Share

cover art for 35. Ihmisen toiset aivot?

Leikitäänkö lääkäriä?

35. Ihmisen toiset aivot?

Joululoma, talviloma ja brain storming: podcast on siis ollut pitkään tauolla. Mutta nyt Ina ja Heidi ovat vihdoin palanneet etästudioon täynnä uusia ideoita ja tarinoita. Vuoden ensimmäisessä jaksossa tehdään pikakatsaus arjen kuulumisiin ja vuoden aloitukseen, mutta jakson pääaiheena on kuitenkin jotakin ihan muuta. Jaksossa tentitään nimittäin Inan ja Heidin suoliston, endokrinologian ja ravitsemuksen osaamista. Muistaako Ina vielä vitamiinien puutosoireet? Osaako Heidi jo diagnosoida umpilisäkkeen tulehduksen? Entä miksi vatsavaivat oikein ovat lääkärin pahin painajainen?More episodes

View all episodes

 • 40. Ulkomailla opiskelun ABC: Tšekki

  51:25
  Ulkomailla opiskelun ABC - sarja jatkuu vihdoin! Tämän viikon jaksossa kuullaan, millaista on opiskella Prahan englanninkielisessä lääkiksessä, kun etästudioon saadaan vieraaksi twomedstories intragram tiliä pitävä Cristina. Cristina on 4. vuoden lääkisopiskelija jolla on, joka päätyi Prahaan parin hakukerran jälkeen. Nyt hän kertoo, miten Tsekkien lääkis eroaa Suomesta ja kenelle Prahassa opiskelu sopisi. Miksi ensimmäisen vuoden opinnot ovat jääneet Cristinalle erityisesti mieleen? Miten Prahaan haetaan ja kuka voi hakea? Entä millaista on tavallinen opiskelijaelämä Tsekeissä?
 • 39. Pilotin täydeltä toimintaa

  37:16
  Tällä viikolla Ina ja Heidi ovat taas istuneet telkkarin ääreen arvioimaan yhden lääkärisarjan pilottijakson. Molempien mimmien kestosuosikki on Greyn Anatomia, mutta tällä kertaa telkkarista on katsottu lääkärisarja New Amsterdamia. Onko kyseinen sarja enemmän vai vähemmän realistinen kuin Greyn Anatomia? Entä millaisia pilotin lääketieteelliset caset ovat? Kuka on kenenkin suosikkihahmo ja jatkuuko sarjan katselu pilotin jälkeen? Montako skalpellia New Amsterdamin pilottijakso saa Leikitäänkö lääkäriä? - podin ankaralta TV-raadilta?
 • 38. Kolme askelta lääkäriksi

  55:12
  Viikon jakso aloitetaan kuulumisten vaihdolla, jossa Ina kertoo tarkemmin anestesiologian harjoitusviikostaan ja Heidi työkuulumisistaan. Jakson aiheena on kuitenkin Kolme Käännekohtaa - podcastista inspiroitunut haastattelu. Ina ja Heidi kyselevät toisiltaan, mitkä ovat olleet heidän elämässään ne kolme käännekohtaa, jotka ovat johdattaneet molemmat mimmit tähän pisteeseen, jossa he nyt ovat opinnoissaan ja elämässään. Liittyvätkö kaikki käännekohdat lääkikseen hakemiseen? Entä voivatko käännekohdat olla myös niitä elämässä tehtyjä virheitä? Mitä tärkeää Ina on oppinut välivuoden aikana ja miksi ulkomaille muuttaminen auttoi Heidin lääkikseen?
 • 37. Lääkärikäyntien kummat kysymykset

  45:51
  Tämän viikon jaksossa kurkistetaan tavallisten lääkärikäyntien maailmaan, ja Ina ja Heidi kertovat lääkiksen käytännön koulutuksesta. Jokainen meistä on varmasti lääkärikäynnin yhteydessä ollut tutkittavana ja haastateltavana. Mutta mitä lääkärikäynti sisältää lääkärin näkökulmasta? Miten potilas tutkitaan systemaattisesti ja miten potilaan tutkimista harjoitellaan koulussa? Mitä tarkoittaa anamneesi ja tuseeraus? Entä miksi lääkärikäyntien yhteydessä joutuu vastailemaan lukuisiin kysymyksiin? Kuuntele vastaukset viikon jaksosta!
 • 36. Kandikesä kiikarissa

