistiek met...

Over logistieke uitdagingen en hoe Heineken magazijnen efficiënter maakt... met Marc Bekkers en Henk-Jan van Donkelaar

Season 0, Ep. 15

Dit is Logistiek met Marc Bekkers en Henk-Jan van Donkelaar 


Marc is Director Customer Service and Logistics bij Heineken Nederland en Henk-Jan is Managing Director Europe bij Consafe Logistics.


Marc, Henk-Jan en ik praten over de logistieke uitdagingen die wereldwijd opererende bedrijven hebben. Marc vertelt hoe Heineken met deze uitdagingen omgaat en Henk-Jan vertelt over hoe digitale oplossingen zoals een WMS de logistiek efficiënter maken. 


De aflevering is live opgenomen tijdens ICT&Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht..


OUTRO


Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Consafe Logistics. Consafe Logistics is een toonaangevend, internationaal bedrijf voor softwareontwikkeling in magazijnen. Met hun flexibele en modulaire Warehouse Mangement Systeem Astro WMS helpen zij bedrijven in alle sectoren met het optimaliseren van hun logistieke processen. Kijk voor meer informatie op consafelogistics.com


Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.


Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.


Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl 


En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.


More episodes

View all episodes

 • 20. Over de uitdagingen op de logistieke arbeidsmarkt en optimale inzet van interimmers... met Pascal van Beek en Wilbert Stoutjesdijk

  31:20
  Dit is Logistiek met… Pascal van Beek en Wilbert StoutjesdijkPascal en Wilbert zijn de oprichters van UC Group.We praten over huidige trends in de logistieke sector en hoe die de arbeidsmarkt beïnvloeden. Pascal en Wilbert leggen uit hoe logistieke bedrijven interimmers niet alleen kunnen gebruiken als overbrugging, maar ook om logisteke operaties naar een hoger niveau te tillen en hoe je als bedrijf interim professionals optimaal inzet. Ook bespreken we het belang van specialisatie en het combineren van specialismen. Deze aflevering is mogelijk gemaakt door UC Group. UC Group is een Interim- en consultancy bureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk, gerund door ondernemers. Professionals met een passie voor hun eigen vakgebied binnen Supply Chain en Productie. Allrounders die over de grenzen van hun vakgebied heen kijken. Kijk voor meer informatie op ucgroup.nl.Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.
 • 19. Over hoe drones de logistiek en andere sectoren efficiënter, duurzamer en veiliger maken... met Arthur Dallau

  28:57
  Dit is Logistiek met… Arthur DallauArthur Dallau is mede-oprichter van Droneport Rotterdam.Arthur en ik praten over de huidige stand van zaken op het gebied van drones in de lucht en op het water. Over hoe drones de logistiek en andere sectoren efficienter, duurzamer en veiliger kunnen maken. Wat bedrijven, overheden en instanties moeten doen om autonome drone operaties mogelijk te maken. En hoe de toekomst van drones in Nederland, Europa en de rest van de wereld er uit ziet. Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Droneport Rotterdam. Droneport Rotterdam is het Innovatie-ecosysteem voor Autonome en Onbemande Middelen - en het ontwikkelen, testen en beheren van deze middelen op het kruispunt van Haven, Luchthaven, Stad en Regio. De weg naar een efficiëntere, groenere, en veiligere wereld. Kijk voor meer informatie op droneportrotterdam.comLogistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.
 • 18. Over hoe onderwijs, bedrijfsleven en studenten samen de logistieke sector verbeteren... met Maurice, Kees-Willem, Tomas en Tobias

