Share

Lapin kauppakamari

Kestävää kasvua pohjoisesta


Latest episode

 • 9. #9 Lapin Liisan erikoisjakso

  20:13
  KamariKornerin erikoisjaksossa ääneen pääsee Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Liisa Ansala. Erikoisjaksossa Liisa summaa kolmea vuotta, jona aikana hän on johtanut Suomen pohjoisinta kauppakamaria. Tähän kolmeen vuoteen on mahtunut huikeita onnistumisia, mutta myös suuria kriisejä niin toimiston ulkopuolella kuin henkilökohtaisessa elämässä.

More episodes

View all episodes

 • 8. #8 Missä on EU-vaalikutkutus?

  41:58
  EU-vaalit tulee, mutta missä on vaalipöhinä? Vaalikuumetta kanssamme nostattamassa ovat eurovaaliehdokkaat Unna Eteläinen (Suomen nuorin ehdokas), Aura Salla (EU-politiikkaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori) ja Eero Heinäluoma (EU-areenan uusi kyky). Mediakatsauksessa käydään pohdintaa, millainen dominoefekti syntyy Lapissa, jos nykyisiä kansanedustajia pääsee Brysseliin.
 • 7. #7 Kaivoskeskustelu

  38:15
  Mikä kaivoksissa pelottaa? Kaivoskeskustelu herättää suuria tunteita. Keskustelu käy kuumana niin Lapissa kuin Lapin ulkopuolella. Löytyisikö keskusteluun enemmän harmaan sävyjä? Kanssamme kaivoksista ja luonnonsuojelusta keskustelee Emma Kari. Mediakatsauksessa puhumme mm. kaivosverosta ja EU:n omavaraisuustavoitteista.
 • 6. #6 Palovaroittimet ja panssarivaunut

  27:47
  Keskustelua turvallisuudesta skaalalla palovaroittimista panssarivaunuihin. Jakson vieraana Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto, jonka kanssa puhumme matkailun turvallisuudesta ja resurssien riittävyydestä. Entä mitä Liisa Ansala vastaa tämän kvartaalin Kvartaalikysymykseen?
 • 5. #5 Lapin eksistentiaalinen liikenne

  29:59
  Vuorossa meidän lempiaihe: liikenne. Mutta miksi? Pitkiä etäisyyksiä kanssamme on päivittelemässä liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. Lisäksi asiaa rakkaasta valtatie 21:stä.
 • 4. #4 Presidentinvaalikutkutus

  29:49
  Mihin presidenttiä nyt kaivataan? Vuosi 2024 alkaa uuden presidentin valinnalla, joten tartuimme totta kai tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Erikoisvieraaksi saimme presidenttiehdokkaan Olli Rehnin ja hänen kanssaan puhumme tietenkin Lapista ja kuulemme kuka on hänen presidentillinen esikuvansa.
 • 3. #3 Lapin TKI:n neljän prosentin haaste

  31:24
  Puhetta TKI:sta selkokielellä. Joulupöydän herkkupalana tarjoillaan puhetta TKI-toiminnasta ja Lapin TKI-tasosta. Jakson vieraana Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi. Jakson lopussa teemme myös kvartaalikatsauksen.Jakso on osa Lapin kauppakamari Kasvua Lappiin innovaatioilla -hanketta, joka on toteutettu EAKR-rahoituksella.