Share

cover art for Premiär på Teater Barbara - mer kultur på kungsholmen tack!

Kungsholmspodden

Premiär på Teater Barbara - mer kultur på kungsholmen tack!

Season 1, Ep. 6

Vi går på teater Barbara som har premiär på förintelseöverlevaren Hédi Frieds ”Berättelsen om Bodri.” Hör Stina Wirsén berätta om föreställningen och Johan Ehn om hur det är att driva en teater på Kungsholmen. Dessutom, en sång med Kungsholmens käckaste skådis – och var ligger egentligen Graverska huset?


Kungsholmspodden med Maria, David, Malena och John.

More episodes

View all episodes

 • 9. På svajiga ben i Fyllebacken

  39:15
  En gång i tiden var Kungsklippan och Parmmätargatan en snuskig kåkstad med fylla, prostitution och syndigt leverne. Där låg också den ökända Fyllebacken.Dessutom så hälsar vi på hos två av våra favoriter - Fruktaffären och Bulleboden – båda på Parmmätargatan. Vet du förresten vad en parm är? Om inte så får du svaret i detta avsnitt. Kungsholmspodden görs av Maria Thulin, Malena Enget, David Isaksson och John Enget.
 • 8. Vår på Trädgårdsholmen

  40:33
  Våren har nått Kungsholmen som en gång tiden faktiskt kallades just Trädgårdsholmen. Det är dags att börja odla – och hänga på uteserveringar!Vi dricker vin med krögaren Emelie Svensson på restaurang Agnes, utforskar barockparken och den hemliga Coldinuorden som äger Piperska Muren. Kungsholmspodden görs av Maria Thulin, Malena Enget, David Isaksson och John Enget.
 • 7. Mord på Kungsholmen

  40:15
  Hör berättelsen om Sveriges första bilbomb (Pipersgatan), den rafflande historien om giftmordet på guldsmeden och om domaren som försökte mörda sin ex-man. Vi pratar också med Kristina Henschen, vars mormor upptäckte sin pappa mördad i familjens lägenhet på Norr Mälarstrand – det som kommit att kallas von Sydowska morden.
 • 5. Kungsholmshoodies, brutalbetong och franska sniglar på Bergamott

  34:56
  Vi träffar krögarna bakom Bergamott, imponeras av arkitekturlegenden Léonie Geisendorf som ritade St Görans Gymnasium och testar Kungsholmshoodies hos Hantverkargatan Arton.
 • 4. Frozen GT, 70-talsarkitektur och antika lampor

  44:09
  Hör Anders Sundberg på Styrelsen blanda Kungsholmens favoritdrink, träffa Lena Ferdinandson som i 30 år drivit Kungsantik och upptäck fulsnygga Trygg Hansa-huset. Allt i fjärde avsnittet av Kungsholmspodden.
 • 3. Bland städrockar och filmstjärnor

  28:39
  Följ med till Engströms trikåaffär – Stockholms äldsta affär! Hör om den legendariska skådespelaren Birgit Tengroth och ät indisk lunch med Rainy på Razmoni som snart firar 25-årsjubileum.
 • 2. Bland lössläppta sjuksyrror på Serafen

  45:09
  Häng med Alec Crawfoord på Rådhusbaren, lyssna på Love Antell om låten Spring Ricco och hör om de lössläppta sjuksyrrorna på Serafen.
 • 1. Tokrelease!

  34:49
  Följ med till Petit France och det legendariska kollektivhuset på John Ericssonsgatan. Dansa barfota längs Norrmälarstrand och kan man verkligen gå naken i Landstingsparken?