Live Slow Ride Fast Podcast

8/9/2021

#3 BETER WORDEN: HARTSLAG OF VERMOGEN

Season 4, Ep. 119
Waarom heb je eigenlijk niets aan je snelheid, kun je je hartslagmeter in de prullenbak gooien en moet je investeren in een vermogensmeter?We mogen weer. Dit is de derde uit de reeks hoe jij efficiënter en effectiever kan trainen waardoor je bijvoorbeeld een snellere tijd kan halen op je favoriete klim. In deze kersverse aflevering vanLive Slow Ride Fast: De Beter Worden podcastgaan we het hebben over welke meetlat je beste tijdens je trainingen kan gebruiken. Hartslag of vermogen? Hartslag, vermogen en gevoel. Verschillende indicatoren die meten wat je nu eigenlijk aan het doen bent op de fiets. Maar waar kun je je als renner nu het beste op focussen als je beter wil worden? Spoiler alert: als het aan Jim ligt, kun je de hartslagmeter beter links laten liggen, en je verdiepen in wattages. En onderschat daarnaast het belang van je gevoel niet. Ook komt in deze aflevering de geschiedenis van trainingsmeetlatten voorbij: vanaf het meten van de snelheid tot aan hoeveel watt je trapt.Dit allemaal en meer hoor je in de nieuwste aflevering van:Live Slow Ride Fast: DeBeter Worden podcast.Dit de laatste aflevering van de Beter Worden podcast die je in de Live Slow Ride Fast feed vindt. Volg/abonneer op de Beter Worden feed op Spotify, iTunes en YouTube om niks te missen van de komende episodes!💥Moraal gekregen na de podcast? Pak je gratis maand JOIN via de kortingscode https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9💥Heb je naar aanleiding van deze aflevering een vraag aan Jim, stel ze dan via het Instagram kanaal @liveslowridefastltd. Elke maandag verschijnt er een story waar je je brandende vraag kwijt kunt. En vergeet niet een review te schrijven, goed voor je karmapunten.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf.
8/2/2021

#2 BETER WORDEN: HERSTELLEN

Season 4, Ep. 118
Sneller herstellen = sneller Beter Worden! Maar hoe herstel je als wielrenner eigenlijk het best? Herstellen is namelijk de sleutel tot goed trainen. Er is weer een nieuwe aflevering vanDe Beter Worden podcast, de nieuwe podcastserie van Live Slow Ride Fast! Een nieuwe serie in een nieuwe feed, maar om jullie alvast warm te maken zijn de eerste 3 afleveringen in de Live Slow Ride Fast feed te vinden. Laurens, Stefan en Jim van den Berg zorgen er weer voor dat jij na deze vijftig minuten effectiever en efficiënter traint dan voor je op de afspeelknop drukte.In deze aflevering wordt onder andere besproken wat de meest gemaakte fouten zijn bij amateurs op het gebied van herstellen. Mag je nou bijvoorbeeld wel of niet stiekem een welverdiend biertje drinken na het fietsen? En als je dat doet: wat voor soort bier moet je dan eigenlijk drinken? Ook daar kom je in deze aflevering achter.Verder is er natuurlijk ook altijd nog ‘Opa vertelt’ en legt Laurens uit dat niet alleen fysieke rust, maar ook mentale rust erg belangrijk is en hoe verschillende profs daarmee omgaan.En hoe zit het nou met die geheimzinnige ketonen, helpen die compressiekousen nou echt en is losfietsen belangrijk? Dit allemaal hoor je in deze fonkelnieuwe aflevering vanLive Slow Ride Fast: DeBeter Worden podcast.💥Trainen maarrrr, pak die kortingscode voor de trainingsapp JOIN: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden.
7/26/2021

#1 BETER WORDEN: CONSISTENTIE

Season 4, Ep. 117
Deze keer geen Live Slow Ride Fast aflevering, maar één uit onze nieuwe podcastreeks: de Beter Worden podcast. Een nieuwe serie in een nieuwe feed, maar om er een beetje in te komen zijn de eerste 3 afleveringen in de Live Slow Ride Fast feed te vinden. Laurens en Stefan zijn in deze podcast niet met z’n tweeën. Ook Jim van den Berg van JOIN is er weer bij. Na de vorige aflevering kwamen er een hoop positieve reacties, maar ook dat een hoop luisteraars nog zaten met vragen.Dat heeft de heren vanLive Slow Ride Fastlatenbesluiten om maar liefst 10 afleveringen te gaan maken vanLive slow ride Fast: DeBeter Worden podcast.Zodat we in hapklare brokken effectieve en efficiënte manieren van trainen serveren waar elke amateur beter van wordt. Wat zijn bijvoorbeeld de meest gemaakte fouten bij amateurs en wat voor ontwikkeling heeft Laurens gemaakt in zijn denken over trainen?We trappen af met de vraag waarom het blijven trainen (consistentie) zo belangrijk is. Het klinkt namelijk zo simpel: ‘Gewoon blijven fietsen’. Helaas ziet Jim net iets te vaak dat amateurs ‘even’ hun fiets drie maanden niet aanraken. En dat is een kwalijke zaak, want: ‘Conditie komt te voet en gaat te paard’, aldus onze trainert.Daarom bespreken we deze week waarom je moet blijven trainen, wanneer je wel rust moet houden en je hoe ervoor zorgt dat het fietsen leuk blijft in deze spiksplinternieuwe aflevering vanLive slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.💥 En voor wie niet wachten kan met trainen, is hier de kortingscode voor de app JOIN te vinden: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9 💥Mocht je nou meer Beter Worden podcast willen, abonneer je dan in je favoriete podcast app. En je weet het: met sharen, doorsturen, liken en reviews schrijven maak je ons intens gelukkig.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf.