Share

Lapin kauppakamari

Kestävää kasvua pohjoisesta


Latest episode

 • 4. 4. Lea Marski – Latu auki maailmalle

  51:13
  Kansainvälistyvien yritysten huippuvoitelutiimi. Silloin, kun kansainvälistymisestä haaveileva yritys on eksymässä palveluviidakkoon, avuksi kannattaa kutsua Team Finland -koordinaattori Lea Marski. Tässä jaksossa Lean kanssa avataan monelle helposti auki jääviä kysymyksiä liittyen yritysten kansainvälistymiseen, saatavilla olevaan asiantuntija-apuun, palvelupolkuihin, erilaisiin tukimuotoihin ja byrokratiaviidakkoon.

More episodes

View all episodes

 • 3. 3. Olli Pallari – Latu auki maailmalle

  45:26
  Tervolalaisella asenteella maailman laduille. Ei se kansainvälistyminen niin vaikeaa ole: jos ei osaa kieliä, niin varaa vain toisen matkalipun sille, joka osaa kohdemaan kieltä. Näin suorasukaisesti voi myös kansainvälistymistä lähestyä, jos on Tevolan konepajan toimitusjohtajaa uskominen. Latu auki maailmalle -sarjan kolmannessa jaksossa vieraana Olli Pallari. Ollin kanssa jutellaan mm. keksintöjen kaupallistamisesta, kansainvälisten asiakkaiden löytämisestä, suurlähetystöjen tarjoamista palveluista, kielitaidon merkityksestä ja ammatillisen koulutuksen tilanteesta.
 • 2. 2. Petri Mure - Latu auki maailmalle

  45:46
  Vastuullisuus on hiihdon ultramatka. Latu auki maailmalle -sarjassa vieraana Outokummun vastuullisuusjohtaja Petri Mure.Petrin kanssa keskustellaan Tornion terästehtaalla nauhoitetussa jaksossa vastuullisuuden eri aspekteista, työturvallisuudesta, yritysten muodostamista ekosysteemeistä, maailmaa mullistavista megatrendeistä, kiertotaloudesta, uramahdollisuuksista ja tottakai Torniossa kehitetystä maailman vastuullisimmasta ruostumattomasta teräksestä.
 • 1. 1. Pyry Talvensaari - Latu auki maailmalle

  49:11
   Latu tehdään yhdessä. Lapin kauppakamarin podcastin Latu auki maailmalle -sarjan ensimmäisessä jaksossa vieraana Harriniva Hotels & Safaris toimitusjohtaja Pyry Talvensaari.Pyryn kanssa vaihdetaan ajatuksia Lapin matkailun menneestä ja tulevasta, innovaatioista ja pullonkauloista sekä teemoista kuten matkailun digitalisaatio, työnantajabrändi, vastuullinen kasvu, liikenneyhteydet, koronapandemian opetukset ja kansainvälistymisen tärkeimmät kumppanit.