Share

cover art for 63: Den opposisjonelle medarbeider, med Edvin Schei

Lederskap – NHHs podcast om ledelse

63: Den opposisjonelle medarbeider, med Edvin Schei

I denne episoden diskuterer vi hvordan man som leder skal håndtere urokråker! Og hvorfor kan opposisjonelle medarbeidere være nyttige å ha i organisasjonen? Episodens gjest er Edvin Schei, som er professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen, allmennlege, og grunnlegger av Filosofisk poliklinikk.


Vi tar juleferie fra podkasten nå, men gleder oss til ny sesong på nyåret.

More episodes

View all episodes

 • 72: Regnskap og styring, med Finn Kinserdal

  47:24
  Hvor mye trenger du å kunne om regnskap for å være en god leder? Sesongens siste gjest er førsteamanuensis og instituttleder Finn Kinserdal ved NHHs Institutt for Regnskap, Revisjon og Rettsvitenskap. Han er også revisor for blant annet Equinor, styremedlem i Posten og tidligere partner i EY.
 • 71: Strategi for bærekraft, med Caroline Ditlev-Simonsen

  01:04:22
  Bærekraft har vært på agendaen i årevis, men med nye regulereringer opplever nok mange ledere at bærekraftsarbeid er en ekstrajobb som blir tredd nedover hodet på dem. I denne episoden diskuterer vi en praktisk tilnærming til tema som regulering og rapportering. Ikke minst skal vi bore i bærekraft og business! Episodens gjest er BI-professor Caroline Dale Ditlev-Simonsen, som er aktuell med boken “Strategi for bærekraftig forretningsdrift”.
 • 70: Mangfold og inkludering, med Francine Mbanza Jensen og Annelise Ly

  52:12
  Hvilken rolle spiller norsk språk for inkludering, og hva kan både ledere og arbeidstakere gjøre bedre? Episodens gjester er Francine Mbanza Jensen, leder for Empo flerkulturelt ressurssenter i Kirkens Bymisjon og grunnlegger av Unity Spark, og Annelise Ly, førsteamanuensis ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH.
 • 69: Innovasjon i forretningsmodeller, med Simen Engebretsen og Magne Angelshaug

  50:45
  Vi utforsker innovasjon i forretningsmodeller! Hva er mulighetene, og hvilke utfordringer kan oppstå? Episodens gjester er Magne Angelshaug, postdoktor i forretningsmodellinnovasjon ved NHH, og Simen Aasen Engebretsen, leder for konserninnovasjon i forsikringsselskapet Gjensidige. De har utviklet en ny sirkulær forretningsmodell for å håndtere skadesaker, og vi diskuterer denne samt andre former for nyvinninger.
 • 68: AI og konkurransefortrinn, med Eirik Sjåholm Knudsen

  45:53
  AI-revolusjonen er i gang, men hvordan kan du og din virksomhet oppnå konkurransefortrinn? I denne episoden diskuterer vi teknologi med Eirik Sjåholm Knudsen, professor i strategi ved NHH. Om du vil høre mer fra Eirik kan du sjekke ut episode 25 om Strategi og kreativitet. Og kom gjerne med innspill til tema og gjester! Lederskap er tilbake etter påskeferien.
 • 67: Profesjonell identitet, med Christer A. Flatøy

  45:13
  Hvordan påvirker profesjonell identitet ledere og ansatte, hvilken rolle spiller interimledere, og hva vet vi om frilanseres tilknytning til arbeidslivet? Vi har invitert eksperten Christer Andre Flatøy for å drøfte disse temaene. Han har en fersk doktorgrad fra Samfunns- og Næringslivsforskning (SNF) og Norges Handelshøyskole (NHH), og jobber nå som foreleser ved Institutt for Strategi og Ledelse (SOL) ved NHH. Skriv gjerne til oss om du har tips til tema eller gjester! Og husk å klikke på “abonner”, så blir du tipset om nye episoder.
 • 66: Den norske modellen og HR, med Karen Modesta Olsen

  44:26
  Vi har invitert Professor Karen Modesta Olsen til å fortelle om sin nye bok, som forklarer hvilken betydning den norske arbeidslivsmodellen har for HR-arbeid. I tillegg snakker vi om hvordan digitalisering, hybrid arbeid og bærekraft virker inn på HR-arbeidet. Skriv gjerne til oss om du har tips til tema eller gjester! Og husk å klikke på “abonner”, så blir du tipset om nye episoder.
 • 65: Filosofi og litteratur i ledelse, med Steinar Bjartveit

  50:57
  Hvilken betydning spiller humaniora i ledelse og lederutvikling? Og hvorfor kan man bli en bedre leder av å lese romaner? Episodens gjest er Steinar Bjartveit, som har skrevet flere bøker om temaet. Han er ellers partner og lederutvikler i KEIRON, og underviser på BI.
 • 64: Fra regnskap til handling, med Trond Bjørnenak

  36:23
  Lederskap er tilbake! I denne episoden snakker vi om hvordan bedrifter kan ta gode strategiske valg basert på de økonomiske konsekvensene disse valgene måtte ha. Hvordan er det mulig å fremskrive slike valg, og hva må man tenke på?Episodens gjest er Trond Bjørnenak som er professor ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap ved Norges Handelshøgskole. Han forsker blant annet på synliggjøring av bedrifters potensielle resultat. Han er også programdirektør for NHH Executive sitt EMBA-program i økonomisk styring og ledelse.