Share

cover art for Gjør suksess på museer og hos private kjøpere

Kunstpraten

Gjør suksess på museer og hos private kjøpere

Season 6, Ep. 57

Andrea Scholze lager uttrykksfulle arbeider i keramikk og bronse og har stilt ut ved flere prestisjetunge museer.

More episodes

View all episodes

 • 60. Fra Umeå til Nasjonalmuseet

  32:33
  Nellie Jonssons kunst finnes både i samlingene til Nationalmuseet og Kode i Bergen. Nå har hun åpnet ny utstilling i Oslo.
 • 59. Livepodcast med gallerist og kunstsamler Jo Morten Weider

  34:08
  Han er en av få som har klart å bygge opp en samling på vanlig lønn. Samtidig har Jo Morten Weider startet galleriet Kösk i Oslobukta, hvor vi har spilt inn livepodcast.
 • 58. Få en sniktitt på Oslo Open-programmet

  28:45
  Under Oslo Open åpner over 400 kunstnere dørene til atelierene sine. Daglig leder Frida Rusnak forteller hvor du finner dem.
 • 56. Kunstner Steinar Jakobsen er aktuell med utstilling

  39:06
  Han tar utgangspunkt i dårlige fotografier og lager malerier. Steinar Jakobsen har en trofast samlerskare og er også innkjøpt av museer. Nå er 57-åringen aktuell med ny utstilling hos Galleri K.
 • 55. Hva skal til for å treffe den nye generasjonen kunstkjøpere?

  38:56
  Maria Katarina T. Michelsen driver galleriet og kunstscenen Hos Arne på Rodeløkka. Nå forteller hun om hvordan de har etablert seg som galleri, hvem den nye generasjonen kunstkjøpere er og hvordan Hos Arne jobber med å treffe den yngre målgruppen.
 • 54. Solgte bilde for 200 millioner kroner i fjor

  39:56
  Cecilie Malm Brundtland er representant for Sotheby’s i Norge. I fjor var hun med på å selge et Munch-maleri til et tresifret millionbeløp. Hva skjer i år?
 • 53. Nytt galleri solgte til Nasjonalmuseet med en gang

  39:18
  På tampen av 2023 åpnet Kunsthandler Christian Torp på Aker Brygge. Møt galleristen og hør hvordan han plukker kunstnere som den gjeveste kjøperen i Norge vil ha.
 • Gjenhør: Erling Kagge om kunsten å samle kunst

  31:34
  Vi starter 2024 med en reprise fra arkivet hvor vi snakket med forlegger og kunstsamler Erling Kagge om kunsten å samle kunst.Polfarer, forlegger og advokat Erling Kagge har samlet kunst i flere tiår, og har skrevet boken “Kunsten å samle kunst”. I denne episoden av Kunstpraten forteller Kagge om hvordan han går frem når han plukker kunst.