Kvinnoliv och Tjejvardag

 • 8. Jämställdhet: vad behöver göras för ett jämställt arbetsliv?

  44:12
  Hur ska vi hinna prata om den nödvändiga jämställdhetsrevolutionen på 30 min? Vi måste prata jättefort för att få med alla hundra nivåer av förändring i samhället, på jobbet, hemma och i oss själva. I vilka gropar har vi själva fallit? Vilka berg har flyttats? Expertkommentator: Anna Jungner-Nordgren, ordförande för Svenska Kvinnoförbundet och kommunikationsrådgivare.I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 7. Vem är du innerst inne? Om att våga vara sig själv

  51:53
  Vad finns innerst inne och hur fasiken hittar man dit? En pod om terapi, självkännedom, självkänsla och mod. Amanda och Maria har gemensamt 15 år av terapi bakom sig så det vet en hel del om vägen inåt. Expertkommentator: Ramieza Mahdi, kandidat till ordförande för Svenska Kvinnoförbundet, vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundets lokalavdelning Vasa svenska kvinnoklubb och fullmäktigeledamot i Vasa stadsfullmäktige.I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 6. På riktigt viktigt. Hur ser din behovshierarki ut?

  38:47
  Vad är viktigt i livet? En emotionell och existentiell diskussion om vad man trodde var viktigt när man var ung och vad som är viktigt nu. Om nödvändigheten att förändras för att må bra men också om vad som händer om det man tror att är viktigt för andra blir det som styr dig. En pod om hälsa, kvinnohälsa.Expertkommentator: Anita Westerholm, vice ordförande och kandidat till ordförande för Svenska Kvinnoförbundet, stadsstyrelsens II vice ordförande i Raseborg. I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 5. Spiritualitet

  40:05
  Vad är meningen med livet? Vad gör ditt liv meningsfullt? En podd om vägen och målet men också om diket och att köra vilse. Amanda och Maria berättar om sina kartor och en inre GPS som envisas med att tala rikssvenska.Expertkommentator: Emina Arnautovic, fullmäktigeledamot i Närpes stadsfullmäktige och integrationssakkunnig på Folkhälsan. I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 4. Familj - Lycka och last

  41:11
  Barn är fantastiskt men får man längta efter mer? Det är kanske ohållbart att göra allt samtidigt men vad är egentligen grunden i ett hållbart familjeliv?En podd om den eviga balansen mellan jag och vi, mellan familj och jobb, mellan behov och verklighet.Expertkommentator: Pia Sundell, kandidat till ordförande för Svenska Kvinnoförbundet och verksamhetsledare för Barnavårdsföreningen.I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 3. Går det flera tåg? Om att byta bransch eller jobba med olika grejer samtidigt

  37:52
  Får man ändra sig mitt i karriären? Byta bransch och vad kostar det? En podd om att arbete idag är mer än försörjning för många. Kreativitet, flexibilitet och fortbildning intresserar mera än lönen men är gräset alltid grönare i en annan bransch? Både Amanda och Maria har bytt gräsmatta många gånger. Expertkommentator: Sari Somppi, kriminolog, psykolog och fullmäktigeledamot i Vasa stadsfullmäktige.I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 2. Coronakris - katastrof eller möjlighet?

  39:10
  Vad gjorde Coronan med våra liv? Inte bara med arbetslivet, näringslivet och familjelivet utan också med det inre livet. Vi tittar bakåt och framåt samtidigt som vi är här och nu.Expertkommentator: Silja Borgarsdóttir Sandelin, vice ordförande för Svenska folkpartiet i Finland och stadsfullmäktigeledamot i Helsingfors.I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
 • 1. Kärlekskarriär

  41:49
  Kvinnan 2020 behöver inte vara försörjd eller ha en man för att få barn så vad är det då som gör att vi fortfarande vill gifta oss? Kärlek är härligt men för många tjejer är det också farligt.Vad ska man tänka på innan man förbinder sig och hur snackar man om vad man behöver när man väl sa ja? En pod om allt annat än vår spikraka karriärer på kärleksfronten.Expertkommentator: Marina Nygård, ordförande för Svenska Kvinnoförbundets Helsingforsavdelning och ekonomirådgivare. I stolt samarbete med Svenska Kvinnoförbundet, Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs och Svenska Bildningsförbundet.
loading...