  40:02
  Uusi vuosi ja kevättalvi on aina varma merkki kesätyörekryjen alkamisesta. Kesätyöhaku saattaa olla stressaavaa, työpaikkoja on hankala löytää ja jopa alkuun pääseminen voi olla vaikeaa. Millaisia hommia lääkisopiskelijana voi edes oikein tehdä? Viikon jaksossa Leikitäänkö lääkäriä? - podin juontajat Ina ja Heidi kertovat omista kesätyökokemuksistaan, pohtivat hyvän työpaikan kriteereitä, ja jakavat vinkkejä terveysalan työmahdollisuuksista, kuten Terveystalon Kandin kesäkoulusta. Lisäksi Ina kertoo tarkemmin 4. ja 5. vuoden kandioikeuksista ja omista kesäsuunnitelmistaan. Milloin kesätyörekryt yleensä alkavat? Mitä töitä voi tehdä ennen kandinoikeuksia? Entä millaiset arvot työpaikalla ovat tärkeitä? Ja miksi nelosvuoden opiskelijoiden kannattaa olla tarkkana 5. vuoden kesätöiden suhteen jo nyt?Hei sinä 4. vuoden opiskelija! Terveystalon kesäkandirekry kesälle 2023 on nyt auki, lisää tietoa löydät Terveystalon Instagramin puolelta @toissaterveystalossa Kaupallinen yhteistyö: Terveystalo
 • 34. Lääkis: odotukset vs todellisuus

  45:48
  Vuoden viimeisessä Leikitäänkö lääkäriä-podijaksossa käydään läpi erilaisia ennakko-odotuksia lääkisopiskelusta ja niiden todenmukaisuutta oikeassa elämässä. Oletko ajatellut, että lääkiksessä kaikilla on loputonta motivaatioita ja energiaa opiskeluun? Entä oletko olettanut, että kaikki lääkisopiskelijat tekevät kauniita muistiinpanoja ja koristelevat asuntonsa lääkisaiheisilla sisustuselementeillä? Todellisuus on (valitettavan) usein jotain aivan muuta: motivaationpuuttetta ja kiireessä sutattuja muistioita. Jaksossa käydään myös läpi opiskeluvuoden kohokohtia ja odotuksia ensivuodelle! Leikitäänkö Lääkäriä - podi jää nyt tauolle ja palaa taas ensivuoden puolella! 
 • 33. Hammaspeikkoja ja turbokiikareita

  52:51
  Vuoden tokavikaa jaksoa viedään! Tällä viikolla studioon on saatu vieras kertomaan arjestaan hammaslääkiksessä. Minnea on opintojaan rakastava neljännen vuoden opiskelija Helsingin hammaslääketieteellisessä eli kuka olisikaan parempi vaihtoehto vieraaksi! Nyt vastataan siis kaikkiin niihin polttaviin kysymyksiin, joita kuuntelijat ovat lähettäneet hammaslääkikseen liittyen viimeisen vuoden aikana. Miksi hammaslääkisläiset joutuvat lukemaan koko kehon anatomiaa lääkisläisten seurana? Mistä tietää kumpi opintosuuntaus itselle sopii parhaiten? Millaista on ihan tavallinen arki hammaslääkiksessä ja mitä opintojen jälkeen voi ryhtyä tekemään? Entä mitkä oikein ovat turbokiikarit?
 • 32. Anatomiaa Greyn tapaan

  43:20
  Tällä viikolla Ina ja Heidi istahtavat sohvalle ja arvostelevat parhaimman sairaaladraaman, nimittäin Greyn Anatomian. Sairaalasarja käy läpi kriittisen arvostelun kun lääkisopiskelijat käyvät läpi sarjan lääketieteen ja todellisuuden. Käytetäänkö defibrilaattoria oikein ja vastaako toiminta leikkaussalissa oikeaa elämää? Entä onko oikeissa sairaaloissa myös työpaikkaromansseja ja nukkuuko kukaan päivystyksen lepohuoneissa?Voit halutessasi katsoa Greyn anatomia ensimmäisen tuotantokauden ensimmäisen jakson, jotta saat vielä enemmän irti tämän viikon podista!