Share

cover art for Challisrapporten för LIVO avsnitt 7: Gerd Holmgren och systematiken

Ledarskap för chefer

Challisrapporten för LIVO avsnitt 7: Gerd Holmgren och systematiken

Socialtjänsten arbetar ibland i skuggsidan av vad vi vill kännas vid, t.ex. med våld i nära relationer. Nyckeln till Gerd Holmgrens livsgärning handlar om att jobba systematiskt, hitta fakta, pröva, utvärdera och så pröva igen, samt lyfta fram frågan. 

I detta avsnitt besöker vi Enheten mot våld i nära relationer i Trollhättan och får ta del av en stark vision om ett liv utan våld och en verksamhet som gör skillnad över kommungränsen. Denna omgång av Challisrapporten görs på uppdrag av LIVO, Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete.

More episodes

View all episodes

 • Ledarnas pensionspodd för dig inom offentlig sektor #2: Inför valet av pensionsplan om du har pensionsavtalet KAP-KL

  27:57
  Detta är podd nummer två i ämnet om förändringarna i pensionsavtalen från 1 januari 2023 som berör dig som arbetar inom kommun och region. Denna gång tar vi upp valet som du med pensionsavtalet KAP-KL kan göra fram till 31 maj 2023 som innebär ett byte till pensionsavtalet AKAP-KR med extra pensionsavsättning.Ledarnas pensionsspecialist Erica Ropero samtalar med Cecilia Curtelius Larsson pensionsexpert på OFR, som varit med och förhandlat fram det nyutvecklade pensionsavtalet.
 • Challisrapporten för LIVO avsnitt 10: Jill Hedlund och processen

  01:03:58
  Att tillsammans skapa överblick och ta ansvar för helheten. Att införa processorientering och starkare flöden. Det är i fokus hos Jill Hedlund och individ- och familjeomsorgsavdelningen i Torsås kommun. Denna omgång av Challisrapporten görs på uppdrag av LIVO, Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete. ...
 • Challisrapporten för LIVO avsnitt 9: Siv Hagengrinder och perspektivet

  59:47
  Det finns ett fantastiskt äldreboende i Herrljunga. För de som bor där är det som att vara hemma. Vi möter Siv som med en fast hand och en stark vision leder arbetet. Och hon bygger i dagarna ett nytt boende som får en att överväga en flytt på äldre dagar!  Denna omgång av Challisrapporten görs på uppdrag av LIVO, Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete.
 • Challisrapporten för LIVO avsnitt 8: Mattias Hallman och tekniken

  59:11
  Stora delar av vården flyttas närmre vårdtagaren och hemmet. Vad innebär egentligen kommunal primärvård och hur arbetar man med införandet av ny teknik i verksamheten? Vi möter Mattias, hälso- och sjukvårdschef i Habo kommun som envist fasthåller oss i att göra skillnad där vi kan och hitta mervärdet i tekniken. Föreläsningen som nämns i avsnittet om sak, sätt och samhälle i förhållande till ny teknik med Katarina Gidlund kan tittas på i sin helhet här https://youtu.be/nNSm9ubGQ3YDenna omgång av Challisrapporten görs på uppdrag av LIVO, Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete.
 • Challisrapporten för LIVO avsnitt 6: Sandra Säljö och uppdraget

  59:25
  Sandra Säljö är styrelseledamot i LIVO, Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete. Och socialchef i Herrljunga, där vi också gjort ett besök. Hur ser framtidens socialtjänst ut och hur formas den redan idag av chefer och verksamheter? Sandra ger Henrik uppdraget att besöka chefer och deras verksamheter runtom i Sverige och undersöka saken. Denna omgång av Challisrapporten görs på uppdrag av LIVO, Ledarna inom vård, omsorg och socialt arbete.
 • Ledarnas pensionspodd – Nyheter för dig inom kommun och region 2023

  38:16
  Från den 1 januari 2023 omfattas de flesta som arbetar inom kommun och region av pensionsavtalet AKAP-KR. Avsättningen till pension höjs då med 1,5 procentenheter. Nuvarande pensionsavtal KAP-KL blir kvar för vissa grupper, för att ingen ska riskera att avbryta sitt förmånsbestämda intjänande. Ledarnas pensionsspecialist Erica Ropero samtalar med Cecilia Curtelius Larsson pensionsexpert på OFR, som varit med och förhandlat fram det nyutvecklade pensionsavtalet.
 • Challisrapporten 5: Vad är avgörande när vi ska arbeta med hållbarhet?

  41:53
  Avsnitt 5 – Henrik återkopplar till Håkan Henrik berättar om det han har fått till sig när han har pratat med chefer i branschen kring hållbarhet. Vad är det som är avgörande för att utvecklingen ska fortsätta i rätt håll när vi arbetar med hållbarhet? Engagemang och att vi gör det tillsammans var några av de insikter som kom fram i de samtal som gjorts.
 • Challisrapporten 3: Hur hanteras inriktningsbeslut och policies i produktion?

  30:00
  Avsnitt 3 – Henrik har ett samtal med Martin Karlsson, produktionsledare på HKScan Henrik och Martin återkommer till delaktigheten på arbetsplatsen men också hur övergripande policies och inriktningsbeslut hanteras i produktion och vad som skapar motivation till att öka arbetet med hållbarhet bland alla anställda på en arbetsplats.