  35:55
  Dit is Logistiek met… Maurice Jansen, Kees-Willem Rademakers, Tomas van der Maarel en Tobias Monster.Maurice Jansen is onderzoeker en docent bij het Erasmus Centre for Urban, Port, and Transport Economics, Kees Willem is docent-onderzoeker stads- en voedsellogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, Tomas is Manager Business Development bij Broekman Logistics en Tobias is bedrijfseconomie student aan de Erasmus UniversiteitMet Maurice, Kees Willem en Tomas, praat ik over hoe studenten bedrijven in de logistieke sector kunnen helpen aan nieuwe inzichten. We praten ook over hoe onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen samenwerken om jong talent over te halen om voor de logistiek te kiezen.Met Tobias praat ik over het onderzoek dat hij met zijn medestudenten heeft gedaan bij Broekman Logistics en wat bedrijven in de logistieke sector zouden moeten doen om meer jong talent aan te trekken.Deze podcast bestaat uit drie delen. We laten we steeds eerst onderwijs en bedrijfsleven aan het woord en vervolgens belichten we de situatie vanuit de student.Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Erasmus Centre for Urban, Port, and Transport Economics. Erasmus UPT helpt huidige en toekomstige leiders een dieper inzicht te ontwikkelen in de economische, bestuurlijke en sociale evoluties in de domeinen van: stad, haven en luchthaven en transport en mobiliteit, door onderzoek en kennisoverdracht. Kijk voor meer informatie op eur.nl/UPTHogeschool Amsterdam. Hogeschool Amsterdam een kennisinstelling die met een breed aanbod aan beroepsonderwijs, waaronder logistiek management, een grote variëteit aan studenten opleidt die hun talenten maximaal ontplooien om zelfstandig en op een hoog niveau hun professie uit te oefenen. Kijk voor meer informatie op hva.nlBroekman Logistics. Broekman Logistics is een allround logistiek dienstverlener, die met 1000 medewerkers en sterke assets in terminals en warehousing klanten bedienen op het gebied van contract- en havenlogistiek. Kijk voor meer informatie op broekmanlogistics.comDe landelijke Zero Emissie Logistiek Challenge is mede mogelijk gemaakt door Topsector Logistiek.Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.
 • 17. Over de belangrijkste trends en uitdagingen in de logistieke sector... met Frank Verhoeven

  31:32
  Dit is Logistiek met… Frank VerhoevenFrank is CEO van Vos Logistics.We praten over de marktontwikkelingen in de logistieke sector en Frank bespreekt drie van de belangrijkste trends voor de komende jaren: de steeds verder gaande digitalisatie, de energietransitie en de impact van duurzaamheid en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Vos Logistics. Vos Logistics is een specialist op het gebied van klantspecifieke logistieke diensten en transport. Vos Logistics maakt zaken eenvoudig, beheersbaar en efficiënt voor hun klanten. Van bulk en groot-volume transport tot distributie en van opslag en value added services tot full supplychain-oplossingen. Kijk voor meer informatie op voslogistics.com.Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.
 • 16. Over de voordelen, uitdagingen en toekomst van elektrisch transport... met Johnny Nijenhuis

  35:01
  Dit is Logistiek met Johnny NijenhuisJohnny is Zero-Emission Truck Expert bij Nijenhuis Truck Solutions en mede-oprichter van eTrux EnergyJohnny en ik praten over de stand van zaken van elektrisch vrachtvervoer in Nederland.Johhny vertelt over de uitdagingen waar de sector voor staat bij de overstap naar emissieloze vrachtwagens, waar transportbedrijven op moeten letten bij zo’n overstap en wat voor technologische innovaties ons op dit vlak te wachten staan de komende jaren.Deze aflevering is mogelijk gemaakt door NIjenhuis Truck Solutions. Nijenhuis Truck Solutions is dé merkonafhankelijke expert op het gebied van batterij-elektrisch en waterstof-elektrische vrachtwagens en helpt bedrijven bij het maken van de overstap naar zero-emission trucks Kijk voor meer informatie op nijenhuistrucksolutions.nl. Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoog
 • 14. Over werken en carrière maken in de logistiek... met Matthew Harteveld en Stein van Est

  34:36
  Jong Logistiek Nederland presenteert: Logistiek met... Matthew Harteveld en Stein van EstMatthew is Operations Manager bij Bertschi en Stein is Senior Director Fulfilled by Maersk.Matthew, Stein en ik praten over hoe het is om te werken in de logistiek. Matthew en Stein vertellen over de verschillende stappen in hun carrière, over wat ze meemaken in de logistiek, over welke eigenschappen je nodig hebt om succesvol te zijn en waarom het zo ontezettend leuk is om in de logistiek te werken.Deze aflevering is live opgenomen op het jaarcongres van Jong Logistiek Nederland.Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Jong Logistiek Nederland. Jong Logistiek Nederland (JLN) is hét platform gericht op logistiek georiënteerde HBO-/WO-studenten en jong professionals tot en met 30 jaar. Zij zijn de verbindende schakel tussen bedrijven, overheid en onderwijs en bieden jonge logistici de kennis en contacten voor het opbouwen van een succesvolle carrière binnen de logistieke sector. Kijk voor meer informatie op jonglogistiek.nlTe gast waren Bertschi en Maersk. Bertschi is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in mulitmodaal transport van vloeistoffen en bulk voor de chemische industrie. Kijk voor meer informatie op Bertschi.comMaersk is een logistiek dienstverlener met een breed scala aan logistieke diensten, van zeevracht, tot luchtvracht, tot warehousing en fulfilment. Kijk voor meer informatie op Maersk.com Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.
 • 13. Over de duurzaamheid van de logistieke sector... met Marielle van Spronsen

  37:22
  Dit is Logistiek met Marielle van SpronsenMarielle is Global Head of Sustainability bij Vanguard Logistics. Marielle en ik praten over duurzaamheid in de logistiek. Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de kansen? En hoe kan technologie de verduurzaming ondersteunen? Marielle vertelt ook wat er nodig is om als sector de klimaatdoelen te halen.Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Management Producties. Management Producties is een onafhankelijk congresbureau en organisator van inspirerende strategische netwerkbijeenkomsten. Voor de logistieke sector organiseren zij evenementen als Logistiekdag, het Transportdebat, het Havencongres in Nederland en Belgie. Kijk voor een overzicht van alle events op managementprodcuties.com/evenementen.Te gast is Vanguard Logisics. Vanguard Logistics is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in wereldwijd transport. Of het nu om LCL, FCL, of luchtvracht gaat, Vanguard zorgt voor een naadloze transportoplosing van deur tot deur. Vanguard opereert vanuit 35 landen met meer dan 3000 zeevracht experts, 16 eigen magazijnen en een uitgebreid netwerl. Kijk voor meer informatie op vanguardlogistics.com dat is V A N G U A R D logistics.com Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.
 • 12. Over de stand van zaken in logistiek Nederland... met Hessel Visser

  36:00
  Dit is Logistiek met Hessel VisserHessel Visser is een logistieke duizendpoot. Hij is logistiek adviseur, docent en schrijver van boeken over logistiek. Hessel en ik praten over waarom de jongere generaties belangrijk zijn voor de logistiek, waarom de logistiek meer van zichzelf mag laten zien, over het belang van infrastructuur in Nederland en waarom overheid en bedrijfsleven aan de bak moeten om de logistieke positie van Nederland sterk te houden. Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Hessel Visser. Hessel is onder andere de auteur van toonaangevende logistieke boeken, zoals het standaardwerk Werken met logistiek, dat hij schreef samen met Ad van Goor.Logistiek met… is een productie van Klets Media en LogisticsMatter. De podcast is geproduceerd door Dimitry Vleugel. De muziek is van Galaxy Productions.Wil je ook te gast zijn in een aflevering van Logistiek met… stuur dan een e-mail naar logistiekmet@logisticsmatter.com.Voor meer over innovaties in de logistiek kun je terecht op logistiekmet.nl En vergeet niet de podcast te volgen in je podcast app. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe afleveringen.