Share

cover art for 46: Varsling og korrupsjon, med Maja de Vibe og Kasper Vagle

Lederskap – NHHs podcast om ledelse

46: Varsling og korrupsjon, med Maja de Vibe og Kasper Vagle

I denne episoden av Lederskap snakker vi om varsling og korrupsjon. Større saker får ofte medieoppmerksomhet, men varsling er noe som angår alle organisasjoner. Hvordan skal man lage gode varslingsrutiner? Og hvordan skal man ivareta varslere? Episodens gjester er Maja de Vibe, som er Chief Compliance Officer i Statkraft, og Kasper Vagle, som er nyslått doktor innen korrupsjon fra NHH. God sommer! Lederskap er tilbake til høsten.

More episodes

View all episodes

  • 78: Høyprestasjon og ledelse, med Sigrid Røyseng og Liv Hemmestad

    01:06:31|
    I denne episoden av Lederskap diskuterer vi boken “Klokskap og ledelse i høytpresterende miljøer” sammen med forfatterne, professor Sigrid Røyseng (Norges musikkhøyskole / BI) og førsteamanuensis Liv Hemmestad (USN / Olympiatoppen). Vi dykker ned i hvordan praktisk klokskap kan utfordre tradisjonelle ledelsesteorier og fungere som en motvekt til den heroiske lederforståelsen. Gjennom eksempler fra Nasjonalballetten og det kvinnelige håndballandslaget får vi innsikt i hvordan ledelsesidealer har utviklet seg og hva vi kan lære av teamdynamikk innen kunst og idrett for å bygge sterkere team på arbeidsplassen.
  • 77: Frykt og psykologisk trygghet, med Bård Fyhn

    56:12|
    I denne episoden dykker vi dypt inn i konseptet psykologisk trygghet med postdoktor Bård Fyhn (NHH), som var gjest i ep. 5 av Lederskap. Vi utforsker hva psykologisk trygghet egentlig er, avkrefter vanlige misforståelser, og diskuterer hvordan det utvikler seg over tid i organisasjoner. Fyhn deler innsikt om balansen mellom frykt og trygghet, samt rollen ledere og medarbeidere spiller i å skape et psykologisk trygt arbeidsmiljø. Lyttere vil få verdifulle tips om hvordan de kan fremme psykologisk trygghet på egen arbeidsplass.
  • 76: Retorikk for ledere, med Jens Kjeldsen

    01:00:04|
    Hvorfor er noen overbevisende og troverdige, mens andre mister sitt publikum? Professor Jens Kjeldsen (UiB), en av Skandinavias ledende eksperter på retorikk, forteller hvordan retoriske virkemidler kan hjelpe ledere til å kommunisere tydeligere og mer effektivt. Helt til slutt forklarer han også hvorfor ledere må slutte å bruke PowerPoint!
  • 75: Narsissisme, med Espen Skorstad

    52:41|
    Hva innebærer det egentlig å ha narsissistiske trekk som leder, og kan det være positivt? Organisasjonspsykolog og Fairsight-gründer Espen Skorstad er tilbake som gjest for å snakke om sin helt ferske bok, "Den fabelaktige narsissisten".
  • 74: Lederisme, med Tom Karp

    48:13|
    Hva skal man med ledere? Professor Tom Karp mener at “lederisme” er en ideologi og et fenomen som er løftet frem av en ledelsesindustri med egeninteresse i å fremsnakke ledelse. I denne episoden diskuterer vi verdien av lederskap, ledelsesforskning og lederutvikling. Karp er professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania, tidligere toppleder og forfatter av flere bøker om ledelse og personlig utvikling. 
  • 73: Utbrenthet, med Christina Nerstad

    50:37|
    Velkommen tilbake til en ny sesong av Lederskap! I denne episoden utforsker vi hvem som er mest sårbare for å bli utbrent og hvorfor man kan bli det. Ikke minst presenteres flere løsninger på hvordan man som leder kan motvirke at ansatte sykemeldes. Episodens gjest er Christina G. Leonore Nerstad, Professor ved Institutt for ledelse og organisasjon på Handelshøyskolen BI.
  • 72: Regnskap og styring, med Finn Kinserdal

    47:24|
    Hvor mye trenger du å kunne om regnskap for å være en god leder? Sesongens siste gjest er førsteamanuensis og instituttleder Finn Kinserdal ved NHHs Institutt for Regnskap, Revisjon og Rettsvitenskap. Han er også revisor for blant annet Equinor, styremedlem i Posten og tidligere partner i EY.
  • 71: Strategi for bærekraft, med Caroline Ditlev-Simonsen

    01:04:22|
    Bærekraft har vært på agendaen i årevis, men med nye regulereringer opplever nok mange ledere at bærekraftsarbeid er en ekstrajobb som blir tredd nedover hodet på dem. I denne episoden diskuterer vi en praktisk tilnærming til tema som regulering og rapportering. Ikke minst skal vi bore i bærekraft og business! Episodens gjest er BI-professor Caroline Dale Ditlev-Simonsen, som er aktuell med boken “Strategi for bærekraftig forretningsdrift”.
  • 70: Mangfold og inkludering, med Francine Mbanza Jensen og Annelise Ly

    52:12|
    Hvilken rolle spiller norsk språk for inkludering, og hva kan både ledere og arbeidstakere gjøre bedre? Episodens gjester er Francine Mbanza Jensen, leder for Empo flerkulturelt ressurssenter i Kirkens Bymisjon og grunnlegger av Unity Spark, og Annelise Ly, førsteamanuensis ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